Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondja mindenki hogy a...

Miért mondja mindenki hogy a Jázmin tucatnév?

Figyelt kérdés
Az én kislányomat biztos így fogják hívni,mert nagyon tetszik.De a városban ahol lakom,egy kislányról se hallottam akit így hívnának,sőt akinek mondom hogy az én babám Jázmin lesz,az mind mondja,hogy milyen szép és ritka név!
2009. aug. 19. 13:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Én egy kis faluban nőttem fel ( 1000en sem laknak), 2 éve költöztem el. Már akkor volt 2 Jázmin. Azóta más kislányok is kapták ezt a nevet....

2009. aug. 19. 20:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nalatok nincs sok, akkor ott nem tucatnev.

Teny, hogy akar ezen az oldalon is nincs olyan nap, hogy egyszer, ketszer, tobbszor ne keruljon fel, hogy Jazmin a mar meglevo gyermek, vagy Jazmin lesz.

Ahhoz kepest, hogy peldaul az Ildikoval, Katalinnal, stb, alig talalkozok hozzaszolasban, a Jazminnal viszont sokat, ez alapjan en arra kovetkeztetek, hogy gyakori.

Egyebkent nekem is tetszik, szep nev, tiz evvel ezelott en az Annaert voltam odaig. Most is tetszik, de mar nem adnam a lanyomnak, mert nagyon gyakori. Nem en akarok kulonleges lenni, csak el bennem az, hogy a szakkozep iskolai legjobb baratnom Agi volt, 14 lany volt az osztalyban es osszesen negy Agi, harom Timea es harom Anita. Annyira nem voltak odaig ettol, a baratnom peldaul vegig ki volt akadva attol, hogy ot egyik tanar sem hivja a keresztneven, mint azokat a lanyoknak, akiknek nincs "nevtarsuk", a baratnomet vegig a vezetekneven szolitottak. Mert ha Agit mondtak volna, akkor negyen neztek volna mereven a tanarra. Azert ez tenyleg idegesito lehet.

A testveremek is Jazmint terveztek, a sogornom nem ismert mas Jazmin nevu babat, szules elott harom hettel szolt neki a vedono, hogy az adott telepulesen az elmult honapokban kb husz Jazmin szuletett, a kisebbsegiek is felkaptak ott ezt a nevet, szoval ha ott akarja iskolaba jaratni a gyereket, akkor gondolja meg, hogy jo lesz-e. Ok emiatt valtoztattak meg az utolso pillanatban.

Ez egyebkent teljesen normalis jelenseg, minden korszaknak megvannak a kedvenc, felkapott nevei.

Neked nem kell ezt figyelembe venni, ha teged ez nem zavar.

Nalunk lanynevet a ferjem valaszt, o mar evek ota tudja, hogy mi legyen, es tudom, hogy ha azt a nevet felkapnak hirtelen es ezer lenne belole, akkor sem erdekelne, akkor is az lenne a lanyunk neve. Tehat a ferjem egyaltalan nem foglalkozik ezzel a tucatneves dologgal.

Ha teged erdekel, befolyasolna, akkor javaslom, hogy te is a vedonot kerdezd meg, mert o egeszen biztosan kepben van azzal, hogy mennyi Jazmin van a kornyeketeken, neki ezt tudnia kell. Es sok olyan friss babat is ismer, akirol te meg nem is hallottal, hogy megszuletett.

2009. aug. 20. 07:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"A Luca, Lili, Réka NEM tucatnév!" Ezzel vitatkoznék. A már egyszer belinkelt 2007es statisztika alapján ezek a nevek előrébb vannak mint a Jázmin.

[link]

Szerintem szép név a Jázmin, az én kislányom második neve is ez. Nekem már 10 éve az egyik kedvenc nevem.

Ha valaki most különleges nevet választ, nem biztos, hogy nem lesz egyszer tucatnév.

Nekem is tucatnevem van, és engem nem zavar.

2009. aug. 20. 13:58
 14/15 anonim ***** válasza:
54%
Tök mindegy, hogy tucatnév-e, ha nekem tetszik, azt a nevet kapja a gyerekem. Nem értem az ilyen hülye kérdéseket. Ha az itt adott negatív válaszokkal sikerül eltántorítani valakit, akkor igazán nem is tetszett neki az a név, nem?
2009. aug. 21. 16:08
 15/15 anonim ***** válasza:
ha tetszik,hívd úgy. Én egy kis faluban lakom,ahol Hannák,Aminák+ Jázminok vannak csak, Meg Bence+Máté+Benedek
2009. aug. 23. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!