Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérdésem olyan anyukákhoz...

Kérdésem olyan anyukákhoz szól, akikre az újszülött babájuk gondozása mellett a kutyasétáltatás is napirenden van!?

Figyelt kérdés

Bár még nem tartunk itt, de pár éven belül szeretnénk a férjemmel babát. Panelban lakunk, vagy egy nagytestű kutyusunk is. A kutyát jelenleg én tanítom, én sétáltatom, a férjem max. 10 perces eü sétákra viszi le, ha előbb ér haza, mint én, ő max. játszik vele otthon, de ezzel nincs is gond, hiszen a kezdetektől így egyeztünk meg. Eü sétákkal nem lenne gond, reggel-este megoldaná a férjem, de a hosszú séta továbbra is rám maradna, amit nem is bánok.

Szóval lényeg a lényeg, újszülött baba mellett nálatok hogy zajlik a kutyasétáltatás? Viszitek magatokkal a picit is babakocsiban? Vagy arra az időre otthon marad a pici és az apuka vigyáz rá?

2012. nov. 8. 15:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

A gyermekágy alatt Férjem vitte a Nagytestűt(szintén panel).

Aztán pedig, addigra megtanultam magabiztosan kendőbe kötni a kicsit, kendőben szoptatni, én is visszatértem:).

2012. nov. 8. 15:31
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. nov. 8. 15:50
 3/19 anonim ***** válasza:
Első gyereknél én vittem a kutyát, naponta többször is a gyerekkel. Mikor a fiam nagyobb lett, órákat bóklásztunk, játszótereztünk, a kutyus meg élvezte, hogy kint lehet. Mióta a második gyerek is megvan, azóta apa viszi korán reggel a kutyust mielőtt dolgozni megy (eü.), aztán velem is jön mikor a nagyobbat oviba viszem, meg ha boltba, ide-oda megyek a kicsivel. Illetve ovi után az egész család apraja-nagyja sétál. Késő este pedig megint apa sétáltatja (eü.). Az első 2-3 hét volt, amikor még a gyerekek újszülöttek voltak és én nem tudtam kutyát sétáltatni, mivel apa nem tudta volna a babákat ellátni, meg én is gyenge voltam még.
2012. nov. 8. 15:52
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszi neked is :)
2012. nov. 8. 16:07
 5/19 Golan Trevize ***** válasza:
15%
Nekünk muszáj volt leadni a kutyát a szüleimhez, ikrekkel túl nagy teher lett volna.
2012. nov. 8. 16:15
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi sose "adnánk le" a kutyánk, mint egy vágónyulat, mivel ő is családtag.

Nagyobb sétákra a férjem viszi, vagy együtt megyünk, de nekem kifejezetten jó reggel, vagy este lemenni vele sétálni, míg a férjem vigyáz a babára, nagyon jó kiszabadulni a lakásból és mást is csinálni, mint egéaz nap pelenkázni, szoptatni.

2012. nov. 8. 20:14
 7/19 anonim ***** válasza:

A férjem viszi reggel munka előtt és este lefekvés előtt 10-15 percre, napközben én viszem, időjárástól függően 1 vagy 2 sétára (gyerekkel együtt, babakocsistul, alkalmanként kb 1 óra). Csatos hordozónk van, abban nem tudok lehajolni a kutyakakiért, ezért csak babakocsival megy. :(

December végén szültem, kb 2-3 hetes kora óta így van, előtte volt, hogy este is pl. én vittem le sétálni (egyedül) - az volt a kikapcsolódás :)

A játszóterezés inkább a gond, oda kutyát nem lehet vinni, úgyhogy akkor ki kell kötni a játszótér szélére. Mondjuk még nem vagyunk az igazán játszóteres korszakban, kb 10 perc hinta - egyenlőre ennyi.

Majd jövőre lesz ez igazán aktuális, nagy a játszótér, sztem a kutyánk elég nehezen fogja tűrni, hogy 1-1,5 órát lesse a tömegben megvagyunk-e még. Ráadásul kistermetű játékkutya-fazon, minden gyerek abajgatni akarja (amit utál).

Nem igazán tudom erre mi lenne a jó megoldás. Amíg csak babakocsiban ül egy baba, addig sztem nem gond.

2012. nov. 8. 21:34
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is :)

Mi sem válnánk meg tőle semmi pénzért, ő családtag :) A fajta is úgy lett kiválasztva, hogy szempont volt a jövendőbeli baba is.

Szerintem nálunk is a babakocsis megoldás lesz majd, szintén a kakiszedés miatt.

Én alapból is szeretek néha 1-2 órát egyedül lenni, azt hiszem nekem is felüdülés lesz majd a sok pelenkázás stb. közepette, ha már akkora lesz a baba, hogy a férjemre otthon tudom hagyni 1-1 órára :)

2012. nov. 9. 10:07
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is szedtem ám a kakit(kendős válaszoló vagyok):)! Megoldható:).

A picurka ha rajtad van, szinte olyan mintha Te egyedül lennél, ő mégsincs nélküled, hosszú sétánál meg _nekem_ megnyugtató volt, hogy velem van, bármikor tud szopizni például.

2012. nov. 9. 10:21
 10/19 anonim ***** válasza:
Az első héten amikor szabin volt a férjem akkor ő vitte minden nap sétálni. Aztán már csak akkor amikor úgy alakult a munkája. Ha éppen nem tudta vinni, akkor újszülötteknek való kenguruba tettem a lányomat és vittük le a kutyát. Nálunk a babakocsi nem volt jó megoldás, mert 3.on laktunk lift nélkül és egyszerűen nem tudtam egyedül lecipelni. Amúgy én is tudtam kutyakakit szedni így :) Ja és ha már akkor tudtam volna a kendő létezéséről, akkor azt választottam volna, mert sokkal kényelmesebb :) Sok sikert a babaprojekthez!
2012. nov. 9. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!