A te gyereked/gyermekeid miből vannak lemaradva?
Rengeteg olyan válasz van, ahol a gyerek egy szuperhős konkrétan. Szinte csak ilyet lehet itt olvasni.
Azért én kíváncsi vagyok, hogy van-e itt olyan szülő, aki lemeri írni, hogy mi az, amiben el van maradva a gyermeke?
Nem csak a mozgásfejlődésre gondolok, hanem pl. szavak kimondására, evőeszközzel való evésre, ilyesmi...
Tudom, hogy senki se szeret a saját gyermeke hiányosságairól beszélni/írni, de azért ennyi szuperhős még sincs a világon.
Te lemered írni, hogy mi az, amiből le van/le volt maradva a gyermeked/gyermekeid?
en le merem. nem a nagykonyvhoz de a koryezetemben levo gyerkocokhoz kepest a fiam... kisse lusta. nem forog semerre, egyszer megmutatta hogy ezt is tudja de azota semmi.:-) tudom pici meg (5 honapos) de az osszes rokon-kolyok lekorozte Ot. na bumm. az en manom masban "szuperhos- baba".
ja es ha valamiben le lesz maradva a jovoben, nem fogok szegyenkezni miatta.
Reálisan látom a fiamat, nem szoktam ömlengeni róla.
Nagyon sok mindenben előrébb van, mint a kortársai, vagy pont a korának megfelelő dolgokat csinál, viszont van, amit nem tud vagy nem akar megcsinálni.
Nem utánoz állathangokat, nem érdekli a mesekönyv, cumifüggő! Jelenleg rettenetesen rossz evő. A gyümölcsöket a szájába se hajlandó venni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Látjátok, a ti gyereketek is szuperhős! Az én szememben biztos, hiszen titeket boldoggá tesznek és a maguk apró módján a legügyesebbek! :))
Az én lányom 15 hónaposan:
- nem eszik evőeszközzel (elvileg már kellene, azt mondta a védőnő)
- az evése most alakulgat, de csak 1 hónapja eszik darabosat. Most már tűrhetőnek mondható az evése
- reggeli és a vacsora nincs kiváltva. eddig türelmetlen volt hozzá.
- hisztis
- nem mondja ki tisztán a szavakat
- nem emeli fel a poharat, se az üvegeit. egyedül a szívószálasból hajlandó egyedül inni
2,5éves a fiam. Nem eszik egyedül, nem is érdekli inkább nem eszik.
Lépcsőn nem tud még szépen felmenni, már próbálkozik de legtöbbször inkább viteti magát. A mozgása szerintem sokkal rosszabb, mint vele egykorú társaié.
a szavakat úgy értem, hogy tudja ki az anya, de csak nemes egyszerűen ennyit mond:
aja.
Vele egyidős gyerekek már folyékonyan mondják. Legalábbis a környezetünkben.
Kisfiam 2,5 éves. Szerintem semmiben nincs lemaradva, bár bizonyos dolgokat kétségkívül később csinált, mint az átlag. A 2 éves státuszon a következő pontokban "nem felelt meg":
- Nem alkotott rövid mondatokat
- Nem kérdezte, hogy "Mi ez?" (mondjuk ez az előzőből logikusan következik)
- Kézzel evett
- Nem ugrált páros lábon
- Nem volt kialakulóban a szobatisztasága.
Most, fél évvel később még részben pelusos, és bár mondatokban beszél, a szókincse továbbra sem túl széles. Viszont aktívan használja a "vonóhorog" szót, amit én az elmúlt 27 évben egyszer sem ejtettem ki a számon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!