1000 tervem van a jövőre nézve,suli,meló,kreatív dolgok,utazás egyebek. eddig is úgy éltünk h a gyerekek érdekei voltak az elsők,vagyis nem arról van szó h megszületik a 3. én meg nem törődöm vele. de már van egy kis listám h ha majd 2 lesz és bölcsibe megy,akkor ezt meg azt szeretném,és h addig valamit még tanulnék,h könnyebben el tudjak majd helyezkedni,de olyan munkát akarok eleve,ami mellett maximálisan el tudom a családomat látni-részmunkaidő,kötetlen időbeosztás,otthoni. anyósom és anyám ezen ki van bukva mondván akkor minek 3 gyerek? nem azért mert 24 órában csak ők, a férjem,meg a háztartás? de minden el van látva...
lehet túlreagálom,de nem értem miért ne lehetne egy fiatal-35 leszek-3 kisgyerekes anyukának terve???
főleg h maximálisan a gyerekek az elsők,az ő lelki-testi-szellemi jólétük
2012. szept. 18. 11:14
1/10 A kérdező kommentje:
pontosabban: már ássam el magam?
2012. szept. 18. 11:15
2/10 anonim válasza:
Nem értem mi a kérdés?
Ha neked terveid vannak, akkor valósítsd meg őket! Ennyi. Ne mástól várj igazolást rá, hogy képes vagy rá. Kit érdekel, hogy ki mit gondol? :)
Akkor ásd el magad, hogyha te is úgy érzed.
2012. szept. 18. 11:17
3/10 A kérdező kommentje:
a kérdés az lett volna,h akkor most e miatt tényleg rossz anya vagyok? h nem csak a gyerekeim vannak a gondolataimban?
2012. szept. 18. 11:18
4/10 anonim válasza:
Jaj, dehogy vagy ettől rossz anya :) Csak sokan irigyek... ennyi
2012. szept. 18. 11:24
5/10 anonim válasza:
nem vagy rossz anya. Ellenben 3 gyerekkel a karriertervek olyan szinten a háttérbe szorulnak, hogy sajnos legtöbbször csak leányálom marad a személyes tervek megvalósítása. Nekünk 2 gyerekünk van, most lehet megint terhes vagyok és már most tudom, hogy a 3. gyerekkel véget érne a karrierem, mert nincs segítségünk, csak a férjem és én vagyok a gyerekeknek. 3 gyerekkel kizárt, hogy helyt tudjak állni az élet minden területén 100%-osan. Hogy mivel lenne nehezebb a 3. gyerek? Logisztikailag megoldhatatlanná válna az életünk. Remélem jön valaki, akinek 3 gyereke van és a munkahelyén is van "élete"....:)
2012. szept. 18. 11:26
6/10 anonim válasza:
Nekem csak egy gyerekem van, de sokkal jobban érzem magam azóta mióta nem 24 órás anya vagyok, hanem van munkám, vannak céljaim. Minőségi és nem mennyiségi anyuka vagyok. :)
Ennyi.
Attól még lehetsz jó anya (sőt jobb is), hogy nem csak a gyerekeiddel vagy. Igenis lehetnek céljaid, igenis foglalkozhatsz mással. Ettől még gondolom ugyanúgy elsők a gyerekeid neked.
Én is az életemet adnám a gyerekért, de amíg működőképes együtt a munka, a család, az életcélok, addig mit ostorozzam magam?
Harmóniát nem csak kizárólagos anyasággal lehet elérni.
2012. szept. 18. 11:27
7/10 anonim válasza:
Ők még abban nőttek fel,hogy a nőnek ennyi gyerekkel otthon a helye,elégedjen meg a háztartással és a gyerekneveléssel.
Ne foglalkozz velük
2012. szept. 18. 11:28
8/10 anonim válasza:
Nekem két kisgyerekem van, gyes alatt is tanultam, most a kicsi 2 éves, jövőhéten kezdek egy új munkahelyen, ahol ingyenes képzést biztosítanak, naná hogy kihasználom, heti két éjszakát így nem leszek itthon, de van a családban apuka, nagymamák, vegyék csak ők is ki a részüket a gyereknevelésből, tanulják meg a gyerekek is, hogy néha anyának egyéb dolga is van.Az én családomban sem okozott osztatlan sikert az új munkám, nekem az volt a fontos, hogy a férjem elfogadja és támogasson ebben a tervemben, a nagyszülők pedig majd megszokják, hogy nem csak a négy fal között élem az életemet:)
2012. szept. 18. 11:31
9/10 anonim válasza:
Igen, rettentő rossz anya vagy ásd el magad jó mélyre, hogy egyáltalán levegőt mersz venni a jelenlétük nélkül...
Kérdező, te is nagyon jól tudod, hogy ezért nem vagy rossz anya, sőt. Olyanok pedig MINDIG lesznek, akik megszólnak BÁRMIT is csinálsz. Nem kell velük foglalkozni, különben beleőrülne az ember.
2012. szept. 18. 11:57
10/10 anonim válasza:
Ez aranyos! Ne foglalkozz az öregekkel. Én erre azt szoktam mondani, hogy sajnálom azokat, akik már csak vegetálnak és ebben látják a saját jövőjüket. A szüleim idősebbek bár, de még mindig tanulnak, pedig nyugdíjasok. Nem azért tanulnak, mert muszáj, hanem mert élvezik. Nekem még nincsenek gyerekeim, most tervezzük az elsőt. Most is tanulok, terhesen is fogok és utána is fogok. Ezer és egy tervem van még, az egész életemre tekintettel. Legalább három gyermeket szeretnénk mi is. De egy idő után a gyerekeknek elindul a saját életük, és úgy élik majd, ahogy nekik jólesik. Ettől még az enyém nem ér véget. Szerintem helyesen gondolkozol, és ettől ők nem kerülnek háttérbe, csak lesz egy önmagával elégedett, boldog anyukájuk, aki nem telepszik rájuk, mert nem az egyetlen életcélja az anyaság! Sokszor látni, hogy aki "csak a gyerekeinek él" vagy nem tudja őket idejében elengedni, vagy ha meg is teszi, depresszióba merül. Persze, mert már nem látja értelmét semminek. Pedig ez nem így van! Csak egy időszak, ami véget ér. :) Csak így tovább! :) Szerintem Te gondolod helyesen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!