DEpresszió és pánikbetegség? Hogyan kezeljem és a párom hogyan kezelje? 2kis gyermekünk van ezért ide irtam
Először is jó lenne egy kicsit többet tudni!
Mennyire súlyos, pontosan miben nyilvánul meg?
Hát nekem akkor voltak pánikrohamaim, amikor a házasságom kezdett válságba jutni... szóval mindig oka van. Egy barátnőmnek is a rossz párkapcsolata miatt volt, szétmentek, és soha többé nem jött elő a roham.
Nem azt mondom, hogy nálad tuti ez az ok, de érdemes rajta elgondolkodni...
Amúgy "gyakorló" pánikbetegként azt mondom, a legjobb, ha egyszer-kétszer hagyod, hogy eluralkodjon rajtad a pánik, nem ijedsz meg tőle, hanem próbálod megélni, átélni, figyeled, hogy pontosan mi történik, és ha megismered és rájössz, hogy nem árthat, akkor már nem tud eluralkodni rajtad. Én egy időben direkt kerestem azokat a szituációkat, amikről tudtam, hogy pánikot okoz nálam, és amikor éreztem, hogy jön, akkor nem engedtem eluralkodni, másra gondoltam, elhessegettem, de közben meg úgy voltam vele, hogy ha nagyon akar, akkor jöjjön... és akkor nem jött!
Hogy a párod hogy kezelje... hát azt nem tudod befolyásolni. Az enyém simán közölte, hogy olyan nincs is, hogy pánikbetegség, az csak hiszti... Pedig volt, hogy értem kellett jönni 100 km-re, mert nem tudtam hazavezetni...
Szerintem keresd az okot, és tanuld meg kezelni a pánikot, mert lehet! Nekem az elmúlt egy évben alig volt rohamom és akkor is csak éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!