Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok is mindig a legrosszab...

Nálatok is mindig a legrosszabbkor állít be a védőnő?

Figyelt kérdés
Nővérem 8 hónapos terhes, a védőnő meg szó nélkül szokott beállítani. Szegénynek éppen mosom a haját ( ő már magának nem tudja), mikor jön a nő. És akkor ott futólépésben kell gyors hajat mosni, szárítani, lenn a nőci meg türelmetlenkedik. De, ha akár vasárnap este ideszólna, akkor mondjuk nem lenne ilyen.
2012. okt. 29. 11:44
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk egyszer beállított szombat 11,30kor.

Mondtam neki a kaputelefonban,hogy régi,kedves ismerőseink vannak itt Angliából(nem mellesleg tényleg így volt),legyen szíves telefonon keresni,hogy nekünk mikor alkalmas máskor,mondta,hogy oké,megbeszéltünk egy másik időpontot és elment.

Szerintem nagyon,nagy bunkóság valahova csak úgy szó nélkül beállítani,pláne ebédidőben,pláne hétvégén.

Én a helyetekben mondtam volna,hogy jöjjön vissza máskor,nehogy már még összetörje magát a tesód a nagy rohanásban.

2012. okt. 29. 12:04
 12/54 anonim ***** válasza:
20%

Ja,mondjuk Nálunk nem tud "csak úgy" bejönni,csak belülről lehet kinyitni a kaput,tehát ha wc-n vagyok nem hallom ha kiabálna,kopogtatna az ablakon (utcafrontos ház,csengő rossz),így nyugodtan ülhetek tovább a Trónon!

Jaj,egyszer volt,hogy nem jól lett becsukva a kapu,a Párom pont itthon volt és nálunk szokás,ha Ő trónol,akkor én is bemegyek és beszélgetünk (ritkán tudunk szót váltani,minden pillanatot kihasználunk- ha én trónolok,Ő jön be :-) ),és pont akkor jött a Védőnő...

Egyébként nem értem... ha hajat mosok,és jön valaki,akkor egy törülköző a fejre,és kész. Nem kell szárítgatni,úgy sem marad pl a Védőnő olyan sokáig,hogy megszáradjon a haj...

Nem tudom,miért kell minden apróságból ügyet csinálni? Nem lehet rugalmasabbnak lenni- csak egy kicsit?

2012. okt. 29. 12:07
 13/54 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem 74%os neked meg jó a fantáziád! 8 hónapos terhesen már nem olyan egyszerű ugrálni ide-oda -törülközővel a fejeden. És nem is kell. Főleg egy védőnőnek. Az meg h a párod bemegy , miközben trónolsz....Hány éves is vagy? :o)
2012. okt. 29. 12:16
 14/54 anonim ***** válasza:
10%

Ki mondta,hogy ugrálni kell- mellesleg köszi,már párszor végig csináltam,és nem kényeskedtem!! Mellesleg legyen annyi esze valakinek,hogy kikiabál,hogy "egy pillanat!"

És miért kell: "futólépésben kell gyors hajat mosni,szárítani"-

A hajmosás nálam (nagy pocakkal is) 2 perc,rá a törölköző pár másodperc.... Ez miért "ugrálás"? Addig a védőnő is tud várni,és nem is megerőltető egy kismamának,főleg,ha a húga csinálja helyette!!

Ne legyünk már ennyire elkényelmesedve meg felháborodva,mert valaki a munkáját végzi!- kivéve,ha hétvégén állít be, ünnep napon vagy az esti órákban!

Nálunk csak hétköznap,amikor dolgozik szokott bejönni! (családja van Neki is! Tudja,hogy mikor kell indulni az oviba,és még előtte tud jönni!)

Nem tehetek arról,hogy csak ritkán tudok beszélni a Párommal,és szó szerint minden röpke percet ki kell használnunk!!

2012. okt. 29. 12:24
 15/54 anonim ***** válasza:
100%

Én is kiakadtam nem is olyan rég....

Épp nagytakarításban voltam költözés miatt, de szó szerint óriási nagyba, épp úgy nézett ki lakás mint ahol áthaladt egy hurrikán, erre csörög a telefonom, h engedjem be mert itt van a kapuban...

És pont aznap állított be váratlanul, pedig direkt aznap csináltam mert nem vártam vendéget....

És már nem az első eset volt. Mondjuk én azért nem szólók érte, mert különben nekem kéne átbuszozni 3 faluval odébb minden egyes véreredményért meg stb.... De már ígyis kezd zavarni.

2012. okt. 29. 12:36
 16/54 anonim ***** válasza:
100%
Már látom is, ahogy kimennék, megmondanám neki, hogy most nem alkalmas, egyeztessünk egy másik időpontot, és elköszönnék. Akkor sem engedem be a váratlan bepofátlankodókat, ha amúgy ráérek. A magánéletünk szentsége alap. Nem érek rá. Ezen nem lehet kiakadva, legközelebb tanul belőle, hogy nem jön szó nélkül.
2012. okt. 29. 12:38
 17/54 anonim ***** válasza:
19%

74%, csak azt értsd már meg, h a védőnő nem állíthat be bármikor. Már csak azért is tudom, mert a barátnőm is védőnő, tudok tőle 1-2 dolgot!

Lehet h vidéken lazábban vesznek ezt azt, kis töményke meg kis teácska is jólesik a védőnéninek, de alapból NEM állíthat be csak úgy sehova!!! És joga van a kismamának/anyukának azt mondani, h most nem jó az időpont, jöjjön vissza máskor! Én 2x csináltam végig ezt, de tudom, h 8 hónaposan már nem megy minden hű, 2 perc alatt, még segítséggel sem! Az meg hogy minden röpke percet ki kell használni...no igen, csak nem a slozin....:) Legalábbis nálunk :) Mi máskor is tudunk időt szakítani beszélgetésre.

2012. okt. 29. 12:42
 18/54 anonim ***** válasza:
9%

Ünnepnap,hétvégén és az esti órákban nem is állíthat be!

Hogy milyen "szabályzata" van a védőnőknek,nem tudom,de nálam alap,hogy hétköznap bárki jöhet bármiért! Így a védőnő is! Ahogy a szomszédot sem fogom elzavarni azért,mert nem jelentkezett be,vagy apósomat sem zavarom el,úgy a védőnőt sem fogom! Neki az a munkája,hogy miután a benti időt letöltötte,útnak induljon!

Mivel nem heti rendszerességről van szó,így miért is izgatna,hogy "váratlanul" jön? Pár havonta meg nem kibírható?

És még az utolsó hetekben is 2 perc alatt mostam hajat,a kád felett,zuhany nélkül- mert az nem bírta a bojlert- a csap alá hajolva,pedig hatalmas pocakom volt! Egyedül az elsőnél kellett a Párom segítsége,akkor még nem volt fürdőszoba,akkor még lavór volt,az első naptól a Párom öblítette le a habot a fejemről! Nem tehetek arról,hogy soha sem voltam kényes,és tudok megértő lenni- pl. elfogadom,hogy a Postás akkor jön,ha ideér,nem zavarom el ha aláírással kézbesíthető levelet hozott,a Védőnőt sem zavarom el,mert éppen akkor ért ide,amikor! én tisztelem a védőnőnket és szeretem! Nem tehetek arról,hogy ilyen jó fej vagyok! :-P

Mi sajnos nem tudjuk megoldani,hogy máskor beszélgessünk! A nap 24 órájából,jó ha 1 órát találkozunk- összesen!

2012. okt. 29. 12:51
 19/54 anonim ***** válasza:
82%
Kedves 17 válaszoló,miközben az igazadat próbálod megértetni,gond nélkül általánosítasz és megbántod a vidéki embereket.Lehet hogy hihetetlen de az én vidéki védőnőm,tisztában van az írott és íratlan szabályokkal,alapvető udvariassággal és mindig ehhez mérten jár el a munkája végzésénél.Bejelentkezik,egyeztet és a nap legoptimálisabb szakában próbálja mindezt megoldani,ahogy elvárható lenne mind vidéken,mind Pesten!
2012. okt. 29. 12:58
 20/54 anonim ***** válasza:
90%

Á, komolyan írom, nem értelek!

Hogy tudod a postást meg a szomszédot egy kalap alá venni a védőnővel és párhuzamokat vonni? Egy normális védőnő megbeszéli a kismamával/anyukával az időpontot. Sőt! Jobbat írok! És amikor a védőnőhöz kell menni, akkor is csak sétálsz az utcán, azt "na, menjünk már be a védőnőhöz , mert ÉN épp ráérek?" A gyakorlatban nem így működik ez!

A slozis dologra meg muszáj megint kitérnem.Ilyen nincs, még ha 10 gyereke is van vkinek, ha azt a pár perc beszélgetést trónolás közben kell(ene) megejteni.

2012. okt. 29. 12:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!