Kinél fordult elő, hogy szülés után sok idő (hónapok) telt el, mire végre újra együtt voltak a párjával?
Nálunk. De le sem merem írni, hogy mennyi idő telt el...
Rendbejöttek a dolgok, kicsit meg kellett erőltetni magam. A kezdet nehéz, de ha már benne van az ember, akkor jó. :)
Most ismét babát várok/unk, hát nagyon remélem, hogy szülés után nem lesz megint ilyen gáz az "együttlét-dolog".
Közben azért felmerült bennem a kérdés, hogy Te az apuka vagy az anyuka vagy?
A második válaszolónak elfelejtettem válaszolni. Én az anyuka vagyok.
Tudom, hogy jó lesz később, de olyan nehéz elkezdeni , ráadásul nem is vagyok az a nagy "csábító" típus.
4-esnek: jó ötlet, nem gyerekes, sőt!
A helyzet az, hogy van egy barátnőm, akivel beszélgettünk erről és azt mondta, hogy jó lenne már ha tennénk valamit ez ügyben , mert ez nagyon nem jó ez így. Én meg hetek óta ezen rágódom, azóta, amióta vele beszélgettünk erről és mindig attól tartok, hogy mikor kérdez már rá(barátnőm).Pedig higgyétek el, nagyon jó pár vagyunk, kb úgy van, mint az utolsó válaszolónál. Megbízom a páromban, tudom, hogy ez neki sem könnyű, de most nálunk a baba az első. Félre értés ne essék, mindig vannak közös pillanataink és programjaink, de valahogy nálunk ez így alakult. Tudom, hogy ez majd rendeződik úgyis.Ez olyan nagy baj?
Szerintem akkor nagy "baj", ha a férjednek másra lenne igénye és ezt nem tudjátok megbeszélni. A "kevés" szex önmagában soha nem válóok, csak ha nagyon eltérőek a felek igényei, és nem tudnak kompromisszumra jutni, aztán valamelyik kívül keresi a megoldást.
Ha a férjed is úgy éli meg, hogy ez most egy átmeneti állapot, és neki is lejjebb mentek az igényei + a libidója(fáradtság, stressz, életkor vagy bármi egyéb miatt), akkor nincs semmi gond. Akkor van gond, ha a férfi szexuális étvágya (de írhatnám nőre is) "csillapíthatatlan", és közel sem kapja meg otthon, amit szeretne. De hogy ez kinél mennyi, nagyon változó: van, aki heti 5 alatt már szenved, más párok simán elvannak havi 1-el stb. A lényeg, hogy nagyjából azonos igényeik legyenek. Nagyon sok nőnél jobb lesz a szülés után a szex, nagyon soknál pedig élvezet helyett inkább kötelesség, ez egyénenként változó. Akinél előtte sem volt ez túlságosan fontos dolog a párkapcsolatban, esélyes, hogy méginkább lejjebb épül. De hangsúlyozom, hogy én ezt nem tartom bajnak, ha a másik fél sem vár e téren sokkal-sokkal többet. De erről meg ugye muszáj beszélgetni, mert magától lehet, hogy tapintatból nem meri felhozni, ő is csak magában rágódik.
A személyes tapasztalatom egyébként nekem is az volt szülés után, hogy az első 5-6 alkalomnak nagyon neki kellett durálni magam, szinte kínszenvedés volt. Végül nálunk pl. a síkosító segített.
Ne keseregj ezen, mert ez önmagában nem akkora probléma, amiből viszont nagy baj lehet, az a kommunikáció hiánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!