Miért dicsekszenek sokan azzal, hogy a hónap végére semmi pénzük nem marad?
A játszótéren ez a téma a hónap utolsó hetében. Tök büszkék, mutatják a gyerek szakadt ruháját meg mondják hogy a gyes-ig már csak tészta meg krumpli lesz. És tök jókat mosolyognak meg nevetgélnek.
Ma egy anyuka lehozott egy gyereket, mondta hogy köhög meg láza van, de csak jövő héten tud gyógyszert venni - de nem baj, erősödik az immunredszere. Teljesen padlót fogtam.
Bevallom, számomra ez elég taszító. Mindenki úgy vállal gyereket ahogy akar, ahányat akar, de azért azzal dicsekedni hogy a gyereket nem tudja öltöztetni meg egészségtelenül eteti az undorító.
Ti mit gondoltok?
(mi sem vagyunk milliomosok, de nem okoz gondot a számlák fizetése meg a kaja)
Nem leszek népszerű, de egyetértek a kérdezővel. Ma nagyon nagy divat arról értekezni hosszan, hogy mennyire nincs pénz, és szidni az államot, hogy miért csak ennyi juttatást ad, miközben egyedülálló szinte az egész világban az a rendszer, hogy anyuka 3 évig otthon maradhat a gyerekével, ezért még fizetnek is, aztán a munkáltatónak köteles visszavennie.
Ne értsetek félre, tényleg nagyon szomorú, ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy kaját sem tud venni, de az emberek nagy része, akik állandóan erről témázgatnak egyszerűen túloznak és sajnáltatják magukat. Abba meg már bele se megyek, hogy miért vállal 5 gyereket valaki úgy, hogy közben kajára sincs pénze...
"miközben egyedülálló szinte az egész világban az a rendszer, hogy anyuka 3 évig otthon maradhat a gyerekével, ezért még fizetnek is, aztán a munkáltatónak köteles visszavennie."
Ja, igen, az állam bácsinak olcsóbb, mint bölcsődéket fenntartani, ahová beadhatod a gyereket. Nálunk nem működik az au pair rendszer, nem tudsz dadát, bébiszittert megfizetni. Egyszerűbb azt mondani, persze, neked a jó, sőt, örülj neki, hogy engedünk 3 évet "otthon dögleni".
Köteles visszavenni a munkáltató? Hol? Nézd meg az új munka törvénykönyvét, aztán nézz körül, hány kismama jelentkezik, hogy bizony nem veszik vissza!
Lehet, hogy más országokban "csak" 6 hónapos korig maradhatsz otthon, viszont nem csinálnak problémát abból, ha te 4-5-6 órában akarsz dolgozni. Létezik a távmunka fogalma! Senki sem néz le, nem vet meg pusztán azért, mert gyereket szültél.
Nálunk egy pici gyerekes anya megszűnik létezni mint ember, mint munkaerő! Persze, piszok jó nekünk!
a 14 essel 100% ban egyetértek!!!! A nagy fene külfölddel példálózik mindig mindenki hogy ott mennyivel hamarabb mennek az anyukák dolgozni, igen nekem is van nem egy nem kettő anyuka barátnőm ismerősöm akik Angliában, Belgiumban élnek és úgy van ahogy előttem írták, igaz hogy x hónap múlva vissza kell menni dolgozni de 4 órában! És még úgy is megélnek! A pénzükhöz képest egy fizetett felvigyázó egyáltalán nem számít drágának!
Itt én M.o.n mivel nálunk nincs bölcsi ezért adhatom be a gyerekemet a fizetős bölcsibe (45+kaja) azért hogy a fizetésem közel felét oda kifizethessem hogy cserébe más legyen 9 órán át a gyerekemmel! (mivel az út oda vissza plusz 8 órás munka az ennyire jön ki).
Oké később ovis lesz az egy fokkal jobb. De oviba már a gyes után is jár a többi gyerek is, tehát ez már nem összehasonlítási alap.
4 vagy 6 órás munka nincs, vagy elvétve illetve a fizu annyira kevés hogy döbbenet.
Persze most jöhetünk azzal hogy jó szakmát kell választani stb.stb. de külföldön se mindenki orvos vagy ügyvéd sőt...
Külföldön a családok többségénél bőven elég az apuka keresete!! Itthon mi van,elmondjam?? Személy szerint igen kevés hitelünk van- legalább is egy némely családhoz viszonyítva (konkrétan 75 ezer). A Párom képbe kapja a minimált (nettó 73) -függően attól,mennyi a munka,de ennél többet nem!- a bérlet 50%át állják,de így is 9000 ft-ot kell kifizetnünk a bérletre. Tehát a fizetése nem hogy a hitelt nem futja,de még a családi kasszából ami a gyes-családi- ból áll,még ki is kell pótolni. Ebből fizess rezsit még,meg egyéb.... Ez a Magyar valóság,és örüljön az ember,hogy van munka!! Itthon mindenhova azokat keresik,akik után nem kell adózni (regis munkanélküli,pályakezdő). Aki rendszeresen dolgozott és dolgozna,az után nem kap semmilyen kedvezményt a munkavállaló,hiába itt lenne a munka az utcánk elején, 120-140 ezres fizetéssel!!! Na, minek gyereket szülni?? - ki gondolná,hogy idáig süllyed az ember? Legyünk előre látók?? - akkor senki nem szüljön gyereket!!!
Hiába szidja az ember az államot,attól nem lesz jobb! Hiába itattam az egereket estéről estére,mikor nem látott senki,attól sem lesz jobb! Igyekszünk együtt élni a helyzettel!- nekünk szerencsénk van,mert 1 év múlva letelnek a hitelek,addigra lehet a gyed-em is rendeződik,ha nem is a hitelek kifizetése után jó lesz. Mind ezek ellenére sem bántam meg,hogy nagycsaládos lettem,Sőt!! Ők tartják bennem a lelket!!! Bár nem kapnak meg minden mütyürkét,meg nincs naponta gyümölcs,sem édesség,nem roskadozik a hűtő kajától,a spájz tartós élelmiszertől,de normálisan tudunk enni,a villanyt sem kapcsolták még ki soha! A vizet minden hónap végén,mikor jön a vízdíjas,ki tudom fizetni! Nekünk is vannak kopott ruháink is,de ezek itthonra vannak.
Lehet hogy az utolsó hétre max 4 ezer marad a tárcámba,de akkor is többet érek én így csórón,mint Te - Kedves Kérdező!
Az én szám sem sír ha Valakivel megosztom a helyzetet,csak én sem kérek senki sajnálatából! Nem kell könyöradomány sem!!
És tudod mit? Kell az embereknek,hogy egy ideig csórók legyenek,így megtanulják a kicsi dolgokat is értékelni!!
Örülj,hogy nem vagy ilyen helyzetben!! Ahogy előttem is írták: Ha problémád van valakivel,nem érted miért viselkedik úgy ahogy,akkor kérdezz rá bátran,nem szégyen az!! Talán annyit elérsz majd,hogy nem nézed le ezeket az anyukákat,nem is sajnálod majd!!
(azt,hogy lázasan viszi le a gyereket,nem értem meg! Ettől nem az immunrendszere erősödik,csak még rosszabbul lesz! Hűtőfürdőhöz nem kell pénz!! Köhögésre is vannak házi praktikák- kamilla tea,méz,hagymatea)
11-es vagyok.
"te meg a gazdagabb barátaiddal röhögj azon, hogy van pénzetek"
Miért vagy ilyen megkeseredett, rosszindulatú? Fáj az neked, hogy belőlem nem csak a panasz árad? Akkor megadom neked azt, amire vágysz: képzeld nekünk még saját lakásunk sincs, albérletben élünk egy 7 hónapos babával és nincsen semmi megtakarításunk. Autónk is csak azért van, mert a szüleim vettek újat, és a régit nekünk adták. Ennek ellenére nem siránkozok állandóan, hogy milyen szar nekünk, hanem örülök neki, hogy itthon lehetek a babával és kapok gyedet. Ugyanis attól, hogy folyamatosan rinyálunk és sajnáltatjuk magunkat, attól még nem lesz több pénzünk, csak a kedvünket rontjuk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!