Mi kell ahhoz, hogy a párom a nevére vehesse az előző kapcsolatomból lett lányomat?
Figyelt kérdés
6 éves a lányom. Kell hozzá házasság?2012. okt. 31. 07:38
1/13 anonim válasza:
Kell. Es a ver szerinti apának le kell mondania a gyermekről, a terjednek pedig örökbe kell fogadnia.
2/13 anonim válasza:
Kell.
Elöször is nektek kell össze házasodnotok, és ha van apja a gyereknek akkor le kell mondania a gyermekröl és ezzel egyidejüleg újapunak nevére vennie.
3/13 anonim válasza:
Kiegészítem az előzőket: Ha összeházasodtok, az édesapa lemond a gyerekhez való jogáról, és hozzájárul, hogy az új párod örökbe fogadja, akkor veheti a nevére. Ettől az időtől fogva az édesapának semmilyen beleszólása nincs a gyerek dolgaiba, és nem is fizet gyerektartást.
De ha ettől a párodtól is elválnál, és a gyereket örökbe fogadta, akkor neki kell majd utána gyerektartást fizetni, és a gyerek örökölhet utána.
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! És azzal mit tudok tenni, ha az apja nem akar lemondani a gyerekről? Viszont nem is látogatja. 5 hónaposan látta utoljára, a megállapitott 10 ezer helyett 6 ezret fizet! Van rá valami mód, amivel le tudom mondatni?
2012. okt. 31. 08:26
5/13 anonim válasza:
Ha megvonják a szülői felügyeleti jogát, de ehhez komoly indok kell. Illetve, ha ennyire nem törődik a gyerekkel, meg lehetne vele beszélni, hogy mondjon le önként, akkor tartás díjat se kell fizetnie
6/13 A kérdező kommentje:
Szülői felügyeleti jogviszonyt én gyakorlom. Ezt aláirta!
2012. okt. 31. 08:53
7/13 anonim válasza:
Attól az ő jogai meg élnek, a szülői felügyeleti jog megvonása azt jelenti, hogy a gyerekhez semmi joga nincs - kulfoldre viheted, nem latogathatja, stb- ellenben a kötelességek -tartás díj fizetése - fenn áll.
8/13 anonim válasza:
Az semmi ilyent nem kell. Ha nem mond le az apaságról akkor semmit nem tudsz csinálni.
9/13 anonim válasza:
kell helyet jelentett akartam írni.
10/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor amikor aláirta, hogy a szülői felügyeleti jogviszonyt én gyakorlom, onnantól kezdve nem látogathatja?
Bocsi, de ezeket nem tudom, senki nem informált erről.
2012. okt. 31. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!