Anyukák! Nálatok volt már kint TANULÓ védőnő?
Védőnőnek tanulok és hallottam, hogy a 4.év második féléve végig terepgyakorlat vagyis egy védőnő mellé leszünk beosztva és mi is megyünk vele a családokhoz.
Akinél volt kint tanuló védőnő tudna róla írni?
Köszönöm
köszönöm
én biztos nem bírnám ki, hogy végig csendben üljek...
Nekem egyszer kijött egyedül is, de sokkal nem lettem okosabb...
Amikor tanácsadáson volt ott, akkor is max. vérnyomást mért.
Hozzam is egyedul jott ki a tanulo vedono. Mar ismertem, mert azelott mar ott volt a vedonomnel tanacsadason.
Latszott, hogy izgul, meg nem igazan tud mit mondani a problemamra. Akkor meg varandos voltam. Leultunk, elmondtam a problemaimat, o leiragatta egy fuzetbe. Aztan elkoszont es elment.
Szia!
Hova jársz?
Az én védőnőm alig egy éve végzett, amikor ide költöztünk, szóval majdnem tanuló volt még.
Nagyon lelkes!
Nincs vele különösebb bajom, de szakmai dolgokra eddig még egyszer sem tudott válaszolni, előbb utánanézek bárminek, mint ő, pedig én itthon vagyok a gyerkőceimmel, nem a hivatásomban élem a hétköznapjaim.
Én közel 8 éve végzett két gyerekes védőnő vagyok.
Igen, van nagy gyakorlat.
Először csak ülsz és nézel, majd felügyelettel egyedül csinálod (látogatásnál még megy veled a védőnő is, de már te kérdezel és te adsz tanácsot, ha szükséges még besegít, tanácsadásnál ugyanez-a védőnő már csak végig nézi, hogy mit csinálsz), végül teljesen egyedül csinálod, mint végzés után- élesben a tanácsadásokat és a látogatásokat is. Feltéve, ha a tanítód alkalmasnak lát az egyedüli munkára és megbízik benned és a szakmai tudásodban.
Ha gond van, kérdezhetsz tőle akkor is, ha elakadsz az egyedüli munkában, mert a tanácsadásnál még ott ül a másik szobában, de a látogatásnál ez már nem kivitelezhető.
Ott nagy a felelősség rajtad, ha egyedül mész.
A gyakorlati záróvizsgán is önállónak kell lenned!
A tanító védőnő is az alapján értékel majd, hogy mennyire vagy aktív és önálló, mit lehet rád bízni és azt hogy oldod meg.
Én nagyon szerettem egyedül látogatni, kérdeztek is, próbáltam a legjobb tudásom szerint tenni mindent, a hivatásom gyakorlása során is, de mióta gyermekem van teljesen másképp látom, másképp fogok dolgozni, amikor visszaállok a munkába, a harmadik babánk vállalása előtt és után.
Amúgy egyszer majdnem tanító védőnő is lettem már, de nem tudtam vállalni (a vezető védőnő szeretett volna engem, de megbeszéltük, hogy nem én leszek), mert közben levelezőn szülésznőnek is tanultam (szintén rengeteg gyakorlatom volt és ezért néha hiányoznom kellett a munkából is-alig győztem pótolni a lemaradásom).
A legjobbakat kívánom neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!