Miért vagyok irigy arra aki terhes, vagy kisgyereke van?
Beindultak a hormonok és most neked is "kell" egy.
Jó tanács: Addig ne, amíg nincs egy olyan partnered, akivel szívesen vállalnál-és ő is- közös gyereket!
Ugyanazért, amiért én is.
Bár gondolom, neked nem volt tapasztalatod még benne...
4 vetélésen vagyok túl, abból 1 a hatodik hónapban történt. Ezek után én vagyok a szemét és gonosz és rosszindulatú, hogy azért valahol irigykedem azokra, akik minden gond nélkül kihordják a gyereküket, és nem kellett végigszenvedniük azt, amit mondjuk nekem és a többi "társamnak" kellett.
Én amúgy ezt a fajta irigységet nem tartom akkora bűnnek (amíg nem rosszindulatú).
Végül is tök érthető, hogy egy termékeny korban lévő, egészséges felnőtt nő, ha olyan kapcsolatban van már, akkor szeretne gyereket, és ha ez mégsem jön össze, vagy valamilyen okból várnia kell (pénz, tanulás), akkor az nagyon rossz érzés tud lenni.
De kitartást, előbb-utóbb csak összejön :)
Bocsánat. Az irigység, mint kifejezés rosszul rögzült a köztudatban. Nem rosszándékú kifejezés. Maga a mögöttes gondolat teszi jóvá vagy rosszá.
A kérdező irigysége pozitív, de feltehette volna így is a kérdést:
"XY terhes, remélem elvetél, mert ha nekem nem, akkor neki se." Ez már bizony negatív hangvételű irigység.
Hm, rendben, itt is le lettem pontozva. Tehát szerintetek is rosszindulatú vagyok, mert én is vágyom a problémamentes terhességre, a gyerekvállalásra...
Öröm ezen a fórumon segítséget adni, komolyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!