Folyton rosszul vagyok. A védőnő szerint depresszió. Tudom mi a bajom, de egy pszichológus mit tud erre mondani? Csak úgy beszélgetünk és elmúlnak a testi tüneteim?
Saját tapasztalatom: asztmás vagyok, pszichológus mondta, hogy depivel együtt az is elmúlik a terápia során. Kiröhögtem... Majd elmúlt az asztmám a depimmel együtt :) Igaz, én közben antidepit is kaptam, de lényeg, hogy igen, megeshet, hogy elmúlik.
A beszélgetés az nem "csak úgy beszélgetünk". A beszélgetés technikájában, a kérdések összefüggéseiben, stb.-ben rejlik a titka. Ha jó a pszicho, jó a hatás, ha csak egy lelkes amatőr, az akkor tényleg a "csak úgy beszélgetünk" kategória.
Igen, okè, tudod mi a bajod, de akkor miért nem kezeled?
Vidd el a gyerekeket a Mamihoz 1-2 napra, vagy heti 2 este hagyd őket a párodra, míg te elmész barátnőzni.
Találj magadnak örömteli, feltöltő elfoglaltságot! például torna, futás
itt a neten is vannak fent ötletek, edzéstervek, a mozgás nagyon-nagyon jó hatással van ezekre a problémákra, tapasztalatból írom!
Szia! Először egy nagyon alapos kivizsgálással kell kezdeni. Tapasztalatból mondom, hogy ez gyakran kimarad. A körzetid lelkiismeretes volt? Nézettet pajzsmirigyet, EKG-t? De még van egy csomó dolog, ami lehet, és kiküszöbölhető. (Inzulinrezisztencia, eddig nem felismert glutén-érzékenység, valamilyen allergia... mind-mind okozhat hasonló gondokat. A dokik lehet, hogy ezzel nem értenek egyet, de ne is törődj velük, és ne hagyd magad, amíg nem néznek meg alaposan! Ja, ha már nem szoptatsz, és van ciklusod, nézess női hormonokat, ott is lehet a bajok oka.)
Egyébként, ha tényleg pszichés, akkor az autogén tréninget javaslom. Pihentető relaxáció: segít, ha a gyerkőcök mellett nem marad időd eleget aludni, és a segítségével meg fogod tnulni uralni a kellemetlen testi érzéseket. 3-4 hónap az egész, annyi idő alatt elsajátítod. Tizenpár alkalommal kell elmenni az oktatóhoz, és persze otthon szorgosan gyakorolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!