Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az iskolám befejezésének...

Az iskolám befejezésének utolsó féléve, és a munkám első féléve beleszámít a gyedbe?

Figyelt kérdés
az interneten azt olvastam,hogy valaki az OEp-től tudta meg azt,hogy ha nincs meg az 1 év bedolgozott ideje,akkor ha tanuló volt közvetlenül előtte,akkor az iskola utolsó féléve és a ténylegesen ledolgozott idő beleszámít,és így is kaphat valaki gyedet!ez igaz lenne?
2012. nov. 10. 16:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
z igénylő felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytatott tanulmányok idejéből számított 180 nap, és 185 nap munkaviszony alapján szerezte meg az ellátásra való jogosultságot. Függetlenül attól, hogy az iskolai tanulmányok ideje alatt az igénylő nem volt biztosított, 365 napig folyósítható részére a gyermekgondozási díj.
2012. nov. 10. 17:21
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen 1. évig kapod mert egy évig vagy biztosított.
2012. nov. 10. 17:22
 13/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2012. nov. 10. 17:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Gondolom azt is tudod, hogy a próbaidő alatt kirúghatnak, hiába vagy terhes. És akkor mihez kezdessz?

Na mindegy, nem akarlak kioktatni, fél-1 év még sok idő, addig sok víz lefolyik a Dunán...

2012. nov. 10. 17:30
 15/20 A kérdező kommentje:
ebben igazad van,1 éve dolgozom a munka helyemen és ők mondták,hogy januártól be is jelentenek ha megszűnik a nappalim,mert nem akarják h.el jöjjek
2012. nov. 10. 17:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Ezt feltétlenül a munkahely HR osztályán is kérdezd meg vagy a suliban. Mert én nappalis voltam egyetemista,igaz nem utolsó éves. S azt mondták hogy hiába van a törvényben ez,amit idézett vki(Úgy szól a szabály, hogy nappali tagozaton egy évnél hosszabb ideig folytatott közép vagy felsőfokú tanulmányokből lehet 180 napot beszámítani. Ezt is csak akkor ha bele esik a szülés előtti két éves időszakba.) Nekem ez beleesett,decemberig ill addig a vizsgaidőszakig tanultam,következő félévet már passzivon voltam mert április végére voltam kiirva szülésre. S elötte 2 évig tanultam egyetemen,de nem kaptam gyedet,mert azt mondta az oep hogy csak akkor jár ha utolsó éves vagyok s már a gyakorlatomat töltöm valahol,ergo melóhelyes vagyok. Nem teljesen volt világos de igy jártam s csak gyest kapok. Pedig végig dolgoztam mellette... De az oep magasról tett rá!!!

Ha más nem az oeppel vedd fel a kapcsolatot.

2012. nov. 10. 20:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Gondolom nálad utolsó az volt a baj, hogy mellette dolgoztál nem utána még plusz fél évet. Így két jogcímen egyszerre nem jöhet össze a 360 nap.
2012. nov. 10. 20:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Azt mondták hogy azért nem mert az gyetm hiába fizeti a tb-t nem jár utána a gyed... Mert csak utolsó évesnek jár.
2012. nov. 10. 21:16
 19/20 A kérdező kommentje:
utolsó éves vagyok,és eddig nappalin vagyok,az utolsó félévem lesz estin,és abban a félévben lesz bejelentett munkám is
2012. nov. 11. 04:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg kérdezz utána mert igy lehet hogy jár.:)
2012. nov. 11. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!