9 éves gyereket elvinnél egy rokon temetésére?
semmiképpen sem.
nagypapám temetésén 13 évesen voltam, nekem is az első volt, de olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy a mai napig is sokszor eszembe jut.
22/L.
Keresztfiam 8 éves volt, amikor nagybátyámat temettük. Elvittük és nem volt semmi gond. Elmagyaráztuk neki, hogy ő meghalt és így búcsúzunk el tőle.Megértette.
Persze azért a ravatalozóba ne vigyétek, főleg ha koporsós lesz a temetés! Nálunk hamvasztásos volt, de így sem mentük be a ravatalozóba.
2hete voltam temetésen sajnos.Apum unokatestvéreinek anyukája halt meg.Apum unokatestvéreinek összesen 5gyerekük van.15,10,9,9,8 évesek,mind eljöttek.Elmagyarázták,hogy a mami meghalt,és elbúcsúznak tőle,mert megérdemli.Nem volt semmi gond.
Ha a gyerek már tudja,hogy meghalt az illető szerintem elvihetitek.
14/L
Ennyi idősen a gyereknek már van fogalma a halálról. Szerintem itt az idő, hogy szembesüljön is vele. Én szerintem még nem voltam iskolás, mikor először elvittek. Valamilyen félelemmel vegyes tisztelet, véglegesség az, ami megmaradt bennem. A dédi temetése volt.
Nem kell a halált és a temetést úgy előadni a gyereknek, hogy ez valami titok, amit ő nem láthat, valami félelmetes. El kell mondani, hogy xy a mennybe ment, mert meghalt és a testét eltemetjük, tiszteletünket lerójuk. Ha vallásosak vagytok ez még könnyebben fog menni, mert lesz "háttér".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!