Ti leadnátok a háziállatotokat a baba születését követően pár hónapra?
A tesómék is "elköltöztették" hozzánk anno a perzsa cicájukat amikor megszületett a kislányuk, mert azt mondták nekik, hogy allergiát válthat ki a cicaszőr ha csecsemő kórban együtt van a cica és a csecsemő.
Nekem az a véleményem, hogy szerintem semmi baja nem lesz, de természetesen azért tényleg ne aludjon a kiságyba és mondjuk a gyerek játszószőnyegén, de én tuti, hogy semmi esetre sem költöztetném el a kis kedvencünket senki kedvéért.
Legyél határozott és csak az anyai ösztöneidre hallgass :)
Tudományosan igazolt, hogy azok a babák, akik állattal nőnek fel, sokkal kisebb eséllyel lesznek allergiások.
(Mi egyébként voltunk egy kiütéses dolog miatt a gyerekkel allergológián, úgyhogy papírunk is van róla, hogy nem allergiás a macskaszőrre.)
Sokkal rosszabbat teszel azzal,ha pár hónapra "leadod",féltékeny lesz a kis kedvenc(hisz őt kiraktad) a gyerekre,ha viszont első perctől szoktatod őket,egymáshoz,sokkal jobb.Az állat,ha rendben van tartva(oltva,féregtelenítve),semmi bajt nem okoz a gyereknél,sőt számos tanulmány bizonyítja,h azok a gyerekek ellenállóbbak,akik állat mellett nőnek fel...(különösen a kutya mellet-->több koszt visz be)
S
Igaza van annak,aki azt mondja,h most izzítsd be azt,h egyik füleden be,másikon ki,mert ez még csak a kezdet:)
Amúgy én erről a védőnőnket is megkérdeztem,aki nem egy kutyabarát(fél tőlük),azt mondta,h eszembe ne jusson odaadni a kutyánkat,semmi baja nem lesz a bébinek tőle..(persze mióta megvan a kicsi,az ágyak tabuk a kutyának)
Két cicánk, két kutyánk van, eszem ágába se jutott megválni Tőlük azért, mert gyermekem született!
Természetesen megfelelő nevelés, szocializáció az állatok részéről, és a higiénia betartása az emberek részéről elengedhetetlen.
És igen, és is azt javaslom, most kezdd el a "sarkadra állást!"
Mi lesz, ha majd mások úgy gondolják, ne addig és úgy szoptass, ne így, ne úgy etesd, szeresd, neveld a gyermekedet ahogy Te jónak látod, hanem ahogy Ők gondolják??? Kérlek tényleg gondold ezt végig.
nekem nyulam van, de nem törpe, hanem 4 és fél kilós házinyúl. A lakásban tartom, ketrecben van, de szabadon kijárhat. A ketrec 1 méteres körzetét még soha nem hagyta el, mert elég beszari :)
Amikor a védőnő meglátta, megkérdezte hogy nem lehetne-e ezt a nyulat kitenni. Megmondtam neki kerek perec hogy NEM. Még alig több, mint egy hete vagyok itthon a babával, de egyelőre nem látom, hogy mi gond lenne abból hogy baba is van meg nyuszi is. Hacsak nem annyi hogy szegény nyuszira így jóval kevesebb időm van... De hogy a gyereknek baja lenne tőle, azt kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!