Újszülött adókártyáját nekem kell intézni, vagy küldik automatikusan?
Nekünk küldték automatikusan, de csak nagyon sokára!
Már vagy 1-2 éve szenvednek a rendszerükkel és iszonyat lassan gyártják le az adókártyákat, de a lényeg, hogy elvileg kiküldik.
Ha előbb szükség van a baba adószámára, akkor az illetékes NAV-hoz kell bemenni, és kiadnak egy igazolást róla.
Attól még hogy nem dolgozik a baba, még jár neki adókártya (és nem csak szám, hanem "szép kis" kártya is), viszont tényleg sokára küldik ki mostanában, hónapokat vesz igénybe...
Nekünk kiküldték, úgy 3-4 hónapos korában a lányomnak, de van ismerősöm, akinek fél éve után sem küldték, rákérdezett és aztán megkapta postán (biztos elakadt a rendszerben, mint úgy sok minden...).
:)
Én sem azért írtam mert nagy ügy, hanem azért mert hivatalosan ki kell küldeniük. S igen, van rá példa hogy nem küldik ki, és persze pont nem fog ebbe belehalni senki, csak a lényeg, hogy ki szokták küldeni. Mondjuk 4 év az sok, ennyit azért nem szoktak csúszni vele.
Amúgy ha ez téged nem izgat, nem baj, engem sem zavar, csak gondoltam leírom, hogy ki szokták küldeni és nincs olyan, hogy azért nem küldik mert nem dolgozik...
Első vagyok.
Írom,hogy a 4 évesemnek még nem küldték,nekünk kellett elintézni.A 2,5 évesemnek meg küldték,nem kellett intézkedni.Ha nektek szükséges akkor menj be,ha nem akk majd ha kell megcsináltassátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!