Júliusban fogok szülni, és június végén lejár a szerződésem a munkahelyemen, közalkalmazott vagyok, évenként meghosszabbított szerződéssel. Aki ért hozzá, írja meg, mit tanácsol? (lent)
Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha szülés várható ideje előtt kérnéd a tgyást (ha nem szűnik meg addig a munkaviszony), és akkor jogosult leszel passzív gyed-re.
A határozott idejű szerződés lejár akkor is ha táppénzen vagy! Tehát pénzügyileg az a legjobb a számodra, ha kéred még a munkaviszony megszüntetése előtt a tgyást, mert akkor leszel jogosult gyed-re.
Mikorra vagy kiírva, és meddig él a szerződésed?
Igen második, neked igazad van, de a kérdezőnek hamarabb lejár a szerződése, mint ahogy szül. Vagyis ha ő szülésig táppénzen lesz, akkor nem lesz munkaviszonya a szülés napján, vagyis nem fog kapni gyed-et, csak tgyás-t.
Ahogy az első írta, igényeld még a szerződés lejárta előtt a gyást, és akkor kapsz passzív gyed-et.
ҝ
Szülés előtt 28 nappal lehet igényelni. A passzív gyed azt jelenti, hogy nincs mögötte munkaviszony. Ha a tgyás alatt szűnik meg a munkahelyed, akkor mindenképpen jár:)
Számolgass, hogy kijön-e!
ҝ
Ja, látom, 3 héttel vagy hamarabb kiírva:D
Akkor igényeld a szerződés lejárta előtt egy héttel, de akár egy nappal előtte is kérheted:) Persze ezt úgy értem, hogy pl. májusban odaadod az igénylést a munkahelyednek, és megjelölöd benne, hogy mikortól szeretnéd a tgyást. Kelleni fog hozzá igazolás a dokitól, hogy mi a szülés várható ideje:)
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!