Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg az együtt alvás te...

Tényleg az együtt alvás te valakit jó anyává?

Figyelt kérdés

Természetesen nem bántani akarok senkit a kérdésemmel, tudom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, szimplán érdeklődök.

Én egyedülálló anyuka vagyok, sajnos már a terhességem eleje óta, így nem "zavar" senkit, hogy velem alszik a babám. Viszont van pár babás ismerősöm 13-14 hónapos gyerekekkel és mindegyik panaszkodik, hogy egyre rosszabb a házassága, mert hogy ők a babával alszanak a férjük pedig a kanapén. Kérdeztem, hogy miért nem kezdik lassan beszoktatni a kiságyba a gyereket és erre furán, kérdőn néznek rám, hogy már miért tennék? Egy jó anya feláldozza magát a gyermekéért. De ez nem butaság egy picit? Vagy csak én gondolom rosszul, hogy nem ezen múlik, hogy jó anyák-e? Végül is nagyobb károkat okoz a gyermek lelkében egy megromlott házasság mint a külön alvás nem?

Persze nincs gondom velük, hiszen az ő dolguk, de egyre gyakrabban panaszkodnak, hogy érezhetően romlik a házasságuk...

Ti mit gondoltok erről?

2012. okt. 22. 19:13
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
tesz* (bocsánat, lemaradt a főcímben az sz betű)
2012. okt. 22. 19:13
 2/33 anonim ***** válasza:
85%

én egy percet nem aludtam együtt a fiammal,de ettől nem hinném,hogy rosszabb vagyok,mint bárki

nekem az a véleményem,hogy az éjszaka alvásra,pihenésre való,és én nem tudnám magam kipihenni,ha a fiammal aludnék.minden neszre,sóhajra felébrednék,mert nagyon éberen alszok.a kötődés enélkül is kialakul,a testi kontaktus megvan kezdetektől,mindig összebújunk

és ráadásul nem csak anya vagyok,hanem feleség,egy feleségnek pedig a férje mellett a helye éjjel

nálad más eset,mert egyedülálló vagy,de én a te helyedben sem aludnék a gyerekemmel

ráadásul ha odaszokik,egyszer le kell róla soktatni,ami nem egy egyszerű dolog

2012. okt. 22. 19:17
 3/33 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van én már szoktatom a kiságyhoz, nincs is belőle hiszti, pedig azt hittem nehezebb lesz. :)
2012. okt. 22. 19:20
 4/33 anonim ***** válasza:
65%
Mi meg együtt aludtunk (épp az éjszakai nyugalom miatt) és az apa sem lett kitéve a hálószobából, az egész család együtt durmolt, de szerintem ez nem a jó anyaság fokmérője. Nem ezen múlik. Ott, ahol a házasság tönkremegy, az szerintem nem az együttalvás miatt van, hanem akkor valószínűleg anyuka sok minden másból is kizárja a férjet - a hálószobából kirakás az szerintem csak egy dolog.
2012. okt. 22. 19:21
 5/33 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem egy pici gyereknek éjjel a SZÜLEI mellett a helye. A gond ott van mikor a férfi kikényszerül az ágyból, nem mikor a baba bekerül.
2012. okt. 22. 19:23
 6/33 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk meg pont ez van! A kislányom 2hetes korától fogva a mai napig velünk alszik!

Most már 4 éves, de nem romlott meg a házasságom!

És még annyit hozzátennék, hogy én viszont éppen akkor nem tudok nyugodtan aludni,ha nincs mellettem!

Volt már,hogy párszor a nagyinál aludt,és nyugtalanul aludtam, nem tudtam magam rendesen kipihenni!

Nekünk ez így jó, így tökéletes! :)

2012. okt. 22. 19:23
 7/33 anonim ***** válasza:
50%
Eleinte én/mi sem aludtunk a fiunkkal, de nem igazán alszik jól, így most 1-2 hónapja (22 hónapos) én alszom vele a kanapén. Külön feldobja a házaséletünket, ahogy becsempésszük őt a kiságyába, majd vissza. Mi direkt megbeszéltük, hogy hogy a legjobb mindegyikünknek. A kicsinek most ilyen együtt alvós időszaka van, de ettől mi még házaspár/szerelmespár vagyunk lassan 10 éve, meglehet oldani és meg is kell, hogy attól mi még pár legyünk, attól mert szülők lettünk.
2012. okt. 22. 19:25
 8/33 anonim ***** válasza:
71%
felőlem mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de személy szerint azt gondolom, h egészségesebb, ha a gyerek külön ágyban alszik. kivételes esetekben (pl rosszat álmodik, vmi rossz élmény érte, ezért szüksége van az anya közelségére) megengedném, h bebújjon a mi ágyunkba, és akkor apa, anya, gyerek együtt alszik. azt a felállást viszont én is kimondottan károsnak tartom, h apa a kanapén, anya pedig a gyerekkel. szerintem a gyerek számára is az a jó példa, az adja a biztonság érzetét, ha tudja, apa és anya össze tartoznak, együtt vannak, együtt alszanak. és nekem is szükségem van erre. nem akarnák tartósan a párom nélkül aludni. ha mondjuk a gyerek beteg és állandó felügyeletre van szüksége, akkor minden további nélkül. de hogy erre rendezkedjünk be, ez legyen a természetes, akár hónapokon v éveken át, az számomra elképzelhetetlen. nem hiszem, h ettől jó anya valaki.
2012. okt. 22. 19:31
 9/33 anonim ***** válasza:
72%

akarnék!*

upsz, upsz

2012. okt. 22. 19:32
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

én is a külön alvás híve vagyok. nekünk ez vált be.

és az anya nem csak anya hanem ahogy írták feleség is.

este már maradjon meg az intimitás,ami egy gyerekkel az ágyban már nem ugyanazt jelenti.

Persze mi is szeretünk összebújni a gyerekeinkkel,és sokszor már reggel 6kor átjönnek,-de ezt már mi sem bánjuk.

2012. okt. 22. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!