Az iskolám befejezésének utolsó féléve, és a munkám első féléve beleszámít a gyedbe?
Figyelt kérdés
az interneten azt olvastam,hogy valaki az OEp-től tudta meg azt,hogy ha nincs meg az 1 év bedolgozott ideje,akkor ha tanuló volt közvetlenül előtte,akkor az iskola utolsó féléve és a ténylegesen ledolgozott idő beleszámít,és így is kaphat valaki gyedet!ez igaz lenne?2012. nov. 10. 16:55
1/20 anonim válasza:
Az iskola 180 napnak megfelel. Iskola után még minimum ennyi biztosított napodnak kell lennie ami a szülés pillanatában is él. Így jogosult lennél gyedre.
2/20 A kérdező kommentje:
jaj,nagyon szépen köszönöm ezt a választ!Januárban szeretnénk bele vágni a próbálkozásba,januártól lesz bejelentett munkám,és 6 hónapot dolgozok,3 hónapot leszek táppénzen akkor kapok gyedet!nem mindegy,hogy gyedet vagy gyest kapok!
2012. nov. 10. 17:06
3/20 anonim válasza:
Amíg nincs meg a 6. hónapod addig én nem próbálkoznék. Mi van ha ha második hónaptól veszélyeztetett terhes leszel, akkor máris borul.
4/20 A kérdező kommentje:
hát igen,de feltételezzük,hogy nem!akkor ez így jó lehet,hogy 6 hónap a suliból,6 hónap munka,és kaphatok gyedet!nappali vagy estin kell lennem hogy bele számítson?
2012. nov. 10. 17:10
5/20 anonim válasza:
Elvileg igen, szerintem nappali kell, hozzá mivel levelezőre általában az megy aki dolgozik. Annak a TB.-t is magának kell fizetni, ebből gondolom. De olvas még utána.
6/20 anonim válasza:
De miért centized ki ennyire? Remélem azt is tudod, hogy gyedet csak annyi ideig kaphatsz amennyit ledolgoztál!
7/20 A kérdező kommentje:
a közép-, vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejéből 180 naptári napot.>>> ezt találtam,ha az utolsó félévem estin lenne akkor is bele számítana?igen tudom hogy addig kapom a gyedet,de az is segítség szerintem mindenkinek
2012. nov. 10. 17:15
8/20 anonim válasza:
Úgy szól a szabály, hogy nappali tagozaton egy évnél hosszabb ideig folytatott közép vagy felsőfokú tanulmányokből lehet 180 napot beszámítani. Ezt is csak akkor ha bele esik a szülés előtti két éves időszakba.
9/20 anonim válasza:
Hát ne haragudj, hogy ezt mondom, de egy kicsit felelősségteljesebben kellene gyereket tervezni. Csomó mindent számításba kéne venned és nem kicentizni a dolgokat, mert az élet nagyon sokszor nem úgy alakul ahogy tervezzük!
10/20 A kérdező kommentje:
2 éves az iskola amibe járok,1.5 év nappalin már lement,az utolsó lenne csak estis
2012. nov. 10. 17:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!