Kismamák, akiknek közalkalmazott a párja! Kapott a párotok fizetést most pénteken?
Arra lennék kíváncsi, hogy van itt valaki, aki esetleg a 8. kerületben közalkalmazott?
Kaptatok munkabért pénteken? Önkormányzati utalás esetén.
Nem a pénz miatt kérdezem, a párom speciális helyzetben van és félek, hogy visszatartják a pénzét, ezért nem kapott.
Más kerület is érdekelne.
Köszönöm
Szerintem kicsit túlságosan leszűkíted a megkérdezettek körét, de te tudod :)
Nekem anyukám közalkalmazott, de még nem kapott fizetést, nem is szokott sosem hamarabb kapni, csak ha harmadika ünnepnapra esik, szóval csak jövő héten fog kapni.
Párom eddig mindig megkapta, ha vasárnapra esett 1-e, akkor akár már 29-én.
Csak most kicsit zűrösebb a helyzet, ezért kérdeztem, nehogy visszatartsák és ezért ne utaljanak.
Az én férjem közalkalmazott, nem pestiek vagyunk, de megkapta pénteken a fizetését. Remélem segítettem valamit!
A legjobbakat nektek!
Mivel a béreket nem központilag utalják, ezért tényleg, csak az adott önkormányzatiak tudnak válaszolni. Különben törvényesen 5-ig kell a számlán lenni a bérnek, ill. ha él még a szabály, akkor nem lehet törvényesen az előző hónapban utalni. Az, hogy eddig előbb megkapta, az utalásért felelős vezető jóindulatán múlott. Szóval én úgy érzem, hogy még a héten bármikor megkaphatja.
Visszatartani szerintem nem lehet, max. ha letiltása van, arról viszont tudnia kellene. Amennyire tudom, és gondolom ott is így van, központilag számfejtenek nekik, nem egyenként indítják az utalást folyamatos havi bérnél, hanem az összes önkormányzati dolgozónak egyszerre, amikor az adott önkormányzat megbízást ad a banknak az utalásra.
(önkormányzat pénzügyi osztályán dolgozó kismama)
Köszönöm!
Vezető beosztásban volt és 2 hónapos felmentéssel menesztették szept.4-én, nov.4-ig dátummal. A szabijairól sem beszéltek. Munkaügyi Bírósági per lesz, ezért félek, hogy visszatartják, mert politikai okból történt az egész felmentés.
Sajnálom, ismerőseim közül is volt ilyen. Attól függetlenül nem hiszem, hogy a fizetését, ill. a szabadságmegváltását nem fizetnék ki. Főként, hogy per lesz belőle. Még inkább figyelnek a törvényességre, hogy ne legyen politikai kinézete. Ismerősnél sem volt papíron, de ki ne tudná, hogy a polgármester legnagyobb ellenlábasának az apja csak útban van....
pénzügyes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!