Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A te gyereked/gyermekeid...

A te gyereked/gyermekeid miből vannak lemaradva?

Figyelt kérdés

Rengeteg olyan válasz van, ahol a gyerek egy szuperhős konkrétan. Szinte csak ilyet lehet itt olvasni.

Azért én kíváncsi vagyok, hogy van-e itt olyan szülő, aki lemeri írni, hogy mi az, amiben el van maradva a gyermeke?

Nem csak a mozgásfejlődésre gondolok, hanem pl. szavak kimondására, evőeszközzel való evésre, ilyesmi...

Tudom, hogy senki se szeret a saját gyermeke hiányosságairól beszélni/írni, de azért ennyi szuperhős még sincs a világon.

Te lemered írni, hogy mi az, amiből le van/le volt maradva a gyermeked/gyermekeid?

2012. okt. 2. 15:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Most olvasom a kommentedet is, szerintem kicsit sokat vársz attól a kislánytól. 15 hónaposan evőeszközzel enni meg tisztán szavakat kiejteni? Megnéztem a kiskönyvben, 4 évesen kell úgy beszélni, hogy azt minden kívülálló értse.
2012. okt. 2. 15:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik válaszoló vagyok.

Nem az anyuka szerint kell evőeszközzel ennie 15 hónaposan, hanem a védőnő szerint. (Ezen amúgy fennakadtam, mert a 18 hónaposom se tud normálisan enni vele.)

Nálunk a szavakkal nincs gond, sőt, de nekünk nagyon oda kell figyelni, hogy mit mondunk előtte. Nála nincs "igen", egyszer meghallotta, hogy "aha", azóta csak aha van. Ma hallottam tőle a "fasza" szót, vagy két percen keresztül ismételgette. (Fogalmam sincs, kitől, honnan hallotta, mert mi nem használjuk....)

2012. okt. 2. 16:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszél. (1 éves) Bababa, dededede, próbálja utánozni a kutyát, de nem használ szavakat. Inkább csak mutogat, próbálja megértetni magát. (Barátnőm lánya ugyan ennyi idős, és tegnap hallottam, hogy tisztán mondta azt, hogy kabbe...) Különben mindent megért, okos nagyon. Megeszik mindent, viszont az altatás katasztrófa. Csak babakocsiban hajlandó elaludni...
2012. okt. 2. 17:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves koráig a fiam csak "őőőőő"zött.

Azóta már beszél, lassan 4 éves.

Azt hittem a lányom fog beszélni, tévedtem. Kb 5 szava van, csak zagyvál. 19hós.

Nekik a mozgásuk átlag feletti.

2012. okt. 2. 19:06
 15/20 anonim ***** válasza:
Az én fiam nyáron múlt kettő. A kétéves státuson egy pontnak nem felelt meg: Nem alkotott mondatokat. Most 26 hónapos, 4-5 kétszavas kifejezést mondott már, de inkább szavakban beszél. A folyékony beszédtől még messze áll. Pedig ha valakinek, hát neki lett mese olvasva, orrvérzésig, órákon át.
2012. okt. 2. 20:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A lassan 6 eves nagycsoportos fiam nem tudja kimondani az "r" betut es meg bepisil ejszaka. A rajzai is kisse sutabbak, mint a tobbieke, foleg a lanyoke, de legalabb mar rajzol, eddig nem szeretett.

A 3 eves kicsi sem szobatiszta meg ejjelre es csak pelusba tud kakilni. O utal hintazni es bringazni sem tud meg.

Termeszetesen rengeteg dologban ugyesek azert, hiszen ok is kis szuperhosok :)

2012. okt. 2. 21:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapos. Nem alussza át az éjszakát, egyszer-kétszer fel kell kelni hozzá, mert nem találja meg a cumiját a sötétben, vagy ha igen, nem teszi a szájába, csak sír :)

Este nem magától, egyedül alszik el, hanem velem és/vagy rajtam.

Érdekli a kismotor, de nem tud rajta motorozni. A járássegítôjét tolja, de nem tudja kormányozni, ha elakad valamiben, nem tudja kikerülni. Ha ez (vagy valami más) nem sikerül, hisztirohamot kap.

Kb két hónapja megy, de az egyik kezével még mindig egyensúlyoznia kell, nem összerendezett a járása.

De akkor is imádom, és látom, hog mennyi minden másban okos és ügyes, de ugye most nem az ajnározás volt a kérdés.

2012. okt. 2. 21:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

2 éves és 3 hós a kisfiam:

-Csak pár szót mond ki, inkább mindent elmutogat és őőő-zik.

-84 cm és 11 kg, a vele egykorúak már mind magasabbak, mondjuk ez genetikai adottság, mert a mi családunkban szinte mindenki alacsonyabb

-elég rossz evő, tud evőeszközzel enni, de piszok lusta, mindig nekem kell megetetni.

Hát röviden ennyi, de egyébként meg vagyok vele elégedve és imádom! Régen sokat rágodtam ezek miatt, de ma már rájöttem, az a fontos, hogy van egy szép, egészésges gyermekem és kész.

2012. okt. 2. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A 4 éves fiam:

- rettentő rosszul ejti a szavakat, sokszor alig érteni amit mond (lesz dolga a logopédusnak)

- lusta evőeszközzel enni, sokszor kézzel lapátolja a szájába a tésztát

- nem rajzol! Fogja a zsírkrétát és firkál egyet a papírra, mint egy "baba"

A 2 éves lányom szerintem eléggé időben van a dolgokkal, bár biztos neki is "késsel, villával" kéne ennie, vagy folyékonyan beszélni stb, de sztem ez nem reális elvárás.

2012. okt. 4. 14:33
 20/20 anonim válasza:
3 éves koromig egy mukkot nem szóltam és utána is csak annyit h :ma ba vá o (azaz majom,beteg várjuk az orvost) -.- :DDD
2012. okt. 23. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!