Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem elhagyott, lányunk...

A férjem elhagyott, lányunk 18 hónapos. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Lassan 1 hónapja ment el, azóta semmi hír róla, szóval nem hiszem hogy érdemes lenne várni.

Most kapok gyed-et, de ez nem elég mindenre. Van megtakarításunk, ehhez hozzáférek de nem szeretném mindet felélni. A lányom nagyon anyás amióta az apja elhagyott minket, így félek a bölcsitől, pedig a munkahelyemre visszavennének.

Mi legyen? Nyugiban még itthon, amíg feldolgozza valamennyire a történteket de felélve a megtakarításainkat, vagy bölcsi+munka, elkerülve így a későbbi bizonytalanságot?

2012. dec. 10. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal beadnám a válókeresetet és a gyerektartás iránti igényt. Ne késlekedj, mert arra az időszakra, amíg házasok vagytok visszamenőleg sem leszel jogosult semmire.

A babával még rövid ideig maradnék otthon, de mostantól Te vagy a felelős a felneveléséért, így ne éld fel mindenedet. Sokkal erősebbek Ők, mint gondolnád. Fel a fejjel.

2012. dec. 10. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is a bölcsi + munka verzió mellett voksolok! A férjedre már nem érdemes várnod, ha egy hónapig semmilyen jelet, esetleg kezdeményező szándékot nem mutatott feléd, akkor ezek után már vissza sem kellene, hogy fogadd. A megtakarítás éppen azért megtakarítás, hogy csak vészhelyzet esetén nyúlj hozzá ill. éld fel azt! Ez még azért nem nevezhető vészhelyzetnek mert a munkahelyed visszavár, tehát ezzel nincs probléma. Viszont télen nem jó elkezdeni a bölcsibe szokatást, hiszen ilyenkor minden gyerek beteges, semmi jót nem érnél el vele csak annyit maximum, hogy a lányodat folyamatosan haza kellene hordanod mert mindig összeszedne valamit. Én is azt javaslom, hogy tavasz közepéig még maradj otthon a lányoddal, de azért a férjedet vagy hivatalos úton (tehát a válóper beadásával) vagy személyesen utolérhetnéd, hogy nem csak a Tiéd a gyerek, tehát KÖTELES gyermektartást fizetni. Nem is értem ... Rendben, hogy ha el akart menni akkor elment, de azért ha már gyerek is van, ott nem úgy megy a dolog, hogy na leléptem neveld egyedül! Hihetetlen ... Minél hamarabb intézd ezt, mert annál hamarabb kapsz valamit tőle ami pláne így tél idején, nagyon nagy segítség!
2012. dec. 10. 09:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen bölcsi. 15 hónapos volt a lányom, amikor a férjem elköltözött. 19 hónaposan ment bölcsibe, de az itthon töltött idő rémes volt. Neki is, nekem is. Mióta bölcsis, én pedig dolgozom, sokkal könnyebben vesszük a hétköznapokat.

Mondjuk nálunk jobb, mert jön apuka látogatni, meg fizeti is a gyerektartást.

Tudom, hogy nem könnyű, de hidd el, az lesz a legjobb, ha megpróbáltok tovább lépni. Nekem is hozzá kellett nyúlni a megtakarításhoz abban a 4 hónapban, és nagyon rossz érzés volt.

2012. dec. 10. 09:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is bolcsi. Hidd el csak a kezdet nehez es megszokja. A tartalekaidat semmikeppen ne eld fel. Inkabb orulj, hogy van munkahelyed ahova visszamehetsz es van valasztasi lehetoseged. Az elso valaszado tanacsat a gyerektartassal kapcsoalatban mindenkeppen fogadd meg. Kitartast nektek.
2012. dec. 10. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Az enyém hat hónapos volt, mikor az apja lelépett. Csak előre nézz, és ne bízz benne. Mindent jogi úton kell tisztázni, minél hamarabb. Neked is könnyebb lesz új életet kezdeni, ha pont kerül ennek az ügynek a végére.
2012. dec. 10. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!