Meddig deformálódhat a kisbabák feje? (meddig kell figyelni az egyoldalú fektetésre, nehogy 'lapos' legyen a feje? )
A fekvéstől NEM lesz lapos a feje! Ha már felül, mozog, akkor a feje is szépen kikerekedik.
Már nagyanyáink sem polcolták ki a babák fejét, és nem is forgatták, mert tudták, hogy ostobaság.
Ha a babád forgatod, akkor csak nyugtalan lesz. A legtöbb baba csak úgy tud aludni, ahogy neki kényelmes.
Anatómiailag bizonyított,hogy a babák feje "lágy" és deformálódik.Ez nem opcionális,hanem tény.
Amíg nem forgolódik magának mindenképpen kell forgatni,mert bizony deformálódik a fejük.
Én minden etetés-fektetéskor másik oldalra javasolt fordítani a picit; így ő sem fekszi el egyik oldalát sem.Elvégre mi is forgolódunk alvás közben,ők meg ugye még nem tudnak.
Ha már magának fordul,akkor nincs akkora jelentősége,mert akkor már ténylegesen alakítja magának.Ez olyan 4-5 hónapos kortól várható,eddig tehát erősen javasolt forgatni.
a gyerekeimnek nem deformálódott a feje...jó kemény fejűek :)) akár hogy fektettem nem feküdték el magukat...
van olyan baba aki elfekszi az egyik oldalát de nem marad ő sem úgy uh majd kinövi :))) ...szerintem nem igazán tudsz vele mit kezdeni....
Az én lányom még a fülét is elfeküdte, nemcsak a fejét!!! Bal oldalra fordult mindig, akárhogy is forgattam, a feje laposabb volt azon az oldalon és még a füle is eldeformálódott. Nagyon kétségbe voltam esve, a védőnő azt mondta, támasszuk ki a gyerek fejét 1 kg liszttel (!) hogy ne tudjon a bal oldalára feküdni, de szépen odébb tologatta magát, és akkor is balra... Majd 6 hó körül, amikor már forgolódott, felült, kúszott, s nem feküdt egész nap, elkezdett a fejformája észrevétlenül alakulni, még a füle is helyreállt, teljesen szimmetrikus lett mindene, nyoma sincs ezeknek a hónapoknak.
Én azt gondolom, ha ilyen extrém eset után is magától szépen kialakul a baba koponyaformája, akkor a többi babának sincs miért aggódnia. A fejkitámasztás pedig nagy-nagy butaság volt, nehogy valaki kipróbálja!
A forgatás az oké, meg még annyit tettem, ami hasznos volt, hogy mindig az ellenkező oldalára tettem érdekesebb figyelmét felkeltő dolgokat, hogy arra az oldalra is nézelődjön, nyúlkáljon, forduljon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!