Mikor világosítsam fel a lányomat?
Figyelt kérdés
9 éves a drágám, és mostanában sokat fáj a hasa. Orvosról orvosra jártunk, de nem mondtak semmit. A legutolsó doki azt mondta, figyeljem, mert lehet hogy hamarosan menzesze lesz, de semmi jelét nem látom. Éli a saját kis életét, nem foglalkoztatják a fiúk, és testi jelét se látom. én 12 éves voltam mikor először megjött. Nem lenne korai ha már most elbeszélgetnénk erről? Attól félek, hogy teljesen össze zavarom szegényt ha most ilyennel elő állok2012. nov. 6. 09:06
1/6 anonim válasza:
Mivel lehet összezavarni? Elmondod, hogy cicije fog nőni, egyes helyeken megszőrösödik, megjön a menstruációja, szerelmes lesz, és sokszor fogja azt érezni, hogy nem érti meg a világ, de főleg az anyukája. :)
2/6 anonim válasza:
Elég nagy összegem lenne rá, hogy már elkéstél. Megbeszélik ezeket a dolgokat a szünetben a többi lánnyal. Nyilván el kell vele beszélgetnek, mint anya a lányával, de hogy újat nem tudsz nekimondani az tuti. Legfeljebb tévhitet eloszlatni.
3/6 anonim válasza:
El lehet mesélni neki, hogy létezik olyan, hogy menstruacio. Az én lányom 8 eves volt, amikor beszéltünk róla.
4/6 anonim válasza:
Van egy nagyon jó könyv, amit megvettünk a lányomnak 10 éves kora körül, neki 11 évesen jött meg először.
Ebben a könyvben nagyon jó kis tanácsok, rajzok vannak, a most 9 éves húga is gyakran nézegeti, olvasgatja, sőt együtt is szokták.
Ajánlom Nektek:)
5/6 anonim válasza:
A menstruációról mindenképp mesélj neki, mert nagyon meg fog ijedni másképp, pláne, ha nem is otthon történik ,hanem az iskolában. Amúgy szerintem ennek nem kell különösebben szexuláis felvilágosításnak lenni, bár valószínüleg már arról is tud ezt-azt az osztálytársaitól. Nekünk 3. osztályban tartott felvilágosítást az egyik anyuka, aki orvos volt
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat,a könyvet megrendeltem :) Kedves első válasz adó :te is így oldottad meg?szárazon elé vágtad a dolgokat és le van tudva????rengeteg ehhez kapcsolódó kérdése lesz,és nem tudom mire adhatom meg a teljes körű választ!erre értettem az össze zavarást.
2012. nov. 6. 10:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!