Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után mennyivel voltatok...

Szülés után mennyivel voltatok újra együtt a párotokkal?

Figyelt kérdés
Mielőtt valaki úgy vélekedne, hogy ha csak azon jár az eszem, és nem vagyok képes kibírni, akkor inkább ne is vállaljunk gyereket. Nem a magunk nevében kérdezem, hanem egy ismerős nevében. Nekünk még nincs babánk, mégis én lettem megkérdezve. Azt se tudom mennyi idő kell egy gátsebnek a teljes begyógyulásig, gyerekágyas vérzés elmúlásáig.
2011. máj. 28. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Nem a gatseb miatt nem lehet elsosorban egyutt lenni egy ideig, hanem a gyermekagyi verzes miatt.

A placenta levalik a meh falarol, ott egy seb lesz, ez verzik. Amig verzik, addig nyilt, azaz konnyen elfertozodik. Ha mar nem verzik, akkor mar nincs igazan fertozesveszely.

A gatseb egy dolog, nem is biztos, hogy lesz. Legalabbis en ketszer szultem es egyszer sem volt gatmetszesem, sem repedes, se semmi. A mehszaj is hamar osszeszukul.

Sok doki egyebkent 6 hetet mond, de ez egy jo nagy altalanositas es nem sok alapja van. Marmint csak annyi az alapja, hogy a 6. hetre altalaban elmulik a gyermekagyi verzes.

De van olyan, akinek alig 3 hetig tart, van akinek 8 hetig is.

Az en dokim mindig azt mondta, hogy varjuk meg a verzes teljes mulasat, addig, amig maszatolas, semmi semm lesz, utana varjunk 3-4 napot, hogy biztosan nem ter-e vissza valamennyi folyas. Ha nem es kedvunk is van, akkor lehet szeretkezni.

Elso gyereknel ez nalunk 5 het volt, masodik gyermek utan 4 het.

2011. máj. 28. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk is 5 hét volt, legalábbis a behatolás része. (Egyébként már 2 héttel szülés után volt egy kis ez meg az. :D)

Addig volt még egy felszívódó varratom, ami nagyon ragaszkodott hozzám, és pont olyan helyen volt, hogy lehetetlenné tette a behatolást. De amint kiesett, már mentem is a férjemhez. :D

Amúgy meg szerintem hülyeség, hogy "csak azon jár az eszem, és nem vagyok képes kibírni, akkor inkább ne is vállaljunk gyereket". Az lenne a normális szerintem, ha mindenki minél előbb kívánná újra a szexet. Van, aki hosszú hónapok után se... és sajnos a szexmentes élet szüli a feszültségeket. Szóval ha rólad lesz szó, és már 3 hét után alig várod, akkor se szégyelld magad! :D

2011. máj. 28. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
1.baba születése után 5 héttel, a 2. után még nem tudom, pocakban van. 6 hetet javasolnak, de én rendbe jöttem hamar, nem is volt semmi gond az első együttlétnél :). Mondjuk síkosító jó, ha van :) :)
2011. máj. 28. 18:53
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Esetleg még azzal kiegészítenétek, hogy kinek mikor jött meg újra először?

2011. máj. 29. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Második vagyok. 1 hónapos koráig tudtam szoptatni a lányomat, utána sajnos elapadt a tejem. És onnantól 6 hétre jött meg először. De mondta a dokim, hogy ha a szoptatás abbahagyásától számítva 6-8 héten belül nem jön meg, akkor érdemes tesztet csinálni. Jól rám ijesztett. :D
2011. máj. 29. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!