Nálatok is mindig a legrosszabbkor állít be a védőnő?
Én is úgy tudom, hogy az ilyen családlátogatásnak pont az a lényege, hogy váratlanul történjen, hogy ne az legyen, hogy az egész család mocsokban él, de amikor jön a védőnő akkor kitakarítanak.
Ettől függetlenül engem is idegesítene, ha bejelentés nélkül állítana be a védőnő, de szerencsére nem tett ilyet soha. Illetve egyszer előbb jött a vártnál egy fél órával, én meg még nem voltam felöltözve, na már az is gáz volt :)
(off: én sem értem, hogy a terhesség miért korlátoz valakit a hajmosásban, nem csak a kád felett görnyedve lehet hajat mosni...)
kedves utolsó,szerintem lehet látni mindenkinél a körülményeket...
Attól senki nem él mocsokban,koszban,nem képtelen a gyereknevelésre,hogyha beállít illetlenül,váratlanul a védőnő,és van mosatlan edény a mosogatóban,vasalatlan ágynemű kupac a fürdőben,vagy pizzás doboz a bejáratnál...
Mert ez a legjobb helyen is megesik:)
Szóval szerintem nagyon is illetlen dolog valahova csak úgy beállítani.(Zárójelbe örökbefogadásnál is időpontra mennek a családlátogatók nem csak úgy beállítanak)
Persze, nem a mosatlanra vagy az ágynemű kupacra értettem a mocskot. Csak el tudom képzelni, hogy létezhet olyan, hogy valakinél tényleg nagy a mocsok (pl romlott kaja, kutyakaki, nem lehúzható wc stb), amit átmenetileg eltüntetnek, ha napokkal előre tudják, hogy jön a védőnő, de amúgy a mindennapokban ilyen körülmények között élnek.
De mint írtam, ettől függetlenül tényleg nagyon bosszantó, ha váratlanul beállít, én is utálnám, ha ezt csinálná, lehet be sem engedném.
Szóval!!!
A védőnőnek KÖTELESSÉGE a terhes anyát a várandóság alatt minimum 4* meglátogatni! Ezt nem ő szabja meg. Ha már látta az előző látogatáskor a gyerekszobát, miért nézze meg megint? DE az anyát látogatin KELL!!!!
És jelentkezzen be előre? A védőnői fizetés kb nettó 80E körül van. A telefonszámlát SENKI nem fizeti ki neki! Tehát havonta legalább 50 látogatást kell végezni, ez azt jelenti, h 50* telefonáljon látogatásügyben minimum + a többi munkaügyi telefonálás. Ennyire alacsony fizetésnél meg kell nézni azt a telefonszámlát!!
1 védőnő.
hát ha kötelessége, akkor elmondom, hogy az enyém szerdán jött, szombaton szültem. Akkor akarta megbeszélni a kelengyelistát. Egyetlen egyszer jött el. Mindig én mentem tanácsadási időben.
Telefon meg nincs a védőnői szolgálatban? Nem a saját mobilt kell használni.
Na, megjelent a "védőnő". Jobb , ha tudod, h nincs is szolgálati mobil a védőnőknek, se saját, se "céges", a legtöbbet vezetékesen lehet elérni!
Általában úgy szokott lenni, nem mindig ez függ a kismamától, hogy bírja, miylen a terhessége, h x alkalommal meg kell jelennie a védőnőnél, előzetes időpontok alapján. Ha megszületik a baba, akkor a védőnő megy ki, az elején sűrűbben, utána ritkábban, ugyancsak előzetes időpont egyeztetés alapján.(Általában, legalábbis a legtöbb)
Még egy tévhit.
A védőnő nem gyámügyes, nem felügyeleti szerv, sehol nem kell "váratlanul" beállítani. Nagyjából látja egy család helyzetét a látogatásokból, azt hogy hogyan viselkedik apa-anya a gyerek(ek)kel, ha gondot lát, szól a gyermekvédelmiseknek, de azok sem mehetnek ki "csak úgy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!