Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok is mindig a legrosszab...

Nálatok is mindig a legrosszabbkor állít be a védőnő?

Figyelt kérdés
Nővérem 8 hónapos terhes, a védőnő meg szó nélkül szokott beállítani. Szegénynek éppen mosom a haját ( ő már magának nem tudja), mikor jön a nő. És akkor ott futólépésben kell gyors hajat mosni, szárítani, lenn a nőci meg türelmetlenkedik. De, ha akár vasárnap este ideszólna, akkor mondjuk nem lenne ilyen.
2012. okt. 29. 11:44
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
És mi lenne, ha megpróbálnál csak a kérdésre válaszolni? Ha kíváncsi leszek a véleményedre, azt észre fogod venni. Nem az volt a kérdés, hogy szerinted helyes e, ha segítek nővéremnek hajat mosni. Nem tud és pont. Senkinek semmi köze hozzá. Meg nem is értem mit fáj az néhány vadidegennek. Engem érdekes módon nem zavar, pedig engem érint a dolog. Képzeljétek, vannak még olyan emberek a világban, akik ilyen kis csekélységgel is, de hajlandóak segíteni embertársaikon. Tudom fura lehet, de akadnak még ilyen emberek... Nincs zuhanyzó, csak kád, amibe nem tud behajolni. És itt befejeztem a magyarázkodást. Nem vagyok kíváncsi ötletekre, se tuti tippekre, hogy ti hogy csináltátok. Segítek neki, mert szeretek segíteni. Nekem nem fáj, akkor nektek miért is???
2012. okt. 29. 20:07
 32/54 anonim ***** válasza:
54%

Én is úgy tudom, hogy az ilyen családlátogatásnak pont az a lényege, hogy váratlanul történjen, hogy ne az legyen, hogy az egész család mocsokban él, de amikor jön a védőnő akkor kitakarítanak.

Ettől függetlenül engem is idegesítene, ha bejelentés nélkül állítana be a védőnő, de szerencsére nem tett ilyet soha. Illetve egyszer előbb jött a vártnál egy fél órával, én meg még nem voltam felöltözve, na már az is gáz volt :)

(off: én sem értem, hogy a terhesség miért korlátoz valakit a hajmosásban, nem csak a kád felett görnyedve lehet hajat mosni...)

2012. okt. 29. 23:00
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

kedves utolsó,szerintem lehet látni mindenkinél a körülményeket...

Attól senki nem él mocsokban,koszban,nem képtelen a gyereknevelésre,hogyha beállít illetlenül,váratlanul a védőnő,és van mosatlan edény a mosogatóban,vasalatlan ágynemű kupac a fürdőben,vagy pizzás doboz a bejáratnál...

Mert ez a legjobb helyen is megesik:)

Szóval szerintem nagyon is illetlen dolog valahova csak úgy beállítani.(Zárójelbe örökbefogadásnál is időpontra mennek a családlátogatók nem csak úgy beállítanak)

2012. okt. 29. 23:54
 34/54 anonim ***** válasza:

Persze, nem a mosatlanra vagy az ágynemű kupacra értettem a mocskot. Csak el tudom képzelni, hogy létezhet olyan, hogy valakinél tényleg nagy a mocsok (pl romlott kaja, kutyakaki, nem lehúzható wc stb), amit átmenetileg eltüntetnek, ha napokkal előre tudják, hogy jön a védőnő, de amúgy a mindennapokban ilyen körülmények között élnek.

De mint írtam, ettől függetlenül tényleg nagyon bosszantó, ha váratlanul beállít, én is utálnám, ha ezt csinálná, lehet be sem engedném.

2012. okt. 30. 00:33
 35/54 A kérdező kommentje:
De nekem az sem világos, hogy most egyáltalán miért jött. A gyerekszobát meg sem nézte, se a fürdőt, se semmit. Leült az ebédlőben, melegedett egy kicsit, beszélgettek olyan dolgokról, amit szerdán is meg tudnának beszélni, amikor nővérem amúgy is megy hozzá. A védőnő találta ezt ki, nem nővérem. Most idejött és huszadszorra is megállapította, hogy nővérem orvosa olvashatatlanul ír, meg jaj de nagy már a hasa, és ennyi. Ezért miért kellett idejönni? Ha még ellenőrizte volna a szobát, ahol a baba lesz. De így nem értem mi értelme volt...
2012. okt. 30. 07:35
 36/54 anonim ***** válasza:
ez komoly? az a lényege a védőnőnek, hogy rajtaütésszerűen ellenőrizzen? Aha, és mit csinál, ha kosz van, meg rendetlenség? Semmit...Ahol problémás esetek vannak, inkább ki sem mennek. Különben nem lenne agyonvert, halálra éheztetett csecsemő meg depressziós anya, mert esetleg akkor észrevenné a kedves védőnő és cselekedne. De csak azokat az anyákat ijesztgetik, akik kevésbé magabiztosak és próbálnak megfelelni. Tisztelet a kivételnek....
2012. okt. 30. 08:06
 37/54 anonim ***** válasza:
2%

Szóval!!!

A védőnőnek KÖTELESSÉGE a terhes anyát a várandóság alatt minimum 4* meglátogatni! Ezt nem ő szabja meg. Ha már látta az előző látogatáskor a gyerekszobát, miért nézze meg megint? DE az anyát látogatin KELL!!!!

És jelentkezzen be előre? A védőnői fizetés kb nettó 80E körül van. A telefonszámlát SENKI nem fizeti ki neki! Tehát havonta legalább 50 látogatást kell végezni, ez azt jelenti, h 50* telefonáljon látogatásügyben minimum + a többi munkaügyi telefonálás. Ennyire alacsony fizetésnél meg kell nézni azt a telefonszámlát!!

1 védőnő.

2012. okt. 30. 11:25
 38/54 anonim ***** válasza:
18%
37es vagyok. Még az kimaradt, h az elő van írva, h váratlan látogatást is kell végezni, mert ha tudja az anyuka, h megy a védőnő, akkor rá tud készülni, h minden rendben,katonásan álljon, és nem úgy, ahogy a hétköznapjait éli. A védőnőt nem az érdekli, h az 'ő kedvéért' mit képesek átalakítani arra a 10-20 percre, hanem, h hogyan élnek!!
2012. okt. 30. 11:29
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

hát ha kötelessége, akkor elmondom, hogy az enyém szerdán jött, szombaton szültem. Akkor akarta megbeszélni a kelengyelistát. Egyetlen egyszer jött el. Mindig én mentem tanácsadási időben.

Telefon meg nincs a védőnői szolgálatban? Nem a saját mobilt kell használni.

2012. okt. 30. 12:00
 40/54 anonim ***** válasza:
43%

Na, megjelent a "védőnő". Jobb , ha tudod, h nincs is szolgálati mobil a védőnőknek, se saját, se "céges", a legtöbbet vezetékesen lehet elérni!

Általában úgy szokott lenni, nem mindig ez függ a kismamától, hogy bírja, miylen a terhessége, h x alkalommal meg kell jelennie a védőnőnél, előzetes időpontok alapján. Ha megszületik a baba, akkor a védőnő megy ki, az elején sűrűbben, utána ritkábban, ugyancsak előzetes időpont egyeztetés alapján.(Általában, legalábbis a legtöbb)

Még egy tévhit.

A védőnő nem gyámügyes, nem felügyeleti szerv, sehol nem kell "váratlanul" beállítani. Nagyjából látja egy család helyzetét a látogatásokból, azt hogy hogyan viselkedik apa-anya a gyerek(ek)kel, ha gondot lát, szól a gyermekvédelmiseknek, de azok sem mehetnek ki "csak úgy".

2012. okt. 30. 12:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!