Szülés után mennyivel voltatok újra együtt a párotokkal?
Nem a gatseb miatt nem lehet elsosorban egyutt lenni egy ideig, hanem a gyermekagyi verzes miatt.
A placenta levalik a meh falarol, ott egy seb lesz, ez verzik. Amig verzik, addig nyilt, azaz konnyen elfertozodik. Ha mar nem verzik, akkor mar nincs igazan fertozesveszely.
A gatseb egy dolog, nem is biztos, hogy lesz. Legalabbis en ketszer szultem es egyszer sem volt gatmetszesem, sem repedes, se semmi. A mehszaj is hamar osszeszukul.
Sok doki egyebkent 6 hetet mond, de ez egy jo nagy altalanositas es nem sok alapja van. Marmint csak annyi az alapja, hogy a 6. hetre altalaban elmulik a gyermekagyi verzes.
De van olyan, akinek alig 3 hetig tart, van akinek 8 hetig is.
Az en dokim mindig azt mondta, hogy varjuk meg a verzes teljes mulasat, addig, amig maszatolas, semmi semm lesz, utana varjunk 3-4 napot, hogy biztosan nem ter-e vissza valamennyi folyas. Ha nem es kedvunk is van, akkor lehet szeretkezni.
Elso gyereknel ez nalunk 5 het volt, masodik gyermek utan 4 het.
Nekünk is 5 hét volt, legalábbis a behatolás része. (Egyébként már 2 héttel szülés után volt egy kis ez meg az. :D)
Addig volt még egy felszívódó varratom, ami nagyon ragaszkodott hozzám, és pont olyan helyen volt, hogy lehetetlenné tette a behatolást. De amint kiesett, már mentem is a férjemhez. :D
Amúgy meg szerintem hülyeség, hogy "csak azon jár az eszem, és nem vagyok képes kibírni, akkor inkább ne is vállaljunk gyereket". Az lenne a normális szerintem, ha mindenki minél előbb kívánná újra a szexet. Van, aki hosszú hónapok után se... és sajnos a szexmentes élet szüli a feszültségeket. Szóval ha rólad lesz szó, és már 3 hét után alig várod, akkor se szégyelld magad! :D
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Esetleg még azzal kiegészítenétek, hogy kinek mikor jött meg újra először?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!