2 gyerek, autónk nincs. Tényleg nem lehet gyereket nevelni normálisan, ha nincs kocsink?
Nekem nincs jogsim, a férjem külföldön.
Könnyebb autóval, ez igaz, de messze nem lehetetlen gyereket nevelni kocsi nélkül :-)
Miért ne lehetne? Inkább csak az a baj, hogy ma már nagyon sok dolgot ahhoz mérten terveznek, hogy úgyis mindenkinek van autója. Gondolok itt például egy bevásárlásra, sok nagyobb üzlet közelében nem áll meg busz (legalább is nálunk), vagy bizonyos programok nehezebben kivitelezhetőek tömegközlekedéssel.
Viszont sokszor előnye is van a dolognak, például amikor még nem autóval jártam (sokáig azért, mert még nem volt, aztán általában azért, mert nem tudtam vezetni), sokszor mondtam strandokon, állatkertezésnél, stb., hogy de jó, hogy nem autóval jöttem, a guta ütne meg, ha egy órát keringenék parkolóhelyet keresve. Na mert mostanság meg sokszor így vagyok vele, alig találok helyet, aztán meg kiállni nem tudok, mert rámállnak, ilyenkor a tömegközlekedők vannak előnyben :)
Na persze vannak emberek, akik már jogsival a zsebükben, és autóval a fenekük alatt születtek, ők nagyon szeretnek másokat kritizálni, nekem régebben többször is beszóltak ezen az oldalon, hogy micsoda felelőtlen nőszemély vagyok, hogy az egyhetes gyerekkel buszra szállok, és a világért nem voltak hajlandóak megérteni, hogy ha egyszer kocsi nincs, és kifutófiúm sincs, aki elmenne helyettem bevásárolni, akkor vagy nem lesz otthon kaja, vagy muszáj felszállni a buszra. És csodák csodája, a gyerek túlélte :D
Szerintem ez attól függ hol éltek.
Pl nekünk van ugyan autónk, de viszonylag ritkán használjuk, ha igen, akkor sem elsősorban a gyerek miatt. Kisvárosban lakunk, minden ügyintézést, bevásárlást meg lehet oldani gyalog, vagy biciklivel.
Ha nagyvárosban élsz és jó a tömegközlekedés, akkor sem kell feltétlenül autó.
Akik faluban élnek, vagy tanyán, ahol a bevásárláshoz is km-eket kell utazni, ott nem árt, ha van autó.
Úgy nőttem fel, hogy nem volt autónk, ma már külön családom van és most sincs autónk. Nem mondom néha jó lenne, mikor szakadó esőben indulunk oviba, vagy nagymamát látogatni vidékre, és a 3 éves még nem kapkodja a lábait. De elvagyunk nélküle.
Nagybevásárlást megoldjuk anyóssal. Hónap elején egyszer elvisz minket kocsival.
Amúgy meg vonat, néha BKV, egyébként bicikli. (Bp.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!