Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti leadnátok a háziállatotokat...

Ti leadnátok a háziállatotokat a baba születését követően pár hónapra?

Figyelt kérdés
MIndenki ezzel jön nekem,már teljesen ki vagyok készülve,nagyon fosos vagyok kiállni ellenük.Egyfolytában ezt mondják hogy vigyem el az állatomat az első pár hónapban.Mert a gyerek beteg lesz,mert allergiás lesz,tiszta levegő kell neki.De tényleg mindenki az egész család mindkét részről.:( Állandóan bőgök,nem tudják felfogni hogy Ő is családtag. Azt mondják hogy vagy a gyerek vagy az állat,a kettő együtt nem lehet.Hogy a gyereknek rosszat teszek,állatszőr lesz mindenhol. És nem tudok igazából mit mondani,nem merek szembeszállni senkivel.Csak meghallgatom.Nem tudom mit lehet mondani ilyenkor,mert vitázni sem merek velük és nem is akarok.
2012. nov. 8. 22:20
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
22%
A kérdésedre válaszolva, igen én leadnám a háziállatot egy időre, biztos ami biztos nem kockáztatnék. De érthető az is hogy nehezen válsz meg a háziállatodtól.
2012. nov. 8. 22:49
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A tesómék is "elköltöztették" hozzánk anno a perzsa cicájukat amikor megszületett a kislányuk, mert azt mondták nekik, hogy allergiát válthat ki a cicaszőr ha csecsemő kórban együtt van a cica és a csecsemő.

Nekem az a véleményem, hogy szerintem semmi baja nem lesz, de természetesen azért tényleg ne aludjon a kiságyba és mondjuk a gyerek játszószőnyegén, de én tuti, hogy semmi esetre sem költöztetném el a kis kedvencünket senki kedvéért.

Legyél határozott és csak az anyai ösztöneidre hallgass :)

2012. nov. 8. 23:05
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

Tudományosan igazolt, hogy azok a babák, akik állattal nőnek fel, sokkal kisebb eséllyel lesznek allergiások.

(Mi egyébként voltunk egy kiütéses dolog miatt a gyerekkel allergológián, úgyhogy papírunk is van róla, hogy nem allergiás a macskaszőrre.)

2012. nov. 8. 23:13
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal rosszabbat teszel azzal,ha pár hónapra "leadod",féltékeny lesz a kis kedvenc(hisz őt kiraktad) a gyerekre,ha viszont első perctől szoktatod őket,egymáshoz,sokkal jobb.Az állat,ha rendben van tartva(oltva,féregtelenítve),semmi bajt nem okoz a gyereknél,sőt számos tanulmány bizonyítja,h azok a gyerekek ellenállóbbak,akik állat mellett nőnek fel...(különösen a kutya mellet-->több koszt visz be)

S

Igaza van annak,aki azt mondja,h most izzítsd be azt,h egyik füleden be,másikon ki,mert ez még csak a kezdet:)

Amúgy én erről a védőnőnket is megkérdeztem,aki nem egy kutyabarát(fél tőlük),azt mondta,h eszembe ne jusson odaadni a kutyánkat,semmi baja nem lesz a bébinek tőle..(persze mióta megvan a kicsi,az ágyak tabuk a kutyának)

2012. nov. 8. 23:13
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
6-osnak nagyon igaza van. Az egyik legnehezebb dolog az anyává válásban, hogy meg kell tanulni jó magasról leszarni, amikor mindenki jobban akarja tudni, hogy mi a jó a te gyerekednek :)
2012. nov. 9. 01:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem fogok megválni a kutyától emiatt. 6 hkm
2012. nov. 9. 06:18
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ó, nekem is mindenki azt mondta, hogy tüntessem el a macskát, mert nem való gyerek mellé. Nagyon idegesítő volt... Mindenkinek elmondtam, hogy majd szülés után eldöntöm, mert akkor látom hogy a macs hogy viszonyul hozzá. Ezzel le lehetett szerelni őket. De amikor a gyerekorvos, 2 védőnő és még pár eü-s ember azt mondta, hogy semmi baja nem lesz tőle, akkor lassan elfogadták a helyzetet. Azóta sincs semmi baja, 1 éves.
2012. nov. 9. 07:59
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Két cicánk, két kutyánk van, eszem ágába se jutott megválni Tőlük azért, mert gyermekem született!

Természetesen megfelelő nevelés, szocializáció az állatok részéről, és a higiénia betartása az emberek részéről elengedhetetlen.

És igen, és is azt javaslom, most kezdd el a "sarkadra állást!"

Mi lesz, ha majd mások úgy gondolják, ne addig és úgy szoptass, ne így, ne úgy etesd, szeresd, neveld a gyermekedet ahogy Te jónak látod, hanem ahogy Ők gondolják??? Kérlek tényleg gondold ezt végig.

2012. nov. 9. 08:03
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Nekünk mopszunk van az 5 hónapos baba mellett, semmi gond nincs, már nézegeti a kicsi is a kutyát, barátkoznak. Tőlem is kérdezték, hogy mi lesz a kutyával, mindenkinek szépen megmondtam, hogy természetesen marad. Apu üldözte a kutyát, miután megszületett a baba, tűrtem kb. 3 napig, aztán elirányítottam aput. Na, azóta nincs probléma. Állj a sarkadra! Egy állat igenis tud családtag lenni.
2012. nov. 9. 08:59
 20/22 anonim ***** válasza:
85%

nekem nyulam van, de nem törpe, hanem 4 és fél kilós házinyúl. A lakásban tartom, ketrecben van, de szabadon kijárhat. A ketrec 1 méteres körzetét még soha nem hagyta el, mert elég beszari :)

Amikor a védőnő meglátta, megkérdezte hogy nem lehetne-e ezt a nyulat kitenni. Megmondtam neki kerek perec hogy NEM. Még alig több, mint egy hete vagyok itthon a babával, de egyelőre nem látom, hogy mi gond lenne abból hogy baba is van meg nyuszi is. Hacsak nem annyi hogy szegény nyuszira így jóval kevesebb időm van... De hogy a gyereknek baja lenne tőle, azt kétlem.

2012. nov. 9. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!