Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ment ki a divatból a...

Miért ment ki a divatból a gólyamese?

Figyelt kérdés
Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy milyen új pihentagyú tanulmány találta ki, hogy nem jó az, hogy a gólya hozta, majd a kellő időben felvilágosítsuk a gyereket. Vagy megteszi a környezet is fokozatosan, nem villámcsapásszerű dolog ez.
2012. dec. 1. 20:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

27 éves vagyok, és már engem sem traktáltak gólyamesével soha. Már ovis koromban világos volt, hogy a baba az anyukája pocakjában nő, és úgy jön ki, hogy megszületik. Pedig nem folyt nálunk a csapból is a szex, nem emlékszem, hogy a szüleim bármikor is felvilágosító órát tartottak volna nekem, de hülyének azért nem néztek.

A 2 éves kisfiamnak is teljesen egyértelmű volt, hogy a hasamban nő a kistesó, mégis minek mondtam volna neki mást? Anyád lenyelt egy görögdinnyét, attól ekkora? :)

2012. dec. 1. 21:56
 12/22 A kérdező kommentje:

Én is 27 vagyok,és a gólya hozott :-) Nem volt belőle gondom soha,mindent megtudtam időben a menstruációról és a szexről is. Nem akkor,amikor még megijedtem volna tőle,hanem időben,de érettebben.

Hozzá kell tenni még valamit:

A húsvéti nyuszi az egyedüli mese a gólya mellett,mert a Mikulás és a Jézuska léteztek. A Mikulás Szent Miklós püspök volt,a Jézuska pedig Jézus Krisztus.

2012. dec. 1. 22:11
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
nagymamámék öten testvérek, akkoriban mind otthon születtek, és tök érdekes náluk összemosták a kettőt, mert ugyan tudták, hogy az anyjuk terhes, meg ki fog bújni a kicsi, de azért arra a mai napig emlékeznek, mikor az éjszaka közepén felkeltették őket, húzták fel a fűzős cipőiket és ki kellett menniük a ház mellé és figyelni a kéményt, mert most hozza a gólya a kistesót. :)
2012. dec. 1. 22:14
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

Jó, de ma mit mesélnek az emberek? azt hogy megajándékozzák a szülők az akkor létező emberek tiszteletére a gyerekeket jelképezve az akkori tetteiket? NEM

azt mondják hogy minden gyereknek az egész világon ugyanaz az ember viszi az ajándékot még MA is!

És ez hazugság.

2012. dec. 1. 22:16
 15/22 anonim válasza:
81%
Mondjon ki mit akar,a kisfiam a gólyamesét hamar megértette,de a Mikulás,meg a Jézuskás mese még most is megy(9 éves).Látnotok kéne az arcán az örömöt,a kis szíve tele van szeretettel mindenkivel szemben,hisz tudja csak így érdemel ajándékot.Majd eljön az idő mikor megérti ,mindegy ki hozza az ajándékot,de azt szeretetből teszi.És ez az ünnepek lényege;a szeretet.
2012. dec. 1. 22:28
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
én csak arra emlékszem, hogy milyen varázslatos volt, mikor hittem a mikulásban, jézuskában, húsvéti nyusziban. Arra egyáltalán nem, hogy jaj de nagy csalódás volt rájönni, hogy nincs is. Pedig nem voltam kicsi, mikor még mindig hittem benne. Tulajdonképpen fogalmam sincsen, honnan tudom, hogy nem igaz. Szerintem ez hülyeség, hogy emiatt a gyerek úgy lesz vele, hogy jaj milyen ronda hazudós népség ezek a felnőttek, hogy azt mondják neki, hogy mikulás, meg jézuska.
2012. dec. 1. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
78%

A gólyameséről már gyerekkoromban is azt gondoltam, hogy minek mondják?? Hülyének néznek, vagy mi?? Ki hiszi el, hogy a gólya hozza a gyereket?? Főleg, hogy a kedvenc könyvem a Sehányéves kislány volt! Az anyukám milliószor elolvasta nekem, mert imádtam a sztorit. :) És abban egyetlen gólya sincs ám!

A Télapóról és Jézuskáról viszont a következő a véleményem: azokat a szülőket akik nem tudnak mit kezdeni ezekkel a témákkal és feleslegesnek tartják, hogy a gyermekük higgyen benne, barbárnak és szívtelennek tartom (bocsi, ha kicsit erős).

Az, hogy a Télapó létezik és reggelre ajándékot tesz a kiscsizmába, amit gondosan kipucoltunk előző este, vagy az, hogy a Jézuska ajándékot hoz karácsonykor, a gyerekek olyan, mint amikor mi felnőttek várunk egy fantasztikus nyaralást, vagy éppen szerelmesek vagyunk. Vagy nem is tudom! Akik azt mondják, hogy ez hülyeség, azok már nem emlékeznek, hogy milyen izgalommal feküdtek le december 5.-én este, hogy vajon mit találnak a csizmában másnap reggel?? Vagy pont azért gondolják, hogy felesleges, mert az Ő szüleik is tettek rá, hogy mit gondolnak a Télapóról, Jézuskáról?

A kisgyerekeknek kell, hogy legyen egy álomvilág is, ahol létezhetnek és ehhez hozzátartozik a Télapó és a Jézuska, no meg a húsvéti nyúl.

Nem hiszem, hogy akkora teher támogatni a gyerekünket a hitben. Szülőként újra sokkal izgalmasabb a készülődés, a csizmapucolás, a levélírás a Jézuskának, Télapós, karácsonyos mesék olvasása.

És nem kell azt gondolni, hogy később egy trauma a gyereknek, ha kiderül, hogy nincs is Télapó, stb. Én pl nem is emlékszem, hogy történt. Egyszer már csak tudtam, hogy anyu rakja az ajándékot a csizmába, fa alá. :)

2012. dec. 1. 22:59
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

egyet értek a többiekkel.

nekem nagyon konzervatív szüleim vannak,soha nem kaptam felvilágosítást.

A gólya mesét meg nem hittem el. ez nagyobb csalódás,hogy évekig próbáltak ezzel hitegetni.

de télapó meg a jezuska pedig nagyon jó volt.

és ez hülyeség,hogy elmegy a hit a szülők felé. kb harmadikban mondta el nekem a barátnőm,de nem hittem el neki,hogy nem létezik

évek múltán jöttem rá,fokozatosan.

a mai napig megvan a hagyomány,hogy úgy rakjak oda az ajándékot,hogy ne lássuk. és ezzel semmi gond nincs. de szexualitasban nem kéne prűdnek lenni.

16l

2012. dec. 2. 06:51
 19/22 anonim ***** válasza:
14%
az olyan szülő,aki meg GONDOLKOZIK,hogy legyen e télapó, az sosem volt gyerek??:/
2012. dec. 2. 06:54
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

Mert becsapja a gyerekeket és ha megtudják az igazságot, teljesen összezavarja őket! A gyerekeknek is meglehet mondani az igazságot a koruknak megfelelő szavakkal!!! Mindig őszintének kell lenni hozzájuk, hiszen nem hülyék! De mindig csak az éppen aktuális kérdésükre kell válaszolni! A felvilágosításnak nem egy beszélgetésből kell állnia!

[link]

[link]

Itt van 2 nagyon jó cikk a felvilágosításról!

2012. dec. 2. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!