Hogyan érintett az, hogy nem lesz több gyereked? Mindegy, hogy milyen okból, és hogy egy gyereked van, vagy tíz. Csak maga a tény, hogy nem lesz több.
23 évesen született az kislányunk,
26 évesen most született 2 hete a kisfiúnk.
és majd 5-6 év múlva ha úgy állunk minden téren ahogy kell ,akkor talán, még egy babát bevállalunk,szeretnék még egy kislányt :)
akkor lennék 33-34 éves.az még nem késő szerintem
de ez a jövő zenéje!!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én 30 éves vagyok, és nem tervezünk több gyereket. Nem gondoltam volna korábban, de néha olyan szomorúság fog el. Főleg így, hogy a barátaim (barátnőim) még csak most kezdenek babázni, én meg már befejezem lassan.
Igyekszem olyan szemszögből nézni,hogy pozitívumként éljem meg,ne pedig negatívumként! :) Ezt úgy értem pl.hogy még a gyerekvállalás előtt volt egy csecsemő fejnyi(!!!) miómám a méhemen.Boldog vagyok hogy megmaradt a méhem és lehetett egyáltalán gyerekem! Iker pár lévén,mindig is arról álmodtam hogy legyen kettő gyermekem,és bár mindkettő császárral a műtét miatt,de ez a vágyam is teljesült!
Szóval én elégedett vagyok így érzelmi,anyagi,egészségügyi szempontból is így :) egy dolgot sirattam meg csupán,hogy életemben nem lesz lányom(mikor kiderült a tesó neme)Bár imádok babázni ,nem érint rosszul a tudat hogy nem lesz több!A családban mi vagyunk az elsők,szóval ha jönnek sorban a babák,majd rajtuk "kiélem"a babázás örömeit.
Élvezem fiaim okosodását,fejlődését,élvezem hogy már "nagyok",sokkal több dolog vár ránk :) hamarosan újra dolgozok,már "csak"5kg van rajtam felesleg :) részemről jöhet az új életszakasz,és klassz hogy megtörtént a családalapítás! :)36 éves vagyok és egy 4 és egy 2 éves fiunk van!
6, válaszoló vagyok. 30 éves vagyok, 6 év alattiak a gyerekeim (amikor a 6.baba megszületik, akkor töltik majd a 6 - ot a legidősebbek).
Nehéz megszervezni a mindennapokat, főleg azért, mert semmilyen segítségem nincs, a szüleim is elfordultak tőlünk, nem értenek egyet a mi családmodellünkkel.
Igen, engem is az bánt, hogy én befejezem, mire mások kezdik, több mint 10 termékeny évem van, hogy fogom kibírni majd, hogy ne jusson eszembe, hogy de jü lenne űjra egy kisababát gondozni?
33 évesen szültem, orvosi utasításra nem vállalhatok több gyereket. Egyetlen 3 éves kislányunk van.
A barátnőm most 23 hetes terhes a második babájával, néha irigykedek rá, pedig én veszélyeztetett voltam anno és nagyon megszenvedtem a sajátunkért.
Mindig 3-at akartam, van két lányunk 25 hónapos a nagy, lassan 3 hónapos a kicsi.
Az élet átírta a terveimet, az egészségügyi állapotom annyira leromlott a második terhesség után,hogy nem hinném,hogy be merem vállalni valaha is a harmadikat.
Méhsüllyedés, epekő, egy ideig állandó térdficam:(:(napallergia stbstb
3pici fiu van- a legkisebb 9hónapos, a legnagyobb 4,5éves. MÉg szivesen vállalnék egyet, de a lelkem mélyén már félnék tőle. Félnék, hogy bármi baj lehetne vele, vagy velem-és akkor mi lenne a mostani 3gyerekkel és a férjemmel. Inkább belenyugszok, és babázok majd a barátnőimnél.
Ha szétnézek otthon, és látom a 3picit - elégedett vagyok, de mint nő- azért fáj, hogy ennek a terhesség-szülés élményeknek vége. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!