Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha végelszámolás alatt van a...

Ha végelszámolás alatt van a cég miközben én gyesen és újra várandós vagyok, kaphatok gyedet?

Figyelt kérdés
Egy éve végelszámolás alá került az a cég, ahonnan eljöttem gyedre. Most gyesen vagyok, de mivel ez védettséget jelent, így még nem tudták megszűntetni a munkaviszonyomat. Ha most ismét várandós leszek viszont hamarosan lejár a gyesem, megint kaphatom a gyedet?
2012. nov. 26. 10:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Amíg a cég nem kerül felszámolásra, és a munkaviszonyod él, addig biztosított vagy, meg utána talán 30 napot. Ha addig szülsz akkor kaphatsz.
2012. nov. 26. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha addig nem szűnik meg a cég, akkor kaphatod.

HA megszűnik a terhességed alatt, akkor csak úgy kaphatod, ha a szülés előtt álláskeresési támogatásban részesülsz, és a tgyást azalatt igényled meg, plusz marad pár nap a tgyás lejárta utánra, hogy a gyedet is alatta igényelhesd.

A legoptimálisabb neked az lenne, ha a szülésed várható időpontja előtt max. 28 nappal szűnne meg a cég, mert akkor a tgyást hamarabb igényelve az is jár, majd passzívan a gyed is.

Nem is fogják megszüntetni a munkaviszonyodat, ne is írj alá semmit, megszűnik magától, amikor a cég is megszűnik. Csak a végkielégítésedet és a szabadságaidat fizettesd ki velük.

2012. nov. 26. 10:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Viszont ha a gyesem akkor jár le mikor még a terhességem első harmadában járok, gyes után táppénzre menjek egyből?
2012. nov. 26. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj, akkor több pénzt kapsz, mint amennyi a gyes.
2012. nov. 30. 21:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm így utólag is a válaszokat. Azért írok hogy aki hasonló helyzetben van, tudja mi lett a történetem vége.

A kérdésemet követően 3 hét múlva várandós is lettem, ma már 24 hetes kismami vagyok:) A gyes lejárta után azonnal táppénze mentem, jelenleg is azon vagyok. A szülés előtt 28 nappal igénylem majd a tgyást ha addig még nem fejeződik be a cég felszámolása. Ha hamarabb zárják, irány a munkanélküli központ, de már így is lesz gyedem. Egy dologban faragtam rá, hogy 2012-ben egész évben gyes-en voltam, így nem a fizetésem alapján számolják a táppénzem hanem a minimálbér után. :( Ha ezt tudtam volna néhány hónappal korábban kezdtünk volna neki a "babagyártásnak".

2013. máj. 11. 07:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia gratulálok :) egyáltalán nem biztos, hogy a minimálblr lesz a gyed alapja, mióta vagy táppénzen? És pontosan mikorra vagy kiírva? És mikor járt le a gyeded? :)
2013. máj. 11. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!