Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért dicsekszenek sokan...

Miért dicsekszenek sokan azzal, hogy a hónap végére semmi pénzük nem marad?

Figyelt kérdés

A játszótéren ez a téma a hónap utolsó hetében. Tök büszkék, mutatják a gyerek szakadt ruháját meg mondják hogy a gyes-ig már csak tészta meg krumpli lesz. És tök jókat mosolyognak meg nevetgélnek.

Ma egy anyuka lehozott egy gyereket, mondta hogy köhög meg láza van, de csak jövő héten tud gyógyszert venni - de nem baj, erősödik az immunredszere. Teljesen padlót fogtam.

Bevallom, számomra ez elég taszító. Mindenki úgy vállal gyereket ahogy akar, ahányat akar, de azért azzal dicsekedni hogy a gyereket nem tudja öltöztetni meg egészségtelenül eteti az undorító.

Ti mit gondoltok?

(mi sem vagyunk milliomosok, de nem okoz gondot a számlák fizetése meg a kaja)

2012. okt. 1. 18:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%

Nekünk sincs egy forintunk se hó végén, igaz nem dicsekszem vele. Kínomban ugyan tudnék röhögni, mert tényleg vicc, hogy a párom reggeltől estig dolgozik, én meg a diplomám meg a 10 év munkaviszonyom után annyi juttatást kapok a két gyerek után, hogy éhen halni is kevés, de ez van.

Szégyellni nem szégyellem. Magyarország, én így szeretlek.

2012. okt. 1. 18:43
 2/21 anonim ***** válasza:
66%
Azt azért nem hiszem el, hogy a saját gyereke szakadt ruháján nevetgélne.... Hóvégén már néha én is röhögőgörcsöt kapok, hogy még egy hetet ki kell húzni egy forint nélkül, de hidd el, sírtam már annyit, és akkor sem lett több pénzem...Azért, mert valaki szegény, még nem hülye, hogy a lázas beteg gyereket játszótérre viszi, azért ezt ne keverd össze. Szerintem a tészta és a krumpli egyáltalán nem egészségtelen, vagy te sosem adsz a gyerekednek egyiket sem? Olyan buta kijelentésed van, mint amikor azt mondják, hogy nézd már, lassan 1 mázsa, aztán mégis azt akarja bemesélni, hogy nincs pénze kajára sem. Hát, elárulom, a zsíros kenyér baromira hizlal ám..... Örülj neki, hogy van pénzed, és hagyd a szegény anyukákat, van elég bajuk tenélküled is!
2012. okt. 1. 19:05
 3/21 A kérdező kommentje:

Akkor nem hiszed el... erre nem tudok mit írni.

A tészta meg a krumpli nem egészséges. Része az étrendnek, de azért 2 hétig azt enni zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús HELYETT az nagyon egészségtelen, főleg egy gyereknek.

Nem bántom őket, de kíváncsi vagyok miért csinálják ezt, ezért tettem fel a kérdést egy anonim oldalon, a város és a játszótér megnevezése nélkül.

2012. okt. 1. 19:14
 4/21 anonim ***** válasza:
81%
Jó, akkor másképp fogalmazok: szerintem egy édesanya SOHA nem nevetne azon, hogy a gyermekének szakadt a ruhája, akár szegény, akár gazdag!!Nem tudom, te merre élsz, de nálunk biztos nem!!! Normális édesanya nem engedi a gyermekét szakadt ruhában járni, ha szegény is, hát megvarrja, mert engem még úgy tanítottak, hogy nem a foltos ruha szégyen, hanem a szakadt, piszkos. És az, aki szegény, az nem hetekig eszik krumplit és tésztát, de hó végén az étkezések nagy részében szerepel valamelyik alapanyag, mert olcsó és kiadós. Szerintem nem érted, hogy a szegényebb családok nem azért szegények, hogy direkt kiszúrjanak a gyerekkel, hanem mert így hozta az élet. Nekem is ment nagyon jól, most meg nagyon rosszul. Te se felejtsd el: Egyszer fenn, máskor lenn!!!!! Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!!
2012. okt. 1. 19:29
 5/21 anonim ***** válasza:
90%

Ha nevetnek is, akkor már kínjukban, zavarukban nevetnek. Hidd el, nem találják ők ezt ennyire viccesnek!

Én is mutattam már meg baráti anyukának a gyerekem kiszakadt felsőjét, közölve, hogy hol vettem, mennyiért és lám, ennyit ért, el is szakadt. (Pont akkor történt, icipici lyuk lett rajta, később be is varrtam.)

Azt is elhiszed nekem, hogy minden gyermekét szerető anyuka is szíve szerint csak egészséges, bio, házi, minőségi ételt tenne a gyereke elé, és nem szándékosan akar csak krumplit, meg tésztát beletömni?

Szégyellik ezt így is eléggé, egymás előtt is, pedig a nagy többség egyáltalán nem tehet arról, hogy mekkora lekvárban ülnek. A gyereket meg nem lehet ideiglenesen kikapcsolni, úgyhogy a tészta meg a krumpli még mindig jobb, mint az üres gyomor.

2012. okt. 1. 19:38
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Még sosem voltam ilyen helyzetben, nem vagyunk milliárdosok, de jól élünk. Nem hiszem, hogy dicsekednének ezek az anyukák, hanem próbálják inkább ilyen hangulatban megbeszélni kinek milyen nehézségei vannak. Szerintem ez sokkal jobb, mintha a síró panaszkodást hallanád. Én szoktam és néha elszégyellem magam, hogy milyen butaságokra tudok pénzt költeni, míg másoknak minden ki van centizve minden napja.

Elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy nem tudja megvenni azonnal a gyógyszert, nem értem, hogy mit vársz?! Kapjon idegösszeomlást és vigye el a mentő? Próbálja a jó oldalát nézni és jól teszi.

Az ilyen anyukák igazi túlélők és én nagyon becsülöm őket, hogy vidáman, bár nyilván van benne keserűség élik meg ezt az egészet. Nálunk nincs ilyen helyzet hó végén soha és félek, ha egyszer úgy hozza a balszerencse, akkor nem fogom tudni így viselni a nélkülözést.

2012. okt. 1. 19:46
 7/21 anonim ***** válasza:
76%

Pici szívem,örülj annak,hogy nem okoz gondot a minden napi lét!

Tudod,amíg nem kerülsz abba a helyzetbe,addig el sem tudod képzelni,mik járnak a szülők fejében,hogy el vannak keseredve nap-nap után hiába dolgoznak,egyszerűen nem jutnak előrébb!

Aligha nevethettek ezek az anyukák a játszótéren,inkább kínjukban mosolyogtak,hogy ne úgy tűnjön,hogy sajnáltatni akarják magukat!!- ezt nekem is sokszor meg kellett tennem!! (és egy ideig jó volt ez után,de most megint egyenes utat vettünk lefelé azon a bizonyos lejtőn...)Így el tudtam mondani mi gyíkom volt akkor éppen,de aki hallgatott,annak nem tűnt úgy,hogy sajnáltatom magam,hogy sajnálnia kellene! Engem soha senki ne sajnáljon! Együtt érezhet,de sajnálni nem sajnálhat!! Szerintem ezek az anyukák is így vannak ezzel!!

Az meg,hogy Te hőbörögsz,mert nem tudod beleképzelni magatokat egy helyzetbe,na ennek semmi értelme nincs! Ha valami problémád van ezekkel a játszótéri anyukákkal,akkor vagy beszéld meg Velük,kérd,hogy magyarázzák el,hogy akkor mégis miért "olyan fene jó kedvűek", vagy maradj otthon,és felejtsd el ezeket a szülőket!

Üdv: Nagycsaládos

2012. okt. 1. 20:35
 8/21 anonim ***** válasza:

nem dicsekszenek szerintem...vagy legalábbis én meg más ismerőseim is beszéljük ezeket a dolgokat egymás között és van hogy röhögünk kínunkban igen. De azért mert az a világon semmin nem segít ha sírunk rajta! Próbáljuk félvállról venni vagy kevésbé véresen komolyan mert teljesen meg tud keseredni az ember ha folyton csak szenved búslakodik meg sírdogál ezen hogy dolgozik mondjuk jó sokat, rengeteget mégis utolsó napokra pár forintot kell beosztani.

Másról nem tudok nyilatkozni hogy miért "mosolyognak jókat" de én a fentebb írtak miatt.

Köhögős full beteg gyereket viszont semmiképp se vinnék a többi gyerek közé ha kezelem gyógyszerrel ha nem. Illetve szerencsére gyógyszerre még mindig telt az az a kategória amit muszáj megvenni mert sokkal nagyobb lehet a baj ha heteket várok (pl. köhögéssel). Az meg hogy mondjuk egymás után 2-3 napig krumplis tésztát vagy tésztát eszik az se túl jó de megbetegedni azért nem fog tőle.

2012. okt. 1. 21:22
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

A kérdező nem lát az orrán túl sajnos:-(

Ez most ma Magyarország. A családok 80%-nál tuti gond a hónap utolsó hete!

Mondjuk ha a gyerekem lázas, és nincs pénzem, akkor tuti kérnék kölcsön 1000 forintot lázcsillapítóra. Az gáz, ha anyuka bemagyaráz magának dolgokat, úgy, hogy közben a gyerek meg szenved a láztól, a torokfájástól stb...

2012. okt. 1. 21:51
 10/21 anonim ***** válasza:
Ha racionálisan végig gondolod, már maga a feltételezés is abszurd. Egymást túllicitálva nevetgélnének azon, kinek a családja ül nagyobb szószban. Nem hiszem. Inkább kínjukban nevetnek. Jobb lenne, ha idegbajosan őrjöngenének, vagy a rengeteg Xanaxtól delíriumban fetrengenének a gyerek mellett? Nem mondom, hogy sajnáld őket, mert sajnálatért nem adnak kenyeret a boltban, és ilyen helyzeten még sértő is lehet, de próbálj kicsit empatikusabb lenni. Ez a magyar valóság. Jelenleg nekem nincsenek ilyen gondjaim, de ki tudja mi lesz egy év múlva. Egy biztos nem ítélem el ezeket az anyukákat, mert egy kettőre köztük találhatom magam, sőt lehet, hogy te is csücsülsz majd azon a padon, egyszer. Büszke leszek rá, nem valószínű, próbálom majd magam tartani, elképzelhető. Ne ítélj meg senkit, amíg nem jártál a cipőjében. Mielőtt férjhez mentem, szüleimmel laktam, tudom, milyenek a filléres napi gondok, hát nem szívderítő, de ha a fejünket vertük volna a falba őrjöngve, akkor sem lett volna jobb. Maximum belehülyültünk volna, és hülyén is élni kell. Gyakorolj egy kis empátiát, mielőtt ítélkezel ismeretlen embereken.
2012. okt. 1. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!