Hogyan világosítsam fel lányomat a menstruációról?
Ugyan még csak 8 éves, de mivel annak idején nekem is 10-11 évesen jött meg először, és 12 éves barátnőjét is többször kérdezte "akkor" hogy miért nem jöhet be strandon a vízbe, sőt, volt, hogy megkérdezte, hogy mire kell nekem a betét, így szerintem lassan ideje erről felvilágosítanom őt. Csak épp nem tudom, miként kezdjek neki, hiszen ilyesmikről annyira nem szoktunk beszélgetni (no meg nemrégiben felfedezte odalent azt a kis lyukat - a vagináját - és kérdezte, hogy az mire való) Nem szeretném, ha elrettenne a női mivoltától, se azt nem szeretném, hogy esetleg én itthon nyíltan megbeszélem vele a dolgokat, és esetleg ár nap múlva az osztálytársainak magyarázza.
Hogyan, miként tegyem meg ezeket a lépéseket?
Tanácsokat előre is köszönöm!
Csakis nyíltan és egyenesen!
Attól miért félsz, hogy beszélnek erről az osztályában? Ez természetes!
A te dolgod mindezt elmagyarázni neki, ne bízd könyvre, tévére, nagymamára, stb. Ha halogatod, azzal frusztrálnád a leginkább. A prüdéria még senkinek sem tett jót!
Nem fogod elrettenteni, ha elmondod neki, hogy ez nagylányos dolog, s nem katasztrófa.
Kisebb adagokban kell informálni. Nekem anno úgy csinálta anyu, hogy először csak arról beszélt, hogy a nőknek havonta egyszer vér jön a hüvelyükből, ami azt jelzi, hogy majd lehet babájuk. Utána már belebonyolódott a részletekbe, hogy pontosan milyen biológiai folyamatokon alapul ez. Ezt több év alatt, nem azonnal. Igazából csak arra kellett felkészíteni, hogy 10-12 évesen majd ne ijedjek meg. A komolyabb vagy esetleg kínosabb részletekbe csak utána ment bele.
20/L
szerintem vegyél neki egy ismeretterjesztő, gyerekeknek szóló könyvet.
lehet a könyvesboltosoktól is segítséget kérni sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!