Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti odaadnátok a babaruhákat a...

Ti odaadnátok a babaruhákat a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, nem vagyunk túl jóban, párszor találkoztunk egy közös barát révén.

Most rám írt FB-on hogy egyikőjüknek sincs munkája de jön a 4. gyerek, nem tudnám-e nekik kölcsönadni a babaruháinkat?

Hát eléggé ledöbbentem. 1,5 éves a lányom, tervezünk még gyereket ezen kívül van 3 testvérem és a páromnak is 2, szóval lenne kinek adni családon belül is.

Ti mit tennétek? Szívtelen vagyok ha nem adom oda nekik?

2012. nov. 23. 14:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Írd meg őszintén, hogy nagyon-nagyon sajnálod, de nem tudsz segíteni, mert nektek is szükségetek van rá a jövőben. Nem a Te felelősséged ruházni az ő gyerekeiket, ne érezz emiatt lelkifurdalást. Nem gonoszságból nem segítesz, hanem mert a te életedben ők nincsenek a lista elején, és ez így természetes. Először mindenki a saját közeli családjának segít, utána tekint kifelé.
2012. nov. 23. 14:29
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mondhatsz nemet, van rá indokod bőven, attól még nem leszel szívtelen. Én jártam úgy, tőlem is kértek ruhákat a két fiam után, mondtam, hogy a sógornőmék tervezik a babát, csak még nem jött össze, kell a rokonságba is. Azt mondta az ismerős, könyörgött, segítsek neki, nagy szüksége lenne a ruhákra, ha meg a sógornőm szülni fog, addigra vissza is adja. Így odaadtam mindent, még játékokat is. Amikor a sógornőm terhes lett, kértem vissza a ruhákat, hát már nem volt meg, mert ő is továbbadta másnak, ígérete ellenére! Nagyon bántam, mert a sógornőmnek is fiú lett, jól jöttek volna a ruhák.

Szerintem egy idegennek nem kell magyarázkodni, érthető, ha az ember még tervez gyereket, ill. ha számítanak rá családon belül is.

2012. nov. 23. 14:33
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, és még finoman azt is megkérdezném, hogy az ő kisebb gyerekeinek hol vannak a ruhái. Egy kisbaba nem nyüvi el a ruhákat, meg ha előtte hárman hordták is. Barátnőmmel oda vissza adogattuk a rucikat, volt amit 4 gyerek használt és még most is tuti állapotban vannak, 1-2 gyereket még simán kibírnak.
2012. nov. 23. 14:34
 14/21 anonim ***** válasza:
52%
Én is fiatal vagyok, van egy kilenc éves kislányom, utána évekig azt mondták nem lehet kisbabánk, papír is van róla, csodák csodájára, lett még egy gyönyör kislányunk nem sokra rá, hogy kiadták nem lehet, ő most 3 éves, 3 hónapos volt mikor ismét teherbe estem, megszületett ő is, ő most két éves kislány, most 5 hetes kismama vagyok, nem a bizonytalanra szülök, hanem a biztosra. Van saját szép nagy tehermentes házunk, férjem tizenéve egy munkahelyen dolgozik, jól keres, jól megy az mellett a vállalkozásunk is. Minden meg van adott, és fel tudjuk őket nevelni, egy percig nem gondolkodtam azon hogy valamelyiküket is ne tartsam meg, azok után, hogy azt mondták soha nem lehet babánk! Van a másik véglet, az ilyenek akikről írtál, akiknek olyan mindegy, van e étel, ruha cipő a gyerekeinek, csak kapja a gyest családit, így nem kell dolgozniuk. Sajnos vannak ilyenek is.
2012. nov. 23. 14:36
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, hogy nem vagy szívtelen, ha nemet mondasz! Első a ti családotok, a testvérek, a barátnők! Ő csak egy felelőtlen ismerősöd!
2012. nov. 23. 14:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnám oda szerintem, azt se értem, hogy az ő 3 gyerekének a ruhácskái hol vannak...érdekes. Mondjuk ha első gyerek lenne és tudnám hogy bajban vannak akkor adnék pár ruhát, mert nekünk tényleg nagyon sok van, itt állnak halomban, és van közte olyan ami nem tetszik, nem is volt a lányomon, azt miért ne adnám oda végülis.
2012. nov. 23. 14:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkivel egyetértek és én is azt nem értem, hová lettek az eddigi ruhák? De sejtem: ebből csináltak pénzt, vagy épp most szeretnének a Te ruháidból pénzt csinálni. Borzasztó, hogy ilyen "szülők" léteznek.:(
2012. nov. 23. 17:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne add oda, nem vagy szívtelen, én sem adnám, mert tuti úgy járnék, mint amit az egyik válaszoló írt, mire kellenének, nem lesznek meg a ruhák. Mondd meg neki sajnálod, de nem adhatod, mert a rokonságba már odaígérted! Nem is értem ezeket a szülőket, a gyerekek ruhái hol vannak, eladta őket?!
2012. nov. 23. 17:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg azt adnám oda, ami nem tetszik és a következő gyerekre már úgysem adnám rá.
2012. nov. 23. 18:58
 20/21 anonim ***** válasza:
Neki a 4 gyerek után nem maradt? Most komolyan, tedd el magadnak, a babaruha egy vagyon!
2012. nov. 24. 04:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!