Tényleg az együtt alvás te valakit jó anyává?
Természetesen nem bántani akarok senkit a kérdésemmel, tudom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, szimplán érdeklődök.
Én egyedülálló anyuka vagyok, sajnos már a terhességem eleje óta, így nem "zavar" senkit, hogy velem alszik a babám. Viszont van pár babás ismerősöm 13-14 hónapos gyerekekkel és mindegyik panaszkodik, hogy egyre rosszabb a házassága, mert hogy ők a babával alszanak a férjük pedig a kanapén. Kérdeztem, hogy miért nem kezdik lassan beszoktatni a kiságyba a gyereket és erre furán, kérdőn néznek rám, hogy már miért tennék? Egy jó anya feláldozza magát a gyermekéért. De ez nem butaság egy picit? Vagy csak én gondolom rosszul, hogy nem ezen múlik, hogy jó anyák-e? Végül is nagyobb károkat okoz a gyermek lelkében egy megromlott házasság mint a külön alvás nem?
Persze nincs gondom velük, hiszen az ő dolguk, de egyre gyakrabban panaszkodnak, hogy érezhetően romlik a házasságuk...
Ti mit gondoltok erről?
szerintem ebben a kérdésben nem az a lényeg,h ki hogyan alszik..Ahogy írtad mindenkinek magánügye...hanem inkább az,amit ezek az anyukák is csinálnak,mártírt magukból..Egy "jó anya feláldozza magát a gyermekéért"Nos,én nem áldoztam fel magam,és nem is tervezem.Igyekszem neki mindent megadni,de úgy,h ne érezzem áldozatnak,hanem azért,mert én ezt akarom és szeretetből adom...Ha "mártírnak"érzem magam néha,szólok a férjemnek,h nem megy,kell egy kis pihi...Mozduljunk ki,én elmegyek,bármi,akár félóra sütögetés a konyhában gyerek nélkül...Ezek után tisztul a kép..ennyi.
Mi amúgy először külön aludtunk a gyerektől,majd az éjszakai nyugalom érdekében első ébredéstől együtt...Aztán kapott nagy ágyat,én elaltatom és megyek a férjemhez.Ritkán a gyerek mellett maradok de ennek semmi egyéb oka nincs,minthogy bealszom hamarabb,mint terveztem...
Nálunk ez működik,és a férjem is elégedettnek tűnik a házasságunkkal:D
Nem mindenhol fér el a szülők ágya mellett mégegy vagy több kiságy, főleg nem egy 4 évesnek való ágy. Panelokban ezt vicces lenne megvalósítani.
Én arra lennék kíváncsi, hogy ahol 2-3 gyerek van, ott egy a szülők mellett alszik, a másikok meg nem vagy hogy van ez?
19"de minden este a sajátjában alszik el. Így jó nekünk. Ki tudjuk pihenni magunkat."
Az a lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy nekik jó... Ti úgy tudtátok kipihenni magatokat, hogy külön volt a gyerek, mi meg úgy, hogy mellettünk, mert így éjjel nem volt bőgés, nem kellett felkelnem. A férjem azt mondta, hogy észre se venni, hogy baba van nálunk, mert estétől reggelig tudott aludni. Én éjjel félálomban megszoptattam a félálomban lévő gyereket és aludtunk tovább.
Nyilván nem egy négy évesnek való ágyra gondoltam és természetesen azt is megértem, ha nem fér el a szobában egy kiságy is, csak felvetettem. :)
Köszi, hogy válaszoltatok, érdekes dolgokat mondtatok. :)
22: Nálunk kicsi volt a korkülönbség, 1,5 év. Mi úgy aludtunk mint az egerek, aki ahol vackot csinál magának, az volt a lényeg, hogy éjjel csönd legyen.
A nagy középen, a kicsi a másik oldalon mellettem, aztán szunyált mindenki. Amikor a kicsi kb 1,5 lett a nagy pedig 3, egyszerre lett kipattintva a kettő a gyerekszobába. Így nem is féltek esténként, mert egymás mellett voltak. Az altatás annyi volt, hogy bementem, meséltem, puszi-puszi és kijöttem. Nem volt nyűgösködés, csak ez kell, anya bújj ide, egy percig sem volt gond, hogy kirakjuk őket.
22. vagyok. Nálunk gond. 4 éves a nagy és együtt alszik apával az ő szobájában, én pedig a 20hósan a másik szobában és várjuk a 3. babát.
Én sajnálom, hogy így alakul nálunk.
A 4 évest nem lehet egyedül hagyni, fél a sötétben, visít.
Napközben nincs gond, de éjjel így van csönd, így marad ez a felállás.
Bár nekem ez nagyon nem tetszik. És egy ágyban sem szeretnék aludni a két, majd 3 gyerekkel.
Várok még fél évet és megpróbálom a kicsit átteni a nagy szobájába, hátha együtt könnyebb lesz nekik.
Én bánom, hogy így alakult nálunk.
"Várok még fél évet és megpróbálom a kicsit átteni a nagy szobájába, hátha együtt könnyebb lesz nekik."
Szerintem segít majd. Nálunk tényleg az volt a jó, hogy egyszerre lett a kettő kitéve. Na meg szerettek utána a félhomályban egymással sutyorogni vagy a plüssözni.
"Én bánom, hogy így alakult nálunk."
Nyugi, hamar elmegy ez az idő, nekem már iskolások és olyan jó visszaemlékezni, hogy összebújt mindenki. Azért nem sok tizenéves van, aki együtt alszik a szüleivel. :-)
Nem hiszem, hogy bármit rosszul csináltatok volna, én nem hiszek abban, hogy a gyerek egy tiszta lappal érkezik és az lesz amit megszokik. Több barátnőmnek is majdnem egy időben lett gyereke, az egyik - korábbi hozzászólásban már írtam - nem szerette a ringatást és a bújást, gond nélkül aludt a kiságyában, a másik igen, az enyém akkor aludt a legjobban délután, amikor a hasamra tettem és együtt szunyáltunk este meg mind egykupacban. Olyan is volt aki próbálta a gyereket ágyba szoktatni, de végül a szülők törtek meg, amikor az átüvöltött éjszakák után már mindenki olyan volt mint a mosogatórongy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!