Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ment ki a divatból a...

Miért ment ki a divatból a gólyamese?

Figyelt kérdés
Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy milyen új pihentagyú tanulmány találta ki, hogy nem jó az, hogy a gólya hozta, majd a kellő időben felvilágosítsuk a gyereket. Vagy megteszi a környezet is fokozatosan, nem villámcsapásszerű dolog ez.
2012. dec. 1. 20:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
68%

Mert hülyeség.

Folytathatnák azzal, hogy a télapót, meg hasonlókat is elmagyaráznak a gyerekeknek, úgyis csak a fogyasztói társadalom egyik reklámfogása.

2012. dec. 1. 21:05
 2/22 anonim ***** válasza:
99%
A gólyamesének semmi értelme sincs és soha nem is volt. A gyereket meg NEM felvilágositani kell valamikor akciószerüen, hanem gyakorlatilag születésétöl kezdve természetes módon beszélni erröl a témáról is, ugynaúgy, mint minden más kérdésröl.
2012. dec. 1. 21:07
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
A gólyamese pont ezért rossz a többivel együtt , mert születésétől kezdve minden szarban hazudoznak a szülők a gyerekeknek és ha nem is érzed, de ez tudat alatt beivódik.
2012. dec. 1. 21:11
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert lejárt már a prűdség időszaka, amikor a szexualitás tabu volt. Ha nem mondunk igazat a gyereknek, akkor megrendül a belénk vetett bizalma. Nem kell rögtön azzal kezdeni, hogy mi történik az ágyban, lehet azzal kezdeni, hogy anya meg apa ölelkeznek, szeretik egymást, összebújnak, szerelmesek, stb. De az ő szeretetükből születik a kisgyerek, és nem egy madár hozza.
2012. dec. 1. 21:13
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is nevetségesnek, logikátlannak tartottam ezt a történetet. A gyerek egy kisember, nem kell hazudni, attól függetlenül, hogy nem zúdítjuk rá egyszer a szexualitást. Már bölcsiben, oviban tudják, hogy a fiúknak kukijuk van, a lányoknak nincs.
2012. dec. 1. 21:16
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Mert amióta a nők nem zsákruhában járnak, és látszik a pocakjuk, már semmi értelme a gólyamesének!

Kicsit megváltozott a világ: A celebek aligruhában pózolnak a címlapokon 9 hónapos hassal, a strandon is kint vannak a kismamák, otthon is látják a gyerekek az édesanyjuk gömbölyödő pocakját amikor a kistesót várják együtt. Soroljam még? LÉtezik az internet, egy halom televíziós műsor szól a terhességről. De ne menjünk ilyen messzire, elég belefutni a gyereknek egy TV reklámba, ahol egymás után jön a kotonreklám, a terhességi vitamin, az intimbetét, és a hüvelygomba elleni krém!

2012. dec. 1. 21:16
 7/22 anonim ***** válasza:
94%
A gólya mese egyébként is addig működött, amíg nem volt tv, meg internet. Manapság a gyereket sötét zárkában kellene tartani, hogy ne találkozzon az igazsággal.
2012. dec. 1. 21:17
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Pistike: Apa, igaz, hogy a gólya hozott engem?

Apa: igen kisfiam

Pistike: És Apa, Anya jól néz ki?

Apa: igen kisfiam

Pistike: akkor miért a gólyát dugtad meg?

na kb ezért :D

2012. dec. 1. 21:17
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Mert az emberek már nem ennyire prűdek, és nincs szokásban (szerencsére), hogy a gyereket hülyének kell nézni, mert a felnőtt dolgokat úgyse érti meg.

Személy szerint mikulásos/húsvéti nyuszis dolgokkal is hadi lábon állok, nem tudom, hogy ezekről próbálok-e majd füllenteni (én nem látom értelmét), de pl. a gyerek kérdést simán el lehet mondani gyerekbarát verzióban, szerintem.

Ahogy előttem írták, bőven jó és kielégítő válasz az, hogy ha egy néni és egy bácsi szeretik egymást, akkor abból előbb-utóbb kisbaba lesz, nem hinném, hogy a gyerek túl sokat kérdezősködne (mivel azt se tudja, mit kérdezzen). Így nem is hallott semmi korhatárosat, de nem is hazudtak neki.

2012. dec. 1. 21:19
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a Mikulást és a többit úgy oldottam meg, hogy legendává alakítottam. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nem azt mondtam, hogy na van a Miki meg a Jézuska, hanem mikor már megértette akkor meséltem egy legendáról ami arról szól, hogy minden év ezen és ezen napján történik ilyen dolog, amit nem tudhatunk biztosan, hogy honnan jön , de az ajándék mindig ott van és attól jön aki szereti őt...

Ez is lehet, hogy füllentés, de esélyt adok hinni neki és tényleg attól kapja aki szereti, mégse hazudtam, hogy az az egy bizonyos személy hozza, akiben majd csalódik, mert nincsen.

2012. dec. 1. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!