Anyukák! Nektek nem jött meg a kedvetek a "babázós" szakmákhoz? (pl védőnő, csecsemőápoló, bölcsödei dadus stb)
Már 6 éve itthon vagyok a 2 gyerekemmel, most fogok majd visszamenni dolgozni. De folyamatosan azon jár az eszem, hogy szakmát kéne váltanom, mert én továbbra is babázni akarok. Eddig kielégített a 2 gyerekem, sőt néha már sok is volt. De most, hogy előttem a "felnőtt" élet rájöttem, hogy "babázni" sokkal jobban szeretnék. Csak mostmár nem a sajátommal, hanem jó lenne még fizetést is kapni érte.
Más is van így ezzel? Érdemes lenne valami tanfolyamot végeznem, vagy ez csak egy fellángolás? Főiskolára már nem akarok menni csak mondjuk egy kisgyermek- nevelő tanfolyamra gondoltam. Csak nem tudom kapnék e munkát és mennyit keresnék vele. Végülis biztos állásom van és viszonylag jó fizetésem, de lehet azt jobban szeretném.
Anyukám szülésznő. Na, az még csak a futószalag- meló.
Abból nem kérek.
Igazából akkor mernék belevágni, ha tudnám konkrétan, hogy egy adott bölcsibe felvesznek. Mert olyan 120 ezer körüli a tanfolyam és 7 hónapot vesz igénybe. Feleslegesen nem szeretném megcsinálni. Főleg munka mellett. Persze eddig is csinálhattam volna, de csak most jutott eszembe.
Szia!
Nem tudom jársz-e még erre, most olvastam a kérdésedet és nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan döntöttél, mi lett veled azóta. Mert én is hasonlóképpen érzek, nekem most szeptemberben lesz 1 éves a kislányom, és én is azt érzem váltanom kéne. Igazából még szülni szeretnék, de sajnos az már nem fér bele sem a korom miatt, sem anyagilag. Én is gondolkoztam a csecsemőápoló OKJ-s képzésen, egyetlen visszatartó erő, hogy akkor 12 órázni kéne, éjszaka is kéne dolgozni, ünnepnap stb, ami két gyerek mellett nem annyira jó, főleg, hogy mostanáig itthon dolgoztam és hát nagyon megszokta a nagylányom, hogy mindig itthon vagyok.
Ha olvasod kérlek írjál!
Szia! Visszamentem a régi munkahelyemre, ahol idősekkel foglalkozom. Szóval majdnem gyerekekkel! :)
De még mindig nem tartom lehetetlennek, hogy egyszer majd bölcsödei gondozó legyek. Talán ez a legegyszerűbb, legrövidebb idő alatt kitanulható szakma. De egyenlőre kell a lóvé és itt többet keresek.
Én kisgyermeknevelőnek tanulok, ezzel tudok bölcsődében dolgozni és egyáltalán nem megterhelő a sulim. Heti1x kell bejárjak szombaton és a hiányzásokból sincs problémám. Nálunk már felnőttek járnak így tudják, hogy család mellett mindenkinek meg van a maga dolga és baja így nem hajszolnak minket. Azért vannak elvárások, de szerintem nem túl nagyok. Ha érdekel és szeretnéd szerintem nyugodtan elkezdheted. A sulimat meg csak ajánlani tudnám, mert tök jó szakmai tanárok vannak.
Én nem vagyok anyuka, de most én is ilyeneken gondolkodok.:) Én leginkább védőnő lennék. Vagy olyan szakmát választanék, ahol várandós anyukákkal és pici babákkal kéne foglalkoznom. Csak nem tudom milyen szakmával tehetem ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!