Milyen egy újszülött?
Ici-pici :D
Amikor odaadták először a fiam, minden addigi félelmem elszállt. Csak néztem-néztem és nem tudtam betelni vele. Annyira jött minden mozdulat, mintha mindig is ezt csináltam volna. Persze voltak bakik amiket elkövettem, de úgy tűnik túlélte :) jövő héten lesz 4 éves.
Persze nyitott szemmel születnek, de kb 30 cm-t látnak tisztán. az éles látás sokkal később alakul ki.
A haja? az első fiam rövid szőke hajjal született, de pár hét múlva kihullott az összes, kb 1 éves volt, mire kinőtt neki szépre. A második fiam hosszú fekete hajjal született , kicsit később kihullott az övé is és gyönyörű szőke fürtjei lettek :) (mindketten szőkék vagyunk)
Szerintem mindenki fél a törékenységüktől, mert picik. De gyorsan bele lehet rázódni ám :)
Mikor megláttam először a babám, azt hittem, hogy hideg lesz, nem tudom miért... persze nyilván a pocakban meleg van, így amikor rámrakták maszatosan, meleg volt a kis teste. Néztem a kis arcát és nekem ő volt a leggyönyörűbb a világon. :) Miután megmosdatták, lemérték, felöltöztették, kitoltak a családhoz, ott mindenki körbefogta a babát és mondtam is anyukámnak és a férjemnek, hogy ugye milyen szép? Nem is deformálódott el a feje! Ők meg csak néztek, nem mondtak semmit... Majd a fotókon láttam, hogy olyan "ufófeje" volt, hogy csak na, teljesen el volt nyúlva! :D De nekem tökéletes volt!!!
Az én fiamnak születésekor egy csomó haja volt (mint ahogy nagyon sok babának), ráadásul kis göndör és vöröses szőke. Fura módon az sosem jutott eszembe, hogy milyen törékeny és félnem kéne. Tettem-vettem, pelenkáztam. Mikor 1 hét múlva hazajöttünk a kórházból már ugyanúgy fél kézzel mosdattam le a csap alatt a feneként mint a kórházban. :)
Én úgy tudom, hogy van amelyik baba barna szemmel születik, de a legtöbb kék szemű. Bár ebben nem vagyok biztos. És kinyitja a szemét születés után (szerencsére).
Az enyém pici volt. Könnyű volt megfogni :)
Kék szemű minden újszülött baba - majd féléves korára vált át fokozatosan a szeme színe, vagy marad kék.
Vannak babák, akik hajjal születnek, mások nem.
Mikor a hasamra tették a kisfiamat, olyan tüneményes volt, hogy majd elolvadtam. Tágra volt nyitva a sötétkék szeme, Fekete haja volt, akkora pajesszal, mint Elvisnek fénykorában, és úgy nyújtózkodott, mint egy durcás kismacska. Lerítt az arcáról a sértődöttség, hogy miért nem lehetett. őt békén hagyni ott bent, mikor olyan jó volt neki. Életemben olyan szépet, mint ő még nem láttam, de ezzel szerintem mindenki így van. Fél éves koráig, mindenki gratulált ehhez a gyönyörű kislányhoz :-) Mindig szépen megköszöntem, és közöltem, hogy fiú, tetőtől talpig. :-) Majd szétvetett a büszkeség.
Most két éves, sötétszőke a haja, és annyira barna a szeme, hogy majdnem fekete, igazi vagány kis srác, de még mindig sokan mondják, hogy lányosak a vonásai.
A haj növekedése minden gyerkőcnél más ütemben zajlik. A fiamnak 5 hónapos korára érdekes frizurája lett. A feje tetején két oldalt kikopott, középen meg belelógott a homlokába, olyan volt, mint Mickey Egér, hátul meg a tarkóján fültől fülig lett egy kopasz sáv. Aztán elkezdett nőni és világosodni a haja, de ha rövid neki, akkor lehet látni, hol volt a kopasz sáv a tarkóján, mert ott világosszőke a haja.
A mi kisfiúnknak gyönyörű, hatalmas fekete szeme volt, és vagy 6 cm hosszú, fekete haja:)
Az kihullott, és most szőke, göndör haja van, és világoskék szeme:)
Én nem tudom neked megmondani, milyen érzés, mikor a kezedbe adják, mert nálam volt némi komplikáció, de mikor először láthattam, csak sírni tudtam, mert egyszerre elöntött valami megmagyarázhatatlan érzés, hogy ez a kis csöppség, aki annyi ideig a részem volt, az én kisbabám, itt van előttem, és én vagyok az ANYJA.
Az enyémnek kék szeme volt és nagy, fekete haja. (Ehhez képest most 2,5 évesen barna szeme van és szőkésbarna haja.)
A piciségről nálunk van egy sztori. A fiam 4 kilóval született, és mindenki mondogatta, milyen nagy baba, mekkora stb. Mikor Öcsémék eljöttek meglátogatni bennünket 2 hetes volt a babánk. Az öcsém meglátta, majd szemrehányóan rám nézett: Miért mondtátok, hogy nagy baba?! Olyan picike, hogy megfogni sem merem?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!