Pánikbetegség egy kamasznál? Mit lehet tenni?
ugyanez :( te is most mész 9.be?
Mert én a gólyatábortól nagyon nagyon félek. : ((((
ha nagyobbak/kisebbek társaságában jól érzed magad, akkor ez nem pánikbetegség, legalábbis még nem az. sztem pusztán az a bajod, h kevés az önbizalmad, és hasonló korúak között frusztrál, h nem érzed magad elég "megfelelőnek", úgy látod, mindenki másmilyen (jobb, szebb, okosabb), és érzed, h tőled is ezt várják, de te nem tudod ezt hozni, ezért szorongsz.
szerintem előszöris azt kellene rendbe tenni, h ne legyen akkora ellentét aközött, aki "álmaidban" (ideálisan, vágyaid szerint) vagy és aközött, aki tényleg vagy. szóval ne rakd olyan magasra a mércét. mindenkinek vannak erényei és hibái, neked is, ettől vagy teljes ember, a hibákat föl kell vállalni, és nem szégyellni. vedd észre, h másoknak is vannak hibái, és ők is együtt élnek velük. amit te olyan borzasztóan cikinek érzel magadon, az mások szemében nem olyan ciki, de a szorongó viselkedésed eltávolítja tőled az embereket, ezért visszafelé úgy értelmezheted, azért nem barátkoznak veled, mert x okból ciki vagy. tévedés!
ha rendezted a gondolataidat, akkor barátnőid segítségével próbálj meg picikét "betörni" abba a tömegbe, ami úgy frusztrál, pl. menj keresztül az osztálytermen, szólíts meg közben valakit, lehet ezt kicsiben gyakorolni.
feleltetéskor más a helyzet, az sztem lámpaláz, nekem is volt. már akkor szívinfarktus környékezett,mikor a tanár a naplót forgatta, és a nevem hallatán kiment az erő a lábamból, alig bírtam felállni. a feleltetés borzasztó stresszel jár, és érzékenyebb emberek ezt rosszul viselik. ennyi.
pszichológus jó ötlet, de nem szükségszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!