Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vagyok irigy arra aki...

Miért vagyok irigy arra aki terhes, vagy kisgyereke van?

Figyelt kérdés
Pl most olvastam hogy Katalin hercegnő gyereket vár, és olyan buta érzés jött rám...Mondjuk őt alapból irigylem mert nagyon szép, meg lett egy jóképű gazdag férje meg rangja stb. De akár a szomszédot is irigyeltem mikor mondta hogy gyereket vár...Meg úgy irigykedve nézem a szerelmes párokat, vagy azokat akik mostanában házasodtak stb.
2012. dec. 3. 18:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
10-es vagyok. Szóal azt akartam csak kihozni, h én is irigylem azokat aki megtalálták a nagy Ő-t és gyerekeik vannak, vagy csak terhesek.
2012. dec. 3. 18:29
 12/17 anonim ***** válasza:

Beindultak a hormonok és most neked is "kell" egy.

Jó tanács: Addig ne, amíg nincs egy olyan partnered, akivel szívesen vállalnál-és ő is- közös gyereket!

2012. dec. 3. 18:33
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Ugyanazért, amiért én is.

Bár gondolom, neked nem volt tapasztalatod még benne...

4 vetélésen vagyok túl, abból 1 a hatodik hónapban történt. Ezek után én vagyok a szemét és gonosz és rosszindulatú, hogy azért valahol irigykedem azokra, akik minden gond nélkül kihordják a gyereküket, és nem kellett végigszenvedniük azt, amit mondjuk nekem és a többi "társamnak" kellett.

2012. dec. 3. 19:24
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó vagyok: igen, főleg azért vagyok irigy, mert én is szeretnék gyerekeket, problémamentes terhességet, mint amilyen másoknak megadatott.
2012. dec. 3. 19:25
 15/17 anonim ***** válasza:

Én amúgy ezt a fajta irigységet nem tartom akkora bűnnek (amíg nem rosszindulatú).

Végül is tök érthető, hogy egy termékeny korban lévő, egészséges felnőtt nő, ha olyan kapcsolatban van már, akkor szeretne gyereket, és ha ez mégsem jön össze, vagy valamilyen okból várnia kell (pénz, tanulás), akkor az nagyon rossz érzés tud lenni.

De kitartást, előbb-utóbb csak összejön :)

2012. dec. 3. 19:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat. Az irigység, mint kifejezés rosszul rögzült a köztudatban. Nem rosszándékú kifejezés. Maga a mögöttes gondolat teszi jóvá vagy rosszá.

A kérdező irigysége pozitív, de feltehette volna így is a kérdést:

"XY terhes, remélem elvetél, mert ha nekem nem, akkor neki se." Ez már bizony negatív hangvételű irigység.

2012. dec. 3. 19:44
 17/17 anonim ***** válasza:

Hm, rendben, itt is le lettem pontozva. Tehát szerintetek is rosszindulatú vagyok, mert én is vágyom a problémamentes terhességre, a gyerekvállalásra...

Öröm ezen a fórumon segítséget adni, komolyan...

2012. dec. 6. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!