Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Nektek nem jött meg...

Anyukák! Nektek nem jött meg a kedvetek a "babázós" szakmákhoz? (pl védőnő, csecsemőápoló, bölcsödei dadus stb)

Figyelt kérdés

Már 6 éve itthon vagyok a 2 gyerekemmel, most fogok majd visszamenni dolgozni. De folyamatosan azon jár az eszem, hogy szakmát kéne váltanom, mert én továbbra is babázni akarok. Eddig kielégített a 2 gyerekem, sőt néha már sok is volt. De most, hogy előttem a "felnőtt" élet rájöttem, hogy "babázni" sokkal jobban szeretnék. Csak mostmár nem a sajátommal, hanem jó lenne még fizetést is kapni érte.

Más is van így ezzel? Érdemes lenne valami tanfolyamot végeznem, vagy ez csak egy fellángolás? Főiskolára már nem akarok menni csak mondjuk egy kisgyermek- nevelő tanfolyamra gondoltam. Csak nem tudom kapnék e munkát és mennyit keresnék vele. Végülis biztos állásom van és viszonylag jó fizetésem, de lehet azt jobban szeretném.

2012. szept. 10. 15:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem. Elég nekem a saját gyerekem is. :) Legalábbis még így gondolom.
2012. szept. 10. 15:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom az enyémet, és a babázás minden percét élveztem, de most, 3 éves lett, és rettentően szomjazom a felnőtt életre... A játszótéri idegen gyerekeket is már valami fura kis lényeknek látom. Elééég:) Na persze máskor meg könnybe lábad a szemem egy picurin, és azonnal kistesót akarok "gyártani", de hát ez ilyen. De ha te így érzed, akkor bizonyára alkalmas vagy erre a pályára, amire oly kevesen!!!! Szerintem vágj bele, mert pont ilyeneknek való, akiknek 3 gyerek után is babázni van kedvük, ráadásul a máséval! Hajrá!!:)
2012. szept. 10. 15:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A védőnőin én is elgondolkoztam, de utána néztem, és sajnos négy év nappali (volt pár éve, lehet hogy most átszervezték), se idő, se pénz nincs rá, és sajnos nekünk az is számít mennyit keresek, az meg megint csak egy alulfizetett szakma, és ebből már van egy a családban...
2012. szept. 10. 15:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nos, odavagyok a lányomért, de más gyerekért nem lennék oda. Ez viszont természetes. Nem tudnék úgy bánni más gyermekével, ahogyan a sajátommal.

Oké, a védőnő és mindenki más tanul, elvégzi az iskolát. Megtanítják neki a szakma velejáróját. Jobb esetben még tapasztalata is van.

Viszont a saját védőnőnkön látom a legjobban (pedig imádom, szerintem hatalmas ész!), hogy néha már ő is csak találgatni tud (32 éve van a pályán), hogy mi miért lehet.

Nem tudnám úgy a felelősséget vállalni egy gyermekért, ahogy a sajátomért. Pedig az emberekkel kapcsolatos szakmákban (pl. védőnő, orvos, óvónő) anélkül kivitelezhetetlen a munka.

Én is tanulok szakmát, mellette nyelvet is és főiskolára is járok csak hogy haladjak az élettel és a követelményekkel, de álmomban nem jutott volna az eszembe, hogy én most pl. dada legyek.

Amiben dolgoztam eddig, azt is imádtam. És tudom, hogy bármit fogok dolgozni, szeretni fogom, mert alapjába véve én imádok dolgozni, tenni venni és csinálni.

Jó, talán a wc pucolás és egyéb munkákat nem annyira élvezném a nagyiparban :)))

2012. szept. 10. 15:15
 5/14 A kérdező kommentje:

Még csak 2 gyerekem van! De tényleg szívesen elbabáznék még. De pl ovisokhoz már nem lenne idegzetem. A védőnői engem is azért riasztott el, mert hosszú idő "kitanulni", ráadásul utána még az sem mindegy milyen körzetet kap az ember.

Először elkezdem a "felnőtt" életet és ha még fél- egy év után is ilyen "igényeim" lesznek, akkor lehet váltok.

egyébként a mi környékünkön főleg a munkanélküli anyukák körében nagyon elterjedt most ez a bölcsödei kisgyermeknevelő tanfolyam, de aztán mégsem dolgoznak benne. Lehet telített a munkakakör. Vagy csak időhúzás miatt végzik el.

Várok még véleményeket!

2012. szept. 10. 15:21
 6/14 A kérdező kommentje:
Egyébként egészségügyben dolgozok, szóval a "szociális érzékenységem" megvan hozzá.
2012. szept. 10. 15:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én negyedik éve vagyok itthon a gyerekekkel és éppen ezen a nyáron döntöttem el, hogy szeretnék babaközelben maradni (Nálunk még a levegőben lóg a harmadik baba lehetősége is). Végiggondoltam a lehetőségeket és úgy döntöttünk a férjemmel, hogy belevágok a négy éves képzésbe. Szeretnék védőnő lenni. Nagyon szeretném csinálni.

2012. szept. 10. 15:29
 8/14 anonim ***** válasza:
Neeem :). Én nem vagyok túlzottan "anyatípus"... Épp elég a két sajátom gyors egymásutánban. Az idegen gyerekeket nem is igazán szeretem. Sokszor csak udvariasságból kedveskedek ismerősök gyerekeivel. Viszont aki nagyon gyerekközpontú, azt csak bátorítani tudom, már csak azért is, hogy az enyémek bölcsisek, ovisok lesznek, akkor legyenek jó kezekben :).
2012. szept. 10. 15:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekem 3 gyerekem van, úgyhogy már éppen eleget pelenkáztam, etettem, itattam ahhoz, hogy elég legyen. Illetve nálunk még nincs is vége ennek az időszaknak.

Egyszer kiszámoltam, hogy napi 24-szer cseréltem pelenkát (az elején 3x8 db simán elfogyott), az heti 168, ami havi 720 alkalom...

Nekem a "babázás" a családi élet része, de "munka" alatt egész más tevékenységet értek, nem tudnék elképzelni magamnak ilyen munkát.

Arról nem is beszélve, hogy baromira nem fizetik meg őket. A csecsemősök munkája szerintem egy nagy futószalag meló. A védőnőkkel kapcsolatosan sajnos sok jót nem tudok elmondani, de hozzájuk 0-18 év közötti gyerekek tartoznak, körzetek alapján, és nem igazán van szoros kontaktusuk a gyerekekkel, 1-2x benéznek, hogy anyukának nincs-e valami kérdése. A bölcsődei dadusok tényleg egész nap a gyerekek között vannak, a mi dadusunk is nagyon kedves, látszik, hogy nagyon szereti a gyerekeket (persze a fő feladatokat a gondozónők látják el, ő csak besegít nekik).

2012. szept. 10. 16:25
 10/14 anonim ***** válasza:
Szülésznő szeretnék lenni vagy csecsemő-és gyermekápoló. Annyira megmaradt bennem a kórház-szülőszoba, hogy bármit megadnék azért ha ott dolgozhatnék.
2012. szept. 10. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!