Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek másabb az az...

Szerintetek másabb az az anya, aki örökbefogadott egy gyereket, mint az, aki sajátot nevel? Ő is tud annyira anyáskodó lenni, mint egy "igazi" anya?

Figyelt kérdés
2012. okt. 10. 21:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10:16, szerintem pedig, sem szülni, sem megszületni nem "érdem". Ez egy természetes folyamat, ez az élet rendje. Ez nem egy szerzett tudás, vagy bármi olyan dolog amiért kitüntetés jár. Ha eljött ez ideje, ki fog bújni az a kis csecsemő/ állatkölyök az anyja méhéből. Ennyi, nem kell e mögé többet látni, mint ami.

És igen, lehet ugyanúgy szeretni egy örökbefogadott gyereket, mint a sajátodat.

2012. okt. 11. 14:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Maga az örökbefogadás ténye megadja erre a választ:

A "igazi anya" tehát a szülőanya lemond a gyerekéről, nem akar vele foglalkozni, míg az örökbefogadó anya magához veszi, sajátjaként neveli.

Szerinted ki az anyáskodóbb?

Örökbefogadók közt is ugyanannyi jó és rossz anya van mint a vér szerintiek közt. Ha minden szülőanya gondoskodó lenne, akkor csak árvák közt lenne örökbefogadható gyerek.

2015. okt. 29. 15:11
 13/13 anonim válasza:
100%
Nekem az a véleményem 14 éves fejjel (ha érdekel), hogy ha szülsz egy gyereket (és tegyük fel jó körülmények közé), akkor világra hozol egy új embert, akinek jó élete lesz. Viszont ha örökbe fogadsz egy gyereket akkor jobbá teszed egy már létező ember életét. És nincs ennél jobb dolog. Ha így állsz hozzá akkor szerintem ugyanolyan jó anya tudsz lenni, mintha a sajátod lenne. Mert ahogy előttem is írták, nem attól leszel anya, hogy van egy biológiai gyereked.
2016. júl. 18. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!