Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a gyermekjólétis gondol...

Ha a gyermekjólétis gondol egyet akkor csak úgy jöhet amikor akar?

Figyelt kérdés
Konkrétan: Családbafogadás történt, minden rendben a gyermekkel, és elég zavaró, hogy gondol egyet és kimegy a nagymamához. A családba fogadást a gyámügy évente felülvizsgálja. Akkor szerintetek mi motiválja ezt az embert arra, hogy ha kell ha nem, kimenjen? Jók a lakáskörülmények, van két kereset, stb. A hangnem pedig mindig hatalmaskodó és elszámoltató a gyermekjólétis részéről. A gyereknek mindene megvan, tanszer, ruha, jóltáplált, iskolába is rendszeresen jár, és ilyen kérdéseket kap a nagymama, hogy mire költi a családi pótlékot és hasonlók. Tehát a lényege a kérdésemnek, hogy ezek akkor másznak az ember nyakára amikor csak akarnak? Segítő szándékot még a legnagyobb jóindulattal se lehet észrevenni a hölgyön.
2012. nov. 21. 17:48
 1/8 anonim ***** válasza:

szia!

Nálunk is volt csaladbafogadás.de nem jött ki senki.évente kellett bemenni elmondani mi helyzet aztan annyi.

én kiosztanam a nöt az biztos.

2012. nov. 21. 17:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezen gondolkodom én is, csak finoman kell csinálni. Nem tudom mit okoskodik. De a biztonság kedvéért azért videóra veszem az újabb "családlátogatást".
2012. nov. 21. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
hát szociális szférában dolgozom, és ha vannak gondok akkor nem szokott szolni a szoc. munkás csak kimegy....de mint nálatok ha nincs gond, akkor én sem értem mit pattog....
2012. nov. 21. 17:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Ugye az ő beleegyezésük is kellett a családbafogadáshoz. Gondolom ezzel érzi magát felhatalmazva, hogy pattogjon. Azt hiszem szólok a gyámügyi előadónak, hogy állítsa már le.
2012. nov. 21. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekjólétis vagyok és mint az előttem szóló is írta, ha van probléma akkor kimehet, bármikor. De mivel általában a családba fogadások akkor vannak engedélyezve, ha minden rendben, ezért én sem értem miért megy ki. Mi évente egyszer szoktunk kimenni, mikor a gyámhivatal a felülvizsgálathoz kéri a környezettanulmányt. Ha nem érkezik jelzés a gyermek kapcsán akkor nem kell kimenni a gyeremekjólétisnek. Meg kell kérdezni tőle, hogy miért jár ki. Ha rendszeresen kijár akkor kell lennie együttműködési megállapodásnak a nagyszülő és családgondozó között, illetve gondozási tervnek...stb. is!
2012. nov. 21. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van megállapodás, akkor bármikor kimehet, nem kell előre szólnia. Gyermekjólétis vagyok én is. De jól mondja az előttem szóló, ha családbafogadás történt, akkor ott a körülményekre elvileg egyszer már rábólintottak a szakemberek, nem volna feltétlenül szükséges kijárni, ha amúgy nincs semmi gond. utánkövetés csak megállapodással lehetséges. mert azért a gyermekjólétis szeretne meggyőződnii arról, még ha csak pár hónapig is, hogy jó döntés született. lehet, én is rendszerben tartanám a gyermeket néhány hónapig, de semmiképpen nem ilyen számonkérő és akadékoskodó módon. én azért tenném, mert a nagymama valószínűleg felnevelt már x+1 gyermeket, de az nem most volt. én azt hiszem, valamiféle bizalmi kapcsolatot próbálnék kiépíteni vele, hogy érezze, ha bármiben kérdése van a kicsivel, merjen hozzám fordulni, akkor is, amikor már nem látogatom őket, hogy meg tudjuk előzni a problémákat. nem tudom, mennyi idős az itt családba fogadott gyerek, de az a tapasztalat, hogy ha máskor nem is, akkor kamaszkor tájékán adódhatnak olyan problémák, amikor újra képbe kerül a gyermekjóléti szolgáltatás :-(
2012. nov. 22. 13:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát sajnos a gyermekjóléti szolgálatról nekünk már csak az akadékoskodás jut eszünkbe. Nincs semmilyen megállapodás, most majd a tudtára lesz adva, hogy ez inkább zaklatás mint segítség.

Először is azt nem hajlandó megérteni, hogy a családba fogadás ideiglenesen történt a gyerek érdekébe, az apa hivatalosan fogja magához venni rövidesen, mert az anyja elhagyta, és egyébként csak a bírósági elhelyezési tárgyalásra vár a család, hogy az apához kerülhessen hivatalosan is a gyermek. A családba fogadás a gyámügyi előadó tanácsára történt. Ezért is nem értem mit kell itt túlbuzognia ennek az embernek a dolgokat. Amikor a gyerek bajban volt, nem volt senki ilyen ügybuzgó, pedig az apa térdig lejárta a lábát mindenhol, mígnem csak addig fajult, hogy a rendőrséget is be kellett vonni az anya ellen a gyermek érdekében. Mert az összes gyermekjólétis és gyámügyes az anya és nem pedig a gyermek érdekeit nézte, mindent elhittek neki, aztán a vége az lett, hogy jól pofára estek. Most meg a nagymamát cseszegetik. Mindenbe beleköt. Csak egy példa: Apa a vasúton felteszi a buszra a gyereket, megvárja míg felszáll a buszra és a ház előtt pedig várja hogy leszálljon róla, előbb ér oda kerékpárral mint a busz. Tehát le is veszi a gyereket a buszról. Na most ez aztán annyira felháborító és hú de nagyon veszélyes, hogy talán még a világ is összedől. A gyereknél feltöltött telefon, meg nagyon okos kislány és mégis. Rettenetes bűn! Unalmas már.

2012. nov. 23. 00:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja amúgy 9 éves a kislány.
2012. nov. 23. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!