Aki T/1-ben (többes szám első személyben) ír a babájáról, élőszóban is többes számot használ?
Pl. eszünk, szopizunk, kakilunk, jön a fogunk, mászunk.
Kaptatok már emiatt vicces, furcsa, rosszalló, értetlen, lesajnáló visszajelzéseket?
Az apuka is így használja ezt a nyelvi fordulatot, vagy ez csak "anyai sajátosság"?
A lelki hátterével tisztában vagyok (terhességi ráhangolódás, szimbiózis stb.), most nem pont arra vagyok kíváncsi, miért alakul így, hanem hogy a környezet hogy reagálja le.
Igen! Nekem is ugyanez volt a kórházban!! :-D
Mond a neveteket kérdésre én is a magamét és a páromét mondtam. Ő meg vihogott, hogy a gyerek nevét kérdezte.
Én így használom élőszóban is. Eszünk, iszunk, alszunk, büfizünk, pisilünk, kakilunk, fürdünk, nyűglődünk.
Sohasem tűnt még fel, hogy így használom, olyan természetesnek vettem, most, hogy megláttam ezt a kérdést, akkor gondolkoztam el rajta.
Inkább ez, mint a fürcsi, szopcsi, tejcsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!