Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kihez/ hova kell fordulni...

Kihez/ hova kell fordulni ilyen esetben és milyen vizsgálatokat fognak elvégezni?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt a párommal és soha semmilyen módszerrel nem védekeztünk a teherbeesés ellen. Nem is foglalkoztunk eddig ezzel a dologgal, hogy nem estem teherbe, mert eddig nem volt aktuális a dolog, de most már szeretnénk kisbabát és elgondolkodtam rajta, hogy a 3 év alatt szinte lehetetlen, hogy nem estem teherbe h ha egészséges vagyok.

Előre is köszönöm a segítséget!

18N / 25F

2012. okt. 3. 10:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ennek a menete, hogy először a párodat fogják elküldeni vizsgálatra andrológushoz.Ha ott minden oké, te jössz!Hormon, átjárhatósági és ezután lehet megpróbálni az inszeminációt!Én most megyek átjárhatóságira.Ha kérdésed van szívesen válaszolok!

2012. okt. 3. 10:44
 2/9 anonim ***** válasza:
41%

Vagyis 15 éves korodtól nem védekeztek??

Elég felelőtlenek vagytok mindketten.

Gondolom, ha összejött volna az elején, akkor meg azt a kérdést írtad volna ki, hogy mennyibe kerül az abortusz...

2012. okt. 3. 10:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez simán lehetséges, és nem hinném, hogy lenne valami egészségügyi problémád. De persze saját megnyugtatásotokra elmehetnétek mindketten orvoshoz megnézetni magatokat, hogy minden rendben van-e, fogamzóképesek vagytok-e.

Nekem egy barátnőm sose védekezett egyik kapcsolatában sem, 17 éves kora óta élt nemi életet, nem is foglalkozott ilyen kérdésekkel, hogy baba. Aztán egyszercsak 23 évesen azt vette észre, hogy a mindig pontosan érkező menzesz elmaradt. Mivel sosem történt még vele ilyesmi, így csinált egy tesztet, ami pozitív lett, az ultrahangon megállapították, hogy 7 hetes terhes, most van egy 3 éves egészséges, gyönyörű kisfia :)

De mondom, ha aggaszt a dolog, menjetek el orvoshoz, azzal nem veszítetek semmit :)

2012. okt. 3. 10:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszönöm szépen a választ!

A második válaszolónak pedig csak annyit, hogy én feltettem normálisan egy kérdést, nem pedig azt kértem, hogy ítélkezzenek felettem és megállapítsák, hogy milyen felelőtlen voltam.

Tisztában vagyok vele, hogy nem volt okos döntés 15 éves koromban védekezés nélkül nemi életet élni, viszont azzal is tisztában vagyok, hogy ha akkor teherbe esek, vagy 16, 17évesen, akkor is megtartottuk volna.

Ezért tart itt Magyarország ahol, mert minden ember csak ítélkezik mindenki felett, pedig LEHET más dologban, másképpen ő még még nagyobb felelőtlenséget követett el.

GRATULÁLOK!

2012. okt. 3. 10:51
 5/9 A kérdező kommentje:
3. válaszolónak is köszönöm, remélem nekünk is hamar összejön :)
2012. okt. 3. 10:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Én meg azt mondom, ha 3 év védekezés nélküli, aktív szexuális élet során nem jön létre terhesség, akkor az nem normális. Az aktívat azért írom, mert lehet, hogy 15-16 évesen csak alkalmanként voltatok együtt, akkor az az idő nem számít.

Ha szeretnétek babát 3 év után nincs mire várni. El kell menni orvoshoz. Ha lehet ne sima nőgyógyászhoz, hanem olyanhoz, aki kifejezetten meddőségi szakember.

2012. okt. 3. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:

azért rögtön nem kell a legrosszabbra gondolni. megszakítás sem volt?

próbáld figyelni mikor van peteérésed, és akkora időzíteni az együttlétet.

2012. okt. 3. 11:53
 8/9 anonim ***** válasza:
hasonló cipőben voltam mint te, csak 1 év eltéréssel :) nekünk így 2 év alatt sikerült a babó, lehet sosem jól időzítettük az együttléteket :)
2012. okt. 3. 12:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meddőségi központva menjetek.Mi 2 év után mentünk.Nálunk azoosperma van a férjemnek.És küzdünk,h lehessen saját gyerekünk.Elöször a férjednek fognak spermavizsgálatot csinálni,meg neked végigvizsgálják a ciklusod.
2012. okt. 4. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!