Tényleg az együtt alvás te valakit jó anyává?
Természetesen nem bántani akarok senkit a kérdésemmel, tudom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, szimplán érdeklődök.
Én egyedülálló anyuka vagyok, sajnos már a terhességem eleje óta, így nem "zavar" senkit, hogy velem alszik a babám. Viszont van pár babás ismerősöm 13-14 hónapos gyerekekkel és mindegyik panaszkodik, hogy egyre rosszabb a házassága, mert hogy ők a babával alszanak a férjük pedig a kanapén. Kérdeztem, hogy miért nem kezdik lassan beszoktatni a kiságyba a gyereket és erre furán, kérdőn néznek rám, hogy már miért tennék? Egy jó anya feláldozza magát a gyermekéért. De ez nem butaság egy picit? Vagy csak én gondolom rosszul, hogy nem ezen múlik, hogy jó anyák-e? Végül is nagyobb károkat okoz a gyermek lelkében egy megromlott házasság mint a külön alvás nem?
Persze nincs gondom velük, hiszen az ő dolguk, de egyre gyakrabban panaszkodnak, hogy érezhetően romlik a házasságuk...
Ti mit gondoltok erről?
én egy percet nem aludtam együtt a fiammal,de ettől nem hinném,hogy rosszabb vagyok,mint bárki
nekem az a véleményem,hogy az éjszaka alvásra,pihenésre való,és én nem tudnám magam kipihenni,ha a fiammal aludnék.minden neszre,sóhajra felébrednék,mert nagyon éberen alszok.a kötődés enélkül is kialakul,a testi kontaktus megvan kezdetektől,mindig összebújunk
és ráadásul nem csak anya vagyok,hanem feleség,egy feleségnek pedig a férje mellett a helye éjjel
nálad más eset,mert egyedülálló vagy,de én a te helyedben sem aludnék a gyerekemmel
ráadásul ha odaszokik,egyszer le kell róla soktatni,ami nem egy egyszerű dolog
Nálunk meg pont ez van! A kislányom 2hetes korától fogva a mai napig velünk alszik!
Most már 4 éves, de nem romlott meg a házasságom!
És még annyit hozzátennék, hogy én viszont éppen akkor nem tudok nyugodtan aludni,ha nincs mellettem!
Volt már,hogy párszor a nagyinál aludt,és nyugtalanul aludtam, nem tudtam magam rendesen kipihenni!
Nekünk ez így jó, így tökéletes! :)
én is a külön alvás híve vagyok. nekünk ez vált be.
és az anya nem csak anya hanem ahogy írták feleség is.
este már maradjon meg az intimitás,ami egy gyerekkel az ágyban már nem ugyanazt jelenti.
Persze mi is szeretünk összebújni a gyerekeinkkel,és sokszor már reggel 6kor átjönnek,-de ezt már mi sem bánjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!