Szerintetek miért megy ki lassan a család a "divatból"?
Mert mindenki tele van elvárásokkal.
Egy kapcsolatban alkalmazkodni kell, kompromisszumra kell törekedni és ez sokaknak nem megy…..és hasonló dolgok. Márpedig a csádi élet tele van kompromisszumokkal, megértéssel, nehézségekkel, lemondással, felelősséggel.
Egyedűiként csak magunkért felelünk, csak magunkhoz kell alkalmazkodni.
Én is ezt akartam írni amit 17.20-as, a növekvő önzés a kulcsszó. Ezt stimulálja erősen a modern fogyasztói társadalom, lásd a reklámokat pl. "Törődj magaddal!".
A önzetlenség első lépcsője lenne a család, aztán a többi...
Szerintem nem ment ki a divatból. Ugyanúgy vágynak erre az emberek, csak sok tényező közbeszól. Muszáj, legalábbis ajánlatos építeni a karrierünket, sokszor nem elég egy fizetés. Addig gyereket sem vállalnak, mert előtte szeretnének megteremteni egy biztos alapot. Sőt, gyakran a karrierjük, munkájuk miatt nem jut idejük, nincs már kedvük eljárni valahova és ismerkedni, tehát ez is nehezebben megy.
De inkább azt mondanám, hogy egyszerűen csak kitolódik a családalapítás és a gyerekvállalás ideje. Régen sem volt mindenkinek férje és családja.
A válások száma nőtt meg rohamosan, de ez sem amiatt van, mert régen nem voltak családi problémák, hanem a társadalom ferde szemmel nézett az elvált nőkre, szégyennek számított, és a nők sokkal több mindent eltűrtek akkoriban. Megcsalást stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!