Miért dicsekszenek sokan azzal, hogy a hónap végére semmi pénzük nem marad?
Figyelt kérdés
A játszótéren ez a téma a hónap utolsó hetében. Tök büszkék, mutatják a gyerek szakadt ruháját meg mondják hogy a gyes-ig már csak tészta meg krumpli lesz. És tök jókat mosolyognak meg nevetgélnek.
Ma egy anyuka lehozott egy gyereket, mondta hogy köhög meg láza van, de csak jövő héten tud gyógyszert venni - de nem baj, erősödik az immunredszere. Teljesen padlót fogtam.
Bevallom, számomra ez elég taszító. Mindenki úgy vállal gyereket ahogy akar, ahányat akar, de azért azzal dicsekedni hogy a gyereket nem tudja öltöztetni meg egészségtelenül eteti az undorító.
Ti mit gondoltok?
(mi sem vagyunk milliomosok, de nem okoz gondot a számlák fizetése meg a kaja)
2012. okt. 1. 18:33
21/21 anonim válasza:
Hmm... speciel én egyetértek veled kérdező. Nem értem az olyan miért vállal gyereket, aki a hó végén nem tudja még magát sem eltartani? Értem én, hogy szeretne meg minden, de azért annak a gyereknek vannak szükségletei, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Írta vki, hogy a tészta olcsó és kiadós. Kiadós ja, ha olyannal van tálalva, de a tésztának épp az a hátránya, hogy sokat kell belőle enni, hogy jól lakj, de egy óra múlva már éhes vagy, mert olyan hamar végig megy a szervezeten. Én azt gondolom, hogy esetleg a hó eleji költekezést kéne kicsit sokaknak visszafogni, mert amit észrevettem az tipikusan az, hogy megjön a fizu azt rohannak az Intersparba csupa olyat venni, ami totál felesleges! Mással kéne spórolni, nem a gyerek gyógyszerével, meg az egészséges kajával. Aminap is kinn volt a kérdés, hogy anyuka nem tudja hogy jöjjön ki 150ezer forintból, mert a Cappyt meg a Danette-t mindenképpen meg kell venni, mert azt szeretik a gyerekek. Na ezért nem jut a hónap végére pénz, mert a hónap elején elb@ssza csupa sz@rságra. Speciel ilyen helyzetben egyedül a gyereket tudom sajnálni, hogy ilyen ostoba szülei vannak. Jó, elhiszem, hogy sokaknak még hónap elején sem telik sok mindenre, de akkor megint felmerül a kérdés: miért vállalt gyereket? Tegyen akkor félre addig, amíg nem lesz annyi megtakarítása, hogy adott esetben abból tudjon gazdálkodni és akkor nem kerül ilyen bajba. Ha meg nem tud félretenni, akkor gyerekre se jut pénz. Tesómnak is van egy barátnője, az is a legnagyobb szegénységbe szült, de persze másfél év múlva megint akart egyet, mert miért ne, aztán most megint kitalálta, hogy de ő még egy fiút is akar. És konkrétan annyi pénze nincs a nőnek, hogy egy szappant vegyen vagy ilyesmi. Szegény gyerekek, komolyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!