Mindent össze vetve mennyi pénzt költöttetek az első terhesség alatt?
babakelengye
orvosi vizsgálatok
felszerelés/ruhák kismamának
egyéb
Utólag belegondolva, költöttetek feleslegesen?
Köszönöm!
Sok mindent használtan vettünk.(Babakocsi,ruhák,kiságy)
A dokim,szülésznőm összesen 150.000ft volt
Összesen:kb:250.000-280.000ft
Nem semmi összegek!
Én ügyeletesnél szültem, TB rendelésre jártam. Szüléskor jobban figyeltek rám, mint aki fogadott orvost, mert épp nem volt bent a fogadott dokija, de be se jött, mert lagziban volt!
Így összefoglalva 150 ezer körül, plussz még a 60 ezer anyaságit is a babámra költöttem!
Saccolni fogok, ráadásul másfél év távlatából.
babakelengye: 50-100 Ezer körül
orvosi vizsgálatok: egyedül egy kombinált teszt és egy inkább szórakozás 4d ultrahang volt, összesen 25 ezer körül.
felszerelés, ruhák kismamának: egy halom kismamabandázs, varrónő készítette és kismama kabát, összesen 20 ezer
egyéb: 35 ezer Ft a szüléskor a szülésznőnek. Fogadott orvosom nem volt
Nem érzem,hogy felesleges dolgok lettek volna. 1-2 dolog biztos, de apróságok csak.
Talán annyi, amit fontos megjegyeznem, hogy nekem az avent, mint márka kevésbé jött be, pedig több mindent is próbáltam. Legközelebb azt hiszem inkább a medelát fogjuk előnyben részesíteni legyen szó mellszívóról, egyéb szoptatási kiegészítőkről, vagy cumisüvegről.
A babakelengye 250 ezer körül volt, de mindent nekünk kellett megvenni. Középkategóriás cuccokat vettünk.
Az orvos sok volt, magándoki 10 ezer/hó, a szülésért 50 ezret adtunk, de már a teherbeesés sem volt egyszerű, a terhesség sem volt problémamentes, szóval így nekem megérte. A genetikai uh-ket a géndiagnosztikai központban csinálták, 30 ezer volt a kettő (a következő babának már ep-ra fogjuk csináltatni.)
Egy pulcsit vettem, teszkós 5000 Ft volt, akkor viseltem, ha mennem kellett valahová, szegény jól el is kopott, kitartott ősz-tél-tavasz. Kabátból szerencsére nem kellett új. 1 nadrágot vettem, talán 6000 Ft körül volt, szövetnaci.
Úgy érzem, feleslegesen semmit sem vettünk, csak kezdő tudatlanságomban szinte mindenből újat vettem. Pedig vehettem volna akár alig használtat is, töredéke áron.
A következő bébinél már okosabb leszek.
Egyébként pont azokat használtam rövid ideig vagy nem használtam egyáltalán, amit kölcsön kaptam pl. szoptatós párna.
150 ezer körül + 50 a dokinak a szülésért (sztk rendelésre jártam hozzá de a szülésre felfogadtam) + 10 ezer a szülésznőnek aki ügyeletes volt.
hogy lehet 500-600at elkölteni? nem provokálni akarok, csak érdekel! nekünk a babakocsi 70 ezer volt és így is csak 150 re jött ki összesen a babakelengye (ruhákát ajándékba kaptuk)
Orvosi vizsgálatok: 50.000 (5.000 volt a doki tarifája)
SZülés: 80.000
Bababútor: 110.000
Babaruhák: 30.000
Kismama ruhák: 30.000 (ruhákat neki is, magamnak is sokat vettem használtan, ill. örököltünk)
Egyéb felszerelés (pihenőszék, mellszívó, kiskád stb.): 40.000
Babakocsit, légzésfigyelőt ajándékba kaptuk.
Tehát összesen 340.000 Ft, és igazából a digitális fülhőmérőn kívül minden hasznosnak bizonyult.
Mondjuk nálunk sorban születnek a kis unokatesók, mi is szeretnénk másodikat, forgatjuk a készleteinket.
Terhesség alatt magamra:
- két hosszú és két rövid nadrág(téltől őszig voltam várandós, dupla "ruhatár+" kellett) 20 000 Ft körül
- felsők, nem kifejezetten terhesek, hanem hosszú pólók, topok, kábé 10 000 Ft
- melltartók(szopis és vastagpántú, valamint kosárméret- növekedés miatt) 15 000 Ft
- két pár cipő, mert nőtt a lábam, kábé 15000 Ft
- vastabletta, nem emlékszem, talán 2000 Ft
Szüléshez, kórházba, gyermekágyas időszakra:
- szülésznő 20 000 Ft
- pizsama 2000 Ft
- betét, hálós bugyi, 5000 Ft
babának ill. otthonra:
- mérleget béreltünk de minek, csak idegesített, egy hónap után vissza is vittük, de két hétig sem használtuk
- mellszívót béreltünk de minek, nem tudtam fejni, csak kézzel, úgy látszik, ilyen tipus vagyok
- babaszobába bútort használtam vettünk, sima fehéret, én díszítettem, festettem:)
- kiságyat örököltük de minek, fél éves koráig ráért volna
- ruhácskákat részben örököltük, vettünk újat is, nagyjából 15000 Ft ból megvolt minden az első fél évre így, egyetlen "nagyobb" tétel volt(ak) a polár kezeslábas(ok)
- hordozókendő, 12 000 Ft, életem legjobb befektetése
- mosható pelenka- készlet, vegyes márkákból, egyszeri kábé 40 000 Ft, két éves koráig nem kellett pelenkára költeni(csak a mosásra), akkor lett szobatiszta, és nem kellett popókenőcs sem
Utólag belegondolva azokon kívül, amihez odaírtam, hogy de minek, csak a szopispárna volt felesleges, valahogy sosem tudtam jól "beállítani", sima párnával nekem sokkal jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!