Nem teljesen tökéletes anyagi helyzetben vállalhatunk babát?
Van rendes lakásotok? Van annyi jövedelmeteket, hogy eltudjátok tartani a gyereket később is? Nem csak akkor kerül sokba, amikor megszületik, hanem utána még sokkal többe!
Ezeket gondoljátok végig, mielőtt babát vállaltok.
Az sem árt, ha összeházasodtok előbb.
Össz. bevételünk 100ezer forint és albérletben lakunk, gondolj bele mi marad hó végére...
Újszülött baba ezért a lakásban 1 szobában mindenképp be kell kapcsolni a fűtést, hogy meglegyen a 18-19 fok, így a gázszámlán sajnos nem tudunk most spórolni.
Várni mégsem akartunk tovább, mivel így is 31 évesen szültem.
Ha mi is megélünk, ti még jobban meg fogtok.
Jó persze senkinek nem kívánom ezt az életet, ahogy mi élünk, ezzel csak azt akarom mondani, hogy 120 ezerből simán ki fogtok jönni, pláne, ha erre még jön a havi 10ezer családi adókedvezmény + a te juttatásaid.
Szerintem teljesen jó az anyagi helyzetetek.
Én úgy látom, hogy ez azért nem olyan rossz anyagi helyzet. Úgy értem, a párodnak van egy teljesen normális fizetése, te is dolgozol még, szóval elvileg gyed-ed is lesz, aztán két-három év múlva remélhetőleg vissza is tudsz menni. Az is jó, hogy az albérletre nem kell költenetek, így máris előrébb vagytok, mint sok más pár.
Én kb. annyiból neveltem sokáig egyedül a fiamat, amennyit most a párod keres. Ebből fizettem a lakbért, a rezsit, vettem meg mindent, amire szükség volt. Nem mondom, hogy fényesen megéltünk, de nem is nyomorogtunk, csak be kellett osztani a pénzt.
És igazából nem is nagyon tudom, hogy ti mire várnátok, ha már babát szeretnétek mindketten, hiszen a párodnak ott a munkája, neked is van állásod, ez a későbbiekben miben változna, ha tovább várnátok?
Örülök, hogy 0%-ban hasznos a válaszom azért, mert alig van pénzünk önhibánkon kívül.
Gratulálok a megértő társadalomnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!