Hogy van ez a juttatásokkal, támogatásokkal, mennyi járna így nekem?
Ha még nem volt munkaviszonyom, akkor mennyi pénzt fogok kapni ha terhes leszek, illetve ha babám lesz? (Mert ha nem találok hamar munkát az egyetem után, akkor lehet, hogy nekiállnánk próbálkozni a babával.)
Illetve mennyi ideig kellene dolgoznom az első baba előtt, hogy a maximális támogatás összegét kaphassam majd?
Ha még nem volt munkaviszonyod és úgy szülsz, akkor GYES-t és családit kapsz. 25.600+12.000.
Ha dolgozol előtte, akkor úgy kell számolni h a szülés előtti 2 évben legyen 365 nap biztosított, ebből a nappali tagozaton ha teljes egy évet voltál akkor az 180 napnak számít, ekkor kapsz GYED-et, aminek az összege a béredtől függ (plusz családi)
Bocsi,ez Engem is érdekel és nagyjából már utána is néztem a témának...
Kérdésem az Elsőhöz: Ha nappalin volt az illető az elmúlt 2 évben,akkor az meg 180+180= 360 napnak számít? Mi van ilyenkor a plusz 5-el ami kéne a mihez is? S hogy érted hogy a bérből számolják ki a GYED-et? Nappalis suliban milyen bérről beszélhetünk?
S van valami TGYÁS is,az mikor jár?
Köszi! Remélem sikerül ezt kisilabizálnunk!:)
"Ha nappalin volt az illető az elmúlt 2 évben,akkor az meg 180+180= 360 napnak számít? "
Nem csak az utolsó számít, el kell menni dolgozni hozzá még minimum 185 napot. A gyedhez élő munkaviszony kell a szülés pillanatában is.
"Nappalis suliban milyen bérről beszélhetünk?"
Mivel minimum 185bnapot kell dolgoznia így van bére.ű
S van valami TGYÁS is,az mikor jár?
A tgyás 168 napig jár a gyed pedig utána a gyerek 2. éves koráig ha ellőtte van 1,5 év munkaviszonyos. A te esetedben 168 napig kapnád a Tgyást és utána 1. évig a gyedet utána peidg 1,5. évig csak a gyest.
"Ha még nem volt munkaviszonyom, akkor mennyi pénzt fogok kapni ha terhes leszek"
Semmit azért mert terhes vagy senki nem fog egy fillért sem adni.
"illetve ha babám lesz?"
Ha megszületik akkor gyes+ családi 38000Ft
"Nekem 5 év lesz nappali tagozaton, akkor mennyi is jár?"
Csak így ez semmit nem számít a gyes plusz a családira lennél jogosult ami 38000Ft.
Alapeset,munka nélkül 38ezer(GYES+CSP),ez oké.
De akkor aki nappalis,az mindegy mennyit nappalis, 180 napot,tehát az utolsó évet veszik figyelembe.Ha ehhez a szülést megelőző 2 évben volt 185 nap munkaviszony,akkor jár még valami(TGYÁS V. GYED) az alapeseten kívül,ugye?
Vagy itt is az utolsó 1 évben kell 185 napnak lennie?
Gondolom diákmunka vagy regisztrált álláskeresőség ebbe a 185-be nem számít bele sehogy?
Köszi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!