Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem dühít hogy valaki...

Csak engem dühít hogy valaki különösebb ok nélkül megy el táppénzre a terhességére hivatkozva?

Figyelt kérdés

Aztán meg csodálkozunk, panaszkodunk hogy nem akarnak nőket alkalmazni. Én megértem őket.

(Akinek nem inge, ne vegye magára)

2012. nov. 21. 11:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nem volt semmi bajom mégis a 4.hónaptól táppénzre mentem.Addig 12 évig 3.50-kor keltem mert vidékről 5.30-ra jártam dolgozni este 6.30-ig,ezért úgy gondoltam talán pihenhetek egy kicsit mielött megszületik az első babám és talán belefér 14 év munkaviszony és TB befizetés után hogy otthon legyek.Engem sokkal jobban dühít hogy alanyi jogon jár a gyes és hogy bizonyos nők 0 nap munkaviszony nélkül 3 gyerek után főállású anyák.
2012. nov. 21. 12:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar. Mondom ezt úgy, hogy a 32. hétig dolgoztam. Mivel annyi napot lehetnek táppénzen amennyit ledolgoztak, ezért csak annyit kapnak amennyit megérdemelnek :) Meg z amúgy megtehetem kérdése is. Nekem nem ltt volna elég a táppénzes bérem, mert akkor csomó jutalékot nem kaptam volna meg. Hülye lettem volna olyan kevés pénzért otthon unatkozni :)
2012. nov. 21. 13:50
 13/23 A kérdező kommentje:

Ugyan, ezt a mindenkinek van valami rejtett indoka dolgot ti sem hiszitek el.

Munkaközvetítő cégnél dolgozok, pár hónapja előléptettek. Azóta tárgyalok cégvezetőkkel, nagyon sokan panaszkodnak hogy a terhes munkatársuk elmegy táppénzre, aztán hallják vissza/látják FB-on hogy elutaznak nyaralni, kertben dolgoznak stb. És amiatt bizony nem akarnak nőt alkalmazni.

Nem mondom, hogy kürtölje világgá valaki hogy miért megy táppénzre, de a főnöke csak tudhat róla.

Igen, van gyerekem. Amíg hánytam, addig otthon maradtam, aztán a 13-14. hét környékén elmúlt és visszamentem.

2012. nov. 21. 13:58
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Akik magasrangú beosztásban vannak, cégtulajdonosok, főnökök stb, ők feltételezem okos emberek. Na már most a ha a facebookon lát ilyen nyaralós , kiruccanós képet táppénz alatt kérdem én, miért nem jelentik a megfelelő szervnek?? Másnapra már be is hívnák felülvizsgálatra! Ennyi.
2012. nov. 21. 14:02
 15/23 anonim ***** válasza:
32%

Természetesen, ha van rá oka, akkor menjen!

Én inkább azt nem értem, aki elmegy táppénzre már a 12. héten csak mert terhes, de közben panaszkodik,hogy kevés a pénze!

2012. nov. 21. 14:10
 16/23 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van.De akkor sem értem miben hátráltat ez téged ami miatt felhúzod magad?
2012. nov. 21. 14:21
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Utáltam a munkámat, a kollégáim beszólogattak, hogy sokat járok vécére, nem akartak elengedni terhesgondozásra. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a közvetlen kollégám, akivel kettesben kellett végeznünk a feladatunkat, és ő közben semmit nem csinált azon kívül, hogy egész nap a neten lógott, elkezdett a főnöknek panaszkodni, hogy én a baba miatt nem vagyok képes a feladataimat végezni. Akkor elmentem táppénzre, gondoltam, nesze, akkor csináld egyedül.

Te meg dühöngjél nyugodtan.

2012. nov. 21. 14:26
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak Téged. Tényleg nincs más dolga az embereknek, mint mások életében vájkálni?
2012. nov. 21. 14:45
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én elhiszem, hogy vannak olyanok is, amiket te írsz.

De őszintén, egy vezetőnek tudnia kell milyenek az alkalmazottai. Aki addig teljes erőbedobással dolgozott, túlórázott, mindent maximálisan igyekezett megcsinálni, és nincs semmi gondja, az valószínűleg addig marad, ameddig tud dolgozni.

Aki meg addig sem állt a munka csúcsán, általában azok szokták megjátszani ezt. Lásd, amit korábban írtam, a hol vagyok, hol nem vagyok, de kevés a táppénz kategória.

Sokszor a cégek, cégvezetők sem teljesítik a kötelességüket, mert nehogymár a kismama elmehessen egyel több vizsgálatra, mint amennyi törvényileg jár. (Vagy még azt sem teszik lehetővé, hogy azokat kihasználd, old meg szabadsággal.)

Itt nem a női munkaerő alkalmazásával van a baj, hanem azzal, hogy nem a legmegfelelőbb jellemű embert veszik fel.

2012. nov. 21. 15:12
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
én szülés előtt 1 hónappal mentem szabadságra, addig végig dolgoztam. mondjuk, az engem is dühít, hogy vki tényleg indok nélkül, csak azért, mert terhes, táppénzre megy. pl. a sógornőm is ezt csinálta. hízott is otthon kb. 30 kilót!
2012. nov. 21. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!