Most én gondolkodom rosszul?
Ezek azért nem túl nagy horderejű dolgok...
Az elsőnél én nem is az ő gyerekeit féltettem volna, hanem a sajátomat, hogy a legyengült immunrendszerével esetleg benyel valamit a nagyobb gyerektől, ami benne még esetleg csak lappang.
A másodiknál pedig simán annyit mondtam volna, hogy "nálunk is ez a szokás". :))
1. Lappanghat is betegség, ezért gyerekközösségben mindig benne van a pakliban, hogy valakitől összeszed valamit. Vannak anyukák, akik ezt már lazábban tudják kezelni.
2. Ha a nagyobb gyerek iskolást takar, akkor abban a korosztályban bizony már nem dekkolnak otthon minden náthával, köhintéssel a srácok, mert sajnos a suliból már nem nagyon lehet hiányozni, és a szülőnek is csak pár nap táppénz jár.
3. Tényleg nem mindenkinek evidens a kutyázás után kézmosás, és ez egyáltalán nem anyagi vagy szociális helyzet függő. Sőt, sok kutyatartó meg is sértődik a "kutyás kéz" említésétől.
Szia!
Ne vedd fel ezeket. Az elsőt azért mondhatta, h ne érezd "lerázva" magadat, és mert igaza van tulképp: előbb vagy utóbb eléri majd a gyereket a betegség oviban.
Illetve a kutyás dolognál meg...Tudod , egyszer elmentünk egy rokonomékhoz, kisgyerekesek ők is, tartanak egy nagy kutyát, amelyik totálisan gyerekbarát,összes oltással rendelkezik,állatorvos látja stb. szóval nem ezzel van gond. Játszottak vele a gyerekek, aztán rohantak be a szobájukba ott játszani vmit, se kéztörlés se semmi. Én nagyot nyeltem, és azért megmostam a gyerkőc kezét.(3 éves) "Mi nem szoktuk"-mondták a rokon gyerekek erre.
Én azt gondolom, egyáltalán nem bántásból, hogy marha sok időd van.
Ilyeneken kattogsz?
Gondolom a betegséges sztorinál nem arra gondolt az anyuka, hogy a 40 fokos lázas gyerekeket vidd át, hanem valami enyhe megfázásnál, náthánál aztán tényleg nem oszt,nem szoroz.
A kézmosásos sztorit meg egyáltalán nem értem. Ez a "moss kezet" szerintem totál reflex, ha nem úgy fogalmazott, hogy "légyszives mosd már meg a gyerek kezét, mert otthon tuti nem szoktátok" az gáz. De egy sima "moss kezet"????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!